[ Príspevkov: 36 ] 1, 2
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Konzola

Registrovaný: 08.03.09
Prihlásený: 01.09.17
Príspevky: 1113
Témy: 86 | 86
Bydlisko: 00100100
NapísalOffline : 08.04.2009 15:31 | Konzola

prosim vas neviete ako sa da spravit program tak aby vypisoval aj s diakritikou na konzolu inak sa tam spravy nejaky blby znak dakujem je to v C alebo C++ :oops: :) :)


_________________
Programming is The Best
Hackers Are Not Crackers!!! Hackers build things, crackers break them!
;-)
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Konzola

Registrovaný: 19.09.06
Prihlásený: 18.12.17
Príspevky: 749
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Ružomberok&...
NapísalOffline : 08.04.2009 18:45 | Konzola

Pomocou funkcie CharToOem skonvertovat retazec, a vypisat ho.
napr : CharToOem("ěščřžýáíéůů",buffer);

Ide aj skonvertovanie retazca do sameho seba :
CharToOem(retazec,retazec);


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Konzola

Registrovaný: 08.03.09
Prihlásený: 01.09.17
Príspevky: 1113
Témy: 86 | 86
Bydlisko: 00100100
Napísal autor témyOffline : 08.04.2009 21:21 | Konzola

skonvertovat retazec vysvetli mi to blizsie som z toho vedla


_________________
Programming is The Best
Hackers Are Not Crackers!!! Hackers build things, crackers break them!
;-)
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Konzola

Registrovaný: 19.09.06
Prihlásený: 18.12.17
Príspevky: 749
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Ružomberok&...
NapísalOffline : 08.04.2009 21:49 | Konzola

no vo windowse je kazdy string ulozeny v znakovej sade zrozumitelnej pre windows,
a aby si ho mohol spravne vypisat v konzole, musis ho previest na znakovu sadu pouzivanu konzolou.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Konzola

Registrovaný: 08.03.09
Prihlásený: 01.09.17
Príspevky: 1113
Témy: 86 | 86
Bydlisko: 00100100
Napísal autor témyOffline : 09.04.2009 9:08 | Konzola

aha ukazes mi nejaky priklad na ktorom to vysvetlis dakujem


_________________
Programming is The Best
Hackers Are Not Crackers!!! Hackers build things, crackers break them!
;-)
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Konzola

Registrovaný: 19.09.06
Prihlásený: 18.12.17
Príspevky: 749
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Ružomberok&...
NapísalOffline : 09.04.2009 9:15 | Konzola

Kód:
// diakritika.cpp : Defines the entry point for the console application.
//

#include "stdafx.h"
#include <stdio.h>
#include <windows.h>

int main(int argc, char* argv[])
{
   char buffer[] = "ěščřžýáíéů";
   printf("%s\n",buffer);
   CharToOem(buffer,buffer);
   printf("%s\n",buffer);
   return 0;
}


prvy riadok vystupu budu divne znaky, druhy bude ěščřžýáíéů.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Konzola

Registrovaný: 08.03.09
Prihlásený: 01.09.17
Príspevky: 1113
Témy: 86 | 86
Bydlisko: 00100100
Napísal autor témyOffline : 09.04.2009 10:30 | Konzola

dakujem to si spravil s tim CharToOem(buffer,buffer); ???
je viac verzii sposobu pisania v konzole ?? :) :) :) :) ;) :roll:


_________________
Programming is The Best
Hackers Are Not Crackers!!! Hackers build things, crackers break them!
;-)
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Konzola

Registrovaný: 19.09.06
Prihlásený: 18.12.17
Príspevky: 749
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Ružomberok&...
NapísalOffline : 09.04.2009 20:04 | Konzola

mozes pisat aj pomocou API funkcii, co ale obnasa zistenie handlu konzoly pre pisanie pomocou GetStdHandle(-11) a pisanie pomocou WriteConsoleA(tu je 5 parametrov). Ale aj tu musis (aspon myslim), ak chces pisat s diakritikou, previest retazec na konzolovu znakovu sadu.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.08
Prihlásený: 15.05.15
Príspevky: 884
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 10.04.2009 13:17 | Konzola

Diakritikou v C++ som sa este nejak moc nezaoberal, ale existuje datovy typ wchar_t (wide character type), ktory umoznuje pouzivat rozsirenu znakovu sadu Unicode, mozes skusit aj to...


_________________
Empty your memory, with a free()… like a pointer!
If you cast a pointer to an integer,
it becomes the integer, if you cast a pointer to a struct, it becomes the struct…
The pointer can crash…, and can overflow…
Be a pointer my friend…
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Konzola

Registrovaný: 08.03.09
Prihlásený: 01.09.17
Príspevky: 1113
Témy: 86 | 86
Bydlisko: 00100100
Napísal autor témyOffline : 10.04.2009 20:41 | Konzola

hej to som cital v knihe je to tam rozbrate a aj ukazane nejake znaky


_________________
Programming is The Best
Hackers Are Not Crackers!!! Hackers build things, crackers break them!
;-)
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01.07.08
Prihlásený: 02.10.09
Príspevky: 80
Témy: 26 | 26
NapísalOffline : 14.04.2009 15:49 | Konzola

reDo píše:
prosim vas neviete ako sa da spravit program tak aby vypisoval aj s diakritikou na konzolu inak sa tam spravy nejaky blby znak dakujem je to v C alebo C++ :oops: :) :)


Prečo diakritiku?...English kámo,english :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Konzola

Registrovaný: 08.03.09
Prihlásený: 01.09.17
Príspevky: 1113
Témy: 86 | 86
Bydlisko: 00100100
Napísal autor témyOffline : 14.04.2009 17:38 | Konzola

lebo som Sk preca jojoj


_________________
Programming is The Best
Hackers Are Not Crackers!!! Hackers build things, crackers break them!
;-)
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.08
Prihlásený: 15.05.15
Príspevky: 884
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 14.04.2009 18:21 | Konzola

No lenze ak potom niekto spusti tvoj program na systeme, ktory nepodporuje rozsirenu znakovu sadu tak sa mu zobrazia nejak bludne znaky.


_________________
Empty your memory, with a free()… like a pointer!
If you cast a pointer to an integer,
it becomes the integer, if you cast a pointer to a struct, it becomes the struct…
The pointer can crash…, and can overflow…
Be a pointer my friend…
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Konzola

Registrovaný: 08.03.09
Prihlásený: 01.09.17
Príspevky: 1113
Témy: 86 | 86
Bydlisko: 00100100
Napísal autor témyOffline : 14.04.2009 18:35 | Konzola

co navrhujes??


_________________
Programming is The Best
Hackers Are Not Crackers!!! Hackers build things, crackers break them!
;-)
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.08
Prihlásený: 15.05.15
Príspevky: 884
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 14.04.2009 19:20 | Konzola

Myslim, ze nie je dovod k pouzitiu diakritiky, teda ak sa jedna len o konzolove aplikacie. :)


_________________
Empty your memory, with a free()… like a pointer!
If you cast a pointer to an integer,
it becomes the integer, if you cast a pointer to a struct, it becomes the struct…
The pointer can crash…, and can overflow…
Be a pointer my friend…
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Konzola

Registrovaný: 08.03.09
Prihlásený: 01.09.17
Príspevky: 1113
Témy: 86 | 86
Bydlisko: 00100100
Napísal autor témyOffline : 14.04.2009 19:55 | Konzola

ale laici ta sfuknu ze si mantak ked ani to nevies :-) a ja viem poves no ale vy neviete ani take tak budte ticho!!


_________________
Programming is The Best
Hackers Are Not Crackers!!! Hackers build things, crackers break them!
;-)
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.08
Prihlásený: 15.05.15
Príspevky: 884
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 14.04.2009 20:34 | Konzola

Ako to ci pouzijes diakritiku alebo nie je fakt to najmenej... :D


_________________
Empty your memory, with a free()… like a pointer!
If you cast a pointer to an integer,
it becomes the integer, if you cast a pointer to a struct, it becomes the struct…
The pointer can crash…, and can overflow…
Be a pointer my friend…
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Konzola

Registrovaný: 08.03.09
Prihlásený: 01.09.17
Príspevky: 1113
Témy: 86 | 86
Bydlisko: 00100100
Napísal autor témyOffline : 14.04.2009 21:39 | Konzola

ano ale ale laici niektori zavidia a nevedia co zkritizovat preto


_________________
Programming is The Best
Hackers Are Not Crackers!!! Hackers build things, crackers break them!
;-)
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Konzola

Registrovaný: 08.03.09
Prihlásený: 01.09.17
Príspevky: 1113
Témy: 86 | 86
Bydlisko: 00100100
Napísal autor témyOffline : 21.04.2009 21:07 | Konzola

vie tu niekdo spravit podobnu konzolu ako je Windows konzola??? diky


_________________
Programming is The Best
Hackers Are Not Crackers!!! Hackers build things, crackers break them!
;-)
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Konzola

Registrovaný: 08.03.09
Prihlásený: 01.09.17
Príspevky: 1113
Témy: 86 | 86
Bydlisko: 00100100
Napísal autor témyOffline : 26.06.2009 19:11 | Konzola

mam problem urobil som kamosovi kalkulacku na crimesa a mam tam dost vypisovanie s diakritiokov neviete ako to urobit?? lebo to teraz mam bez diakritiky


_________________
Programming is The Best
Hackers Are Not Crackers!!! Hackers build things, crackers break them!
;-)
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.08
Prihlásený: 15.05.15
Príspevky: 884
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 26.06.2009 22:29 | Konzola

Pouzi typ wchar_t a funkcie wprintf a wscanf...


_________________
Empty your memory, with a free()… like a pointer!
If you cast a pointer to an integer,
it becomes the integer, if you cast a pointer to a struct, it becomes the struct…
The pointer can crash…, and can overflow…
Be a pointer my friend…
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Konzola

Registrovaný: 08.03.09
Prihlásený: 01.09.17
Príspevky: 1113
Témy: 86 | 86
Bydlisko: 00100100
Napísal autor témyOffline : 27.06.2009 18:04 | Konzola

ako sa pouzivaju tie funkcie pocul som o nich ale nwm ako
sa pouzivaju ukazzes mi to na priklade dakom?? a ten wchar ako sparvitr nejake slovo s mekcenmi??


_________________
Programming is The Best
Hackers Are Not Crackers!!! Hackers build things, crackers break them!
;-)
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Konzola

Registrovaný: 08.03.09
Prihlásený: 01.09.17
Príspevky: 1113
Témy: 86 | 86
Bydlisko: 00100100
Napísal autor témyOffline : 28.06.2009 8:34 | Konzola

tie funkcie ako funguju oni nacitava´ju a vypisuju s diakritikou??


_________________
Programming is The Best
Hackers Are Not Crackers!!! Hackers build things, crackers break them!
;-)
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.08
Prihlásený: 15.05.15
Príspevky: 884
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 28.06.2009 22:15 | Konzola

Malo by sa s nimi pracovat rovnako ako s fciami printf, scanf a s typom wchar_t ako s char...


_________________
Empty your memory, with a free()… like a pointer!
If you cast a pointer to an integer,
it becomes the integer, if you cast a pointer to a struct, it becomes the struct…
The pointer can crash…, and can overflow…
Be a pointer my friend…
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Konzola

Registrovaný: 08.03.09
Prihlásený: 01.09.17
Príspevky: 1113
Témy: 86 | 86
Bydlisko: 00100100
Napísal autor témyOffline : 29.06.2009 5:58 | Konzola

no dobre a ten wchar ako spravim nejaky retazec ktory mozem pouzit na nacitanie a podobne veci kolo neho nenasiel som o nom dost info.


_________________
Programming is The Best
Hackers Are Not Crackers!!! Hackers build things, crackers break them!
;-)
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Konzola

Registrovaný: 08.03.09
Prihlásený: 01.09.17
Príspevky: 1113
Témy: 86 | 86
Bydlisko: 00100100
Napísal autor témyOffline : 29.06.2009 9:08 | Konzola

a neviete kde sa daju ziskat kody vsetkych znakov na svete ale satci SK aj s diakritikov v tvare UNICODE :roll:


_________________
Programming is The Best
Hackers Are Not Crackers!!! Hackers build things, crackers break them!
;-)
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Konzola

Registrovaný: 08.03.09
Prihlásený: 01.09.17
Príspevky: 1113
Témy: 86 | 86
Bydlisko: 00100100
Napísal autor témyOffline : 28.07.2009 8:39 | Konzola

preco my tento kod nefunguje?? pomozte pls
Kód:
#include <stdio.h>
#include <wctype.h>
#include <wchar.h>

int main()
{
    wchar_t slovo[21];
    printf("Zadajte slovo\n");
    wscanf("%s",slovo);
    wprintf("%s\n",slovo);
    system("pause");
    return 0;
}


_________________
Programming is The Best
Hackers Are Not Crackers!!! Hackers build things, crackers break them!
;-)
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.06.08
Prihlásený: 04.07.11
Príspevky: 114
Témy: 12 | 12
NapísalOffline : 28.07.2009 8:45 | Konzola

na system("pause") potrebujes kniznicu stdlib.h ostatne by malo byt v poho


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Konzola

Registrovaný: 08.03.09
Prihlásený: 01.09.17
Príspevky: 1113
Témy: 86 | 86
Bydlisko: 00100100
Napísal autor témyOffline : 28.07.2009 9:22 | Konzola

mne vypisuje chyby ohladne tych funkcii s w... chyby z kompileru:Konzola


_________________
Programming is The Best
Hackers Are Not Crackers!!! Hackers build things, crackers break them!
;-)
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Konzola

Registrovaný: 10.06.07
Prihlásený: 29.10.13
Príspevky: 260
Témy: 71 | 71
Bydlisko: Úľany nad Ž...
NapísalOffline : 28.04.2012 20:29 | Konzola

Dospeli ste k niečomu? Ja som nováčik v C++, potreboval by som príklad v programe, napríklad v "Hello World!". Ten program by mal vedieť každý. Používam Visual C++ Express 2010. Kódy čo som tu našiel mi nefungujú, zle som ich dal do kódu alebo mi chýba nejaký externý súbor alebo to neni kompatibilné s mojím kompilátorom alebo niečo iné som pokašlal.


_________________
Čo môžeš urobiť dnes, neurob ani zajtra a máš dva dni voľno.
 [ Príspevkov: 36 ] 1, 2


Konzola



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dj konzola

v Ostatné

28

2341

19.12.2010 23:30

12345pn

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

dj konzola

v Ostatné

0

229

22.02.2010 22:13

_:WaLd0:_

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Herná Konzola

v Externé zariadenia

11

241

30.07.2012 16:48

erik518

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

DJ konzola

v Ostatné

6

913

12.09.2010 20:15

Qpkqkma

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Herná konzola

v Ostatné

4

176

06.11.2017 15:21

misiak171

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PC vs konzola

v Ostatné

29

319

14.05.2013 19:34

nicobb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Java konzola do Eclipse

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

420

17.06.2009 12:19

jarrro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

rozne ulohy c++ konzola

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

152

04.12.2014 0:04

walther

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

P: Herna konzola Xbox

v Predám

1

222

03.10.2012 9:41

Trty

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

firefox nefunkcna chybova konzola

v Sieťové a internetové programy

0

433

02.02.2010 11:37

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ntb ako konzola pri TV

v Operačné systémy Microsoft

2

122

26.01.2015 20:35

nBXXL

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

DJ Konzola Numark Mixtrack Pro

v Audio programy

0

100

20.02.2013 12:17

Kuco303

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PC na hry vs. konzola + TV

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PC zostavy

50

1450

07.11.2016 15:09

SUJIHAWK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

P: Prenosná herná konzola - PS Vita

v Predám

0

115

17.09.2013 21:12

leone1121

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

I/P: DJ konzola reloop beatmix

v Predám

0

233

08.08.2012 13:40

RRRaaadddooo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Graficka karta/Herna konzola 200-300eur

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Grafické karty

30

791

08.04.2012 10:58

magic



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF