[ Príspevkov: 36 ] 1, 2
AutorSpráva
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Konzola

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 26.01.18
Príspevky: 1290
Témy: 9 | 9
Bydlisko: HE
NapísalOffline : 28.04.2012 20:37 | Konzola

Skus si tento priklad, ktory je na prvej strane tohto threadu: http://www.pcforum.sk/konzola-vt63617.html#578911
Pripadne tu mas konkretne na pouzitie wprintf:
Kód:
#include <stdio.h>
#include <wchar.h>

int main()
{

    wchar_t premenna[] = L"Nejaký text s dĺĺĺžňami";
    wprintf( L"Spravne zobrazena diakritika: %ls\n", premenna );

    return 0;

}


Co konkretne ti nejde? Skompiluje ti to? Ak nie, aku dostanes chybu? Inak je dolezite, aby si mal spravne nastavene kodovanie v konzole, v ktorej spustas kod ( idealne utf-8 ).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Konzola

Registrovaný: 10.06.07
Prihlásený: 29.10.13
Príspevky: 260
Témy: 71 | 71
Bydlisko: Úľany nad Ž...
NapísalOffline : 28.04.2012 21:08 | Konzola

Ja neviem kde sa nastavuje kódovanie vo Visual C++ Express 2010.

A chýba mi externý súbor a pár iných chýb tam mám. http://imgupload.sk/images/6/c/6c5xnf3ltjhj14oimp17.png
A neviem či sa chápeme úplne.

Mám tento program, niekde tam chýba
Kód:
std::cin.get();
ale to zistím neskôr, teraz k veci, diakritika tam nefunguje správne. Kód ktorí si mi dal je sám o sebe ak som to správne pochopil a ako som už písal, ani ten mi nefunguje.
Kód:
#include <iostream>

int main () {

   std::cout << "Aké je tvoje obľúbené číslo?" << std::endl;
   int inumber;
   std::cin >> inumber;
   std::cout << "Tvoje oblúbené číslo je:" << inumber << std::endl;
   return 0;
}


Kde a ako to tam vopchať nech to funguje?

EDIT: Skúsil som tvoj kód vopchať do môjho tak, aby mi nevypísalo žiadnu chybu a upravil som ten dlhý text tak že som tam hodil vetu: "Aké je tvoje obľúbené číslo" a tie znaky po vete "Spravne zobrazena diakritika:" som nahradil tými čo sa zle zobrazujú. Nepomohlo, bez úpravy to tiež nepomohlo. Ani lepšie, ani horšie.


_________________
Čo môžeš urobiť dnes, neurob ani zajtra a máš dva dni voľno.
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Konzola

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 26.01.18
Príspevky: 1290
Témy: 9 | 9
Bydlisko: HE
NapísalOffline : 28.04.2012 21:19 | Konzola

MANIAC píše:
Ja neviem kde sa nastavuje kódovanie vo Visual C++ Express 2010.

Na tomto linku --> http://stackoverflow.com/questions/696627/how-to-set-standard-encoding-in-visual-studio <-- sa docitas, ze niekde v Tools > Options > Environment > Documents je polozka Save documents as Unicode when data cannot be saved in codepage.

Z tej chyby, ktoru si sem postol, ti neviem povedat, kde je problem. Kod sa ti teda skompiluje? Ak ano, tak potom skus ten vykompilovany subor najst manualne podla tej cesty a spust ho rucne v konzole ( predpokladam, ze vies ako na to ).

Aha, ty pouzivas C++, nie C, tak to wprintf ani nepouzivaj, to je skor pre C. Pre C++ pouzi napr typ std::wstring. Priklad:
Kód:
#include <iostream>

int main()
{


    std::wstring retazec = L"áčšťÚÝŽä";
    std::wcout << retazec << std::endl;

    return 0;

}


Btw, co znamena "nepomohlo"? Nejde to spustit, alebo to nezobrazuje spravne, alebo ako?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Konzola

Registrovaný: 10.06.07
Prihlásený: 29.10.13
Príspevky: 260
Témy: 71 | 71
Bydlisko: Úľany nad Ž...
NapísalOffline : 28.04.2012 21:43 | Konzola

Fico píše:
Btw, co znamena "nepomohlo"? Nejde to spustit, alebo to nezobrazuje spravne, alebo ako?


Nepomohlo, znamená v tomto prípade bez zmeny: http://imgupload.sk/images/q/z/qzkr134rlyqqd2eaqe3v.png

Toto je môj kód upravený tvojim s tým že som nahradil písmenká čo si tam dal ty tými ktoré potrebujem ja. Nájdi tam kde som urobil chybu. Kódovanie som ešte nezmenil, ak je chyba tam, tak to skusim zmenit a asi až zajtra odpisem ako to dopadlo.

http://imgupload.sk/images/v/9/v9ett6v5r94a16x1rf9h.png
EDIT: Chyba na obrázku je chýbajuca ; za std. Aj po oprave chyby sa nič nezmenilo.
EDIT 2: Program je zmenený na Unicode, stále žiadna zmena.


_________________
Čo môžeš urobiť dnes, neurob ani zajtra a máš dva dni voľno.
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Konzola

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 26.01.18
Príspevky: 1290
Témy: 9 | 9
Bydlisko: HE
NapísalOffline : 28.04.2012 22:11 | Konzola

Vyskusaj este toto, ale nic nemen:
Kód:
#include <iostream>
#include <locale.h>

int main()
{

    setlocale( LC_ALL, "" );

    std::wstring retazec = L"áčšťÚÝŽä";
    std::wcout << retazec << std::endl;

    return 0;

}


Ide to korektne? Ak nie, tak jedine co ma napada, je nastavit kodovanie utf-8 v konzole ( ale to tam podla mna je nastavene ), inak ti neviem pomoct, pretoze nemam windows a takto hadat naslepo asi nema vyznam. Cize ak ani tieto rady nepomozu, tak vyckaj na radu niekoho ineho.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Konzola

Registrovaný: 10.06.07
Prihlásený: 29.10.13
Príspevky: 260
Témy: 71 | 71
Bydlisko: Úľany nad Ž...
NapísalOffline : 28.04.2012 22:17 | Konzola

Fico píše:
Vyskusaj este toto, ale nic nemen:
Kód:
#include <iostream>
#include <locale.h>

int main()
{

    setlocale( LC_ALL, "" );

    std::wstring retazec = L"áčšťÚÝŽä";
    std::wcout << retazec << std::endl;

    return 0;

}




Ide to korektne? Ak nie, tak jedine co ma napada, je nastavit kodovanie utf-8 v konzole ( ale to tam podla mna je nastavene ), inak ti neviem pomoct, pretoze nemam windows a takto hadat naslepo asi nema vyznam. Cize ak ani tieto rady nepomozu, tak vyckaj na radu niekoho ineho.

Nic som na kóde nemenil, stále bez chyby a zmeny. Tak teda počkám na radu niekoho s Windowsom. Díky za rady.


_________________
Čo môžeš urobiť dnes, neurob ani zajtra a máš dva dni voľno.
 [ Príspevkov: 36 ] 1, 2


Konzola



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dj konzola

v Ostatné

28

2305

19.12.2010 23:30

12345pn

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

dj konzola

v Ostatné

0

227

22.02.2010 22:13

_:WaLd0:_

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Herná Konzola

v Externé zariadenia

11

225

30.07.2012 16:48

erik518

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

DJ konzola

v Ostatné

6

911

12.09.2010 20:15

Qpkqkma

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Herná konzola

v Ostatné

4

173

06.11.2017 15:21

misiak171

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PC vs konzola

v Ostatné

29

287

14.05.2013 19:34

nicobb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Java konzola do Eclipse

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

412

17.06.2009 12:19

jarrro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

rozne ulohy c++ konzola

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

149

04.12.2014 0:04

walther

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

P: Herna konzola Xbox

v Predám

1

221

03.10.2012 9:41

Trty

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

firefox nefunkcna chybova konzola

v Sieťové a internetové programy

0

430

02.02.2010 11:37

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ntb ako konzola pri TV

v Operačné systémy Microsoft

2

120

26.01.2015 20:35

nBXXL

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

DJ Konzola Numark Mixtrack Pro

v Audio programy

0

99

20.02.2013 12:17

Kuco303

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PC na hry vs. konzola + TV

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PC zostavy

50

1401

07.11.2016 15:09

SUJIHAWK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

P: Prenosná herná konzola - PS Vita

v Predám

0

113

17.09.2013 21:12

leone1121

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

I/P: DJ konzola reloop beatmix

v Predám

0

231

08.08.2012 13:40

RRRaaadddooo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Graficka karta/Herna konzola 200-300eur

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Grafické karty

30

788

08.04.2012 10:58

magic



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF