[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 19.11.17
Príspevky: 363
Témy: 178 | 178
Bydlisko: BB
NapísalOffline : 24.05.2013 13:08 | Matematika a txt súbor ?

Takže mám txt súbor a v ňom

Kód:
22-May-2013 14:28:51|x-A0A1|308
23-May-2013 17:31:52|x-B1B0|30


ako by som mohol spočítať 308 + 30 a dostať výsledok ?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Matematika a txt súbor ?

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 24.05.2013 13:48 | Matematika a txt súbor ?

Tak, že si ten súbor rozparsuješ a spočítaš potrebné hodnoty... Skúsil si vôbec niečo alebo len tak odbrucha skúšaš, či ti to niekto nenapíše za teba? :) Naozaj nie je problém použiť | ako delimiter a vybrať len hodnotu za tým....


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 19.11.17
Príspevky: 363
Témy: 178 | 178
Bydlisko: BB
Napísal autor témyOffline : 24.05.2013 14:51 | Matematika a txt súbor ?

ja chapem ze staci pouzit file_get_contents a rozparsovat to, len problem je ze ono ked to vybera tak to bere cez explode a novy riadok teda $lines = explode("\n",$txt_subor); a potom cez for ($i = 0; $i <= 2; $i++) { .... a tu je asi problem lebo cez for nechapem ako nato ...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Matematika a txt súbor ?

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12516
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 24.05.2013 15:07 | Matematika a txt súbor ?

$i bude pre teba index poľa, ktorý sa s každým cyklom mení, ak chceš použiť for, tak

Kód:
<?php
$txt_subor = file_get_contents("subor.txt");
$lines = explode("\n",$txt_subor); // rozdelíš poľe na riadky
$sucet = 0; // premenná súčtu
for ($i = 0; $i <= count($lines); $i++) // cyklus prechádza riadky
{
 $cislo = explode("|",$lines[$i]); // rozdelíš riadok cez delimiter
 $cislo = $cislo[2]; // do premennej $cislo uložíš len číslo (posledná časť)
 $sucet = $sucet+$cislo; // pripočítaš číslo ku premennej súčtu
}
print $sucet; // hotovo, súčet 338
?>


prípadne môžeš namiesto for použiť foreach s malou úpravou


_________________
always is always wrong
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 19.11.17
Príspevky: 363
Témy: 178 | 178
Bydlisko: BB
Napísal autor témyOffline : 24.05.2013 15:09 | Matematika a txt súbor ?

Supeeer , vdaka killer uz to fakci :)


 [ Príspevkov: 5 ] 


Matematika a txt súbor ?



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Externý .txt súbor

v HTML, XHTML, XML, CSS

11

761

12.05.2009 15:01

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Diskrétna matematika

v Vzdelanie, štúdium, škola

4

302

02.03.2015 18:00

hanesovic

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

maturita matematika archiv

v Vzdelanie, štúdium, škola

8

1718

12.05.2009 20:59

Johnnny

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP for a matematika ?

v PHP, ASP

8

140

20.02.2013 19:32

d0.0b

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

I/K Matematika 1 (zbierka úloh)

v Kúpim

4

444

18.10.2011 17:01

bandurek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Matematické inžinierstvo x Všeobecná matematika x Informatika

v Vzdelanie, štúdium, škola

5

268

10.02.2016 19:30

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C++ Hlavickovy subor vs Hlavickovy subor s CPP suborom (Alebo deklaracia a definicia tried v1 alebo 2och suboroch)

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

5

158

19.06.2017 21:16

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

robots.txt

v Ostatné

5

516

07.08.2010 21:54

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

robots.txt

v Ostatné

3

416

05.10.2008 16:11

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PDF-->TXT

v Ostatné programy

4

462

25.06.2008 16:37

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

txt virtual printer?

v Ostatné programy

0

121

11.02.2016 21:05

velver

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

TXT do PDF

v PHP, ASP

1

374

04.05.2010 22:22

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pdf to txt

v Ostatné programy

1

713

22.12.2006 10:38

Shit

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Číslovanie .txt súboru

v Delphi, Visual Basic

5

343

27.03.2012 19:50

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload txt suboru

v PHP, ASP

24

854

10.07.2008 12:06

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Uloznie do .txt

v PHP, ASP

8

669

01.03.2007 17:25

javo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF