[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
cookies - help

Registrovaný: 16.08.09
Prihlásený: 07.03.14
Príspevky: 186
Témy: 16 | 16
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 01.05.2010 21:16 | cookies - help

Ahojte, nepredpokladal som, ze to sem budem davat ale mam taky problemik. Mam jednoduchy formular v PHP na formatovanie textu podla volby uzivatela. Mam tam aj moznost na ulozenie nastaveni do cookies. Problem je, ze niekde tam musim mat nejaku blbu chybu, nic mi sice nevypisuje ale s textom to nespravi nic. Tu je program:

Formular:
Kód:
<html>
   
   <head>
   <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
   <title>Formatuj text</title>
   </head>
   
   <body>
      <form method="get" action="vypistext.php">
            <table>
                <tr><td><p>Zadaj vetu:</p></td></tr>
                <tr><td><input type="text" name="text" /></td></tr>
                <tr><td>Vyber si nastavenia:</td></tr>
                <tr><td>Farba: </td>
                    <td>
                        <select name="farba" size="1">
                            <option value="red">Red
                            <option value="blue">Blue
                            <option value="green">Green
                        </select>
                    </td>   
                </tr>
                <tr><td>Font: </td>
                    <td>
                        <select name="font" size="1">
                            <option value="serif">Serif
                            <option value="Times New Roman">Times New Roman
                            <option value="Arial">Arial
                        </select>
                    </td>   
                </tr>
                <tr><td>Veľkosť: </td>
                    <td>
                        <select name="velkost" size="1">
                            <option value="15px">15px
                            <option value="20px">20px
                            <option value="25px">25px
                        </select>
                    </td>   
                </tr>
                <tr>
                    <td>Uložiť nastavenia: <input type="checkbox" name="ulozit" value="1"/></td>
                    <td><input type="submit" name="Submit" value="Odoslať" /></td>
                </tr>
            </table>
        </form>
   </body>
      
</html>


Vystup:
Kód:
<?php
    if ( $_GET['ulozit'] == 1 ){
        setcookie ( 'farba', $_GET['farba'], time() + 60 );
        setcookie ( 'font', $_GET['font'], time() + 60 );
        setcookie ( 'velkost', $_GET['velkost'], time() + 60 );
    }
?>
<html>
   
   <head>
   <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
   <title>Formatuj text</title>
        <style type="text/css">
            <?php
                $farba = $_COOKIE['farba']; $velkost = $_COOKIE['velkost']; $font = $_COOKIE['font'];
            ?>
            .nic {
                color: <?php echo $farba; ?>;
                font-family: <?php echo $font; ?>;
                font-size: <?php echo $velkost; ?>;
            }
        </style>
   </head>
   
   <body>
      <?php
            $text = $_GET['text'];
         echo "<p class='nic'>" . $text . "</p>";
      ?>
   </body>
      
</html>


no a tam co mam tu php vsuvku
Kód:
<?php
                $farba = $_COOKIE['farba']; $velkost = $_COOKIE['velkost']; $font = $_COOKIE['font'];
            ?>

ked tam dam namiesto
Kód:
$farba = $_COOKIE['farba']; $velkost = $_COOKIE['velkost']; $font = $_COOKIE['font'];

dam toto
Kód:
$farba = $_GET['farba']; $velkost = $_GET['velkost']; $font = $_GET['font'];

tak mi to ide normalne, len samozrejme nefunguje checkbox na ulozenie nastaveni a teda mi z toho vyplyva, ze chyba bude v hornych riadkoch.

Mohli by ste mi poradit?

Vopred dakujem! :)


_________________
"Najlepším spôsobom, ako sa na budúcnosť pripraviť, je vymyslieť si ju." - John Sculley
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 02.05.2010 0:16 | cookies - help

Nezobrazí sa ti to správne ani keď tú stránku obnovíš?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
cookies - help

Registrovaný: 16.08.09
Prihlásený: 07.03.14
Príspevky: 186
Témy: 16 | 16
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 02.05.2010 0:20 | cookies - help

vysledok.php? nie... zadam vetu, zadam nastavenia, odoslem, potom obnovim, a nic, len veta, teda chyba mi tam hore este jeden riadok na ulozenie tej vety...


_________________
"Najlepším spôsobom, ako sa na budúcnosť pripraviť, je vymyslieť si ju." - John Sculley
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 02.05.2010 11:25 | cookies - help

Nie, myslel som vypistext.php.

Keď nastavíš cookies v php, tak sa odošlú prehliadaču a ten ich pošle až pri ďalšom načítaní stránky (či ich prehliadač dostane môžeš zistiť jednoducho, pozri sa do uložených cookie toho prehliadača).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
cookies - help

Registrovaný: 16.08.09
Prihlásený: 07.03.14
Príspevky: 186
Témy: 16 | 16
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 02.05.2010 11:32 | cookies - help

tento riadok tam teda mam nechat?

Kód:
$farba = $_COOKIE['farba']; $velkost = $_COOKIE['velkost']; $font = $_COOKIE['font'];


pirdat tam este setcookie na ulozenie tej vety co zada uzivatel a potom, ked vypisem a znova nacitam vypistext.php by mi to malo zobrazit s tymi ulozenymi nastaveniami, nie?


_________________
"Najlepším spôsobom, ako sa na budúcnosť pripraviť, je vymyslieť si ju." - John Sculley
Offline

Užívateľ
Užívateľ
cookies - help

Registrovaný: 16.08.09
Prihlásený: 07.03.14
Príspevky: 186
Témy: 16 | 16
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 02.05.2010 17:15 | cookies - help

Tak som tam teda pridal fciu header, aby som dosiahol, ze sa ta stranka nacita znova sama a ide mi to, dik :)

Kód:
<?php
    if ( !empty ( $_GET['ulozit'] ) ){
        setcookie ( 'farba', $_GET['farba'], time() + 60 );
        setcookie ( 'font', $_GET['font'], time() + 60 );
        setcookie ( 'velkost', $_GET['velkost'], time() + 60 );
        setcookie ( 'text', $_GET['text'], time() + 60 );
        header("Location: http://pizet.homeip.net/vypistext.php");
        exit;
    }
?>
<html>
   
   <head>
   <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
   <title>Formatuj text</title>
        <style type="text/css">
            <?php
                $farba = $_COOKIE['farba']; $velkost = $_COOKIE['velkost']; $font = $_COOKIE['font'];
            ?>
            .nic {
                color: <?php echo $farba; ?>;
                font-family: <?php echo $font; ?>;
                font-size: <?php echo $velkost; ?>;
            }
        </style>
   </head>
   
   <body>
      <?php
            $text = $_COOKIE['text'];
         echo "<p class='nic'>" . $text . "</p>";
      ?>
   </body>
      
</html>


_________________
"Najlepším spôsobom, ako sa na budúcnosť pripraviť, je vymyslieť si ju." - John Sculley
 [ Príspevkov: 6 ] 


cookies - help



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cookies

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

568

06.01.2008 15:24

Matho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cookies

v PHP, ASP

8

654

25.01.2009 19:26

elan111

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cookies

v Sieťové a internetové programy

6

555

13.01.2007 16:52

xificurC

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Cookies

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

131

24.08.2013 21:59

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Cookies

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

585

12.03.2008 16:21

jablko05

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Cookies

v PHP, ASP

2

174

10.01.2012 7:59

mitko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunguje cookies

v Sieťové a internetové programy

2

299

24.10.2008 20:37

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nadstavenie cookies

v Sieťové a internetové programy

3

177

29.04.2011 18:54

tairikuokami

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP, Cookies

v PHP, ASP

15

568

24.08.2011 11:59

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

duplicitne Cookies

v PHP, ASP

5

192

09.12.2011 16:04

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cookies a webboti

v PHP, ASP

0

165

23.04.2010 6:27

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

obcas nefunkcne cookies

v PHP, ASP

13

412

01.06.2009 15:18

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

FF cookies POMOC !!!

v Sieťové a internetové programy

0

168

06.08.2011 16:56

archer89

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

co je cookies ?

v Sieťové a internetové programy

3

228

12.02.2010 16:27

Nick_177

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zablokovanie ukladania cookies

v Sieťové a internetové programy

10

1269

29.04.2006 12:11

Whistler

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kontrola povolenia cookies

v PHP, ASP

17

600

01.09.2011 12:36

1daemon1



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF