[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.08.09
Prihlásený: 27.08.14
Príspevky: 38
Témy: 12 | 12
NapísalOffline : 28.01.2012 14:02 | Mazanie zaznamu z databazy

Zdravim, mam taky problem a potrebujem radu. Viem ze zaznamy sa mazu z DB podla id. No ked potrebujem zmazat uzivatela na zaklade jeho nicku a neviem id tak ako to urobim? Myslim tak, ze ten nick zadam do formulara na stranke. Dufam, ze viete co myslim :)


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Mazanie zaznamu z databazy

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 28.01.2012 14:09 | Mazanie zaznamu z databazy

Pouzijes inu podmienku vo WHERE.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.08.09
Prihlásený: 27.08.14
Príspevky: 38
Témy: 12 | 12
Napísal autor témyOffline : 28.01.2012 14:16 | Mazanie zaznamu z databazy

sorry ale to som nejak nepochopil :), este sa len ucim :/


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Mazanie zaznamu z databazy

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 28.01.2012 14:32 | Mazanie zaznamu z databazy

Ďuri tým chcel povedať to, že proces vymazávania je úplne identický, akurát na vymazanie nepoužiješ podmienku
Kód:
WHERE id=2

ale povedzme
Kód:
WHERE nickname='Jozko'


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.08.09
Prihlásený: 27.08.14
Príspevky: 38
Témy: 12 | 12
Napísal autor témyOffline : 31.01.2012 12:20 | Mazanie zaznamu z databazy

super dik.. uz mi to ide , teda vymazalo mi to zaznam ked je v kode presne napisane ktory to ma zmazat.. ale ako docielim to ze to zadam cez formular? ten nickname teda myslim.. neviem ci mi rozumies :D


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Mazanie zaznamu z databazy

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 31.01.2012 12:45 | Mazanie zaznamu z databazy

No však ošetríš si vstup a podľa toho si vyskladáš v kóde query.


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.08.09
Prihlásený: 27.08.14
Príspevky: 38
Témy: 12 | 12
Napísal autor témyOffline : 31.01.2012 13:09 | Mazanie zaznamu z databazy

uz mi to ide dik :)


 [ Príspevkov: 7 ] 


Mazanie zaznamu z databazy



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mazanie zaznamu v FB

v Delphi, Visual Basic

0

92

10.04.2017 18:08

jasug

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Existencia databazy, tabulky, zaznamu

v Databázy

3

715

23.06.2008 16:15

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Update zaznamu

v Databázy

2

471

14.07.2010 18:07

boyofx

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmazanie zaznamu

v Delphi, Visual Basic

1

370

03.12.2009 19:01

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

id posledného záznamu

v Databázy

6

447

10.05.2010 19:45

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vymazanie posledneho zaznamu

v Databázy

7

499

29.08.2009 12:55

pogo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmazanie záznamu z DB

v Databázy

2

549

19.10.2009 18:06

dessert

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pridanie zaznamu do pola

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

9

604

04.06.2007 20:13

Frees

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyber len jedneho zaznamu

v Databázy

5

499

03.01.2009 17:05

zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvysenie kvality zvukoveho zaznamu

v Audio programy

2

122

13.03.2014 15:51

karco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Porovnanie vlozeneho zaznamu so vsetkymi

v PHP, ASP

3

165

30.05.2012 10:45

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pretaktovacie VHS kazety zaznamu na DVD

v Video programy

1

526

05.09.2012 23:11

michalesku

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie noveho zaznamu v databaze cez SQL

v Databázy

3

267

03.07.2012 18:45

calimero

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Úprava záznamu v MySQL cez okno prehliadača

v Databázy

3

432

07.06.2011 8:42

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zistenie poradového čísla záznamu vo formulári v Accesse

v Databázy

0

192

20.12.2011 20:44

edoadam

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mazanie

v PHP, ASP

6

374

02.11.2007 20:06

Flety



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF