Fico - Príspevky
Prehľadať tieto výsledky:

Stránka: 1 z 43 [ Vyhľadávanie našlo 1290 výsledkov ]

AutorSpráva

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Nevyuzita premenna C


Odpovede: 7
Zobrazenia: 268


Staci si len prelozit hlasku "set but not used" = "nastavene, ale nepouzite"

Jednoducho - premennu nastavis, ale dalej s nou nepracujes, je v podstate uplne nevyuzita. Niekde v kode precitaj hodnotu tejto premennej, napr ju vypis cez printf, alebo akokolvek pouzi hodnotu, ktoru ...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: help s C programom


Odpovede: 4
Zobrazenia: 182


Skusal si program ladit pomocou debuggera? Pokial mas niekedy problem v kode s tym, ze premenne obsahuju ine hodnoty ako maju, najjednoduchsi sposob je krokovat program v debuggeri a sledovat hodnoty premennych.

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: C++ načítanie veľkosti matice z klávesnice


Odpovede: 14
Zobrazenia: 363


Lebo konstanta je nieco, co mas dane uz v dobe kompilacie programu a ako sam pises:
Citácia:
ktorej veľkosť by som chcel zadať z klávesnice


Dynamicke polia su presne na tento ucel, ked v dobe navrhu programu nevies, kolko miesta v pamati potrebujes pre nejaku premennu.

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: help s C programom


Odpovede: 4
Zobrazenia: 182


Prototyp funkcie:
void trpaslik_generator (INVENTAR_STAV *inventar_stav, CENTRALNY_SKLAD *centralny_sklad);

Deklaracia tvojich premennych:
INVENTAR_STAV *inventar_stav;
CENTRALNY_SKLAD *centralny_sklad;

Volanie funkcie:
trpaslik_generator (&inventar_stav, &centralny_sklad);


Urcite ...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Farebný text v konzoly, vysvetlenie "argumentu"


Odpovede: 7
Zobrazenia: 239


Nenapisal si nic ohladom operacneho systemu, tak som ti dal najjednoduchsi univerzalny sposob. Funguje to iba v konzolach, ktore podporuju ANSI escape sekvencie, neviem presne od ktoreho windowsu to nefunguje. V tom pripade pouzi funkciu SetConsoleTextAttribute , s nasledovnymi parametrami---> https...

 Fórum: Ostatné programy   Téma: Program ktory klika za urceny cas [vyriešené]


Odpovede: 2
Zobrazenia: 249


Vygoogli si AutoClicker, takych programov je za tatru.

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Farebný text v konzoly, vysvetlenie "argumentu"


Odpovede: 7
Zobrazenia: 239


Zdravím, Chcel by som sa opýtať či neexistuje alternatíva pre TextColor(); v knižnici SysUtils alebo inej ktorá sa nachádza v Delphi/Lazarusi.
Ďakujem za odpovede.


Pouzi escape sekvencie, nie si tak odkazany na ziadnu kniznicu:
writeln( #27, '[31m', 'Tvoj cerveny text', #27, '[0m' );

----HOW...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Detekovanie zariadenia na COM [vyriešené]


Odpovede: 4
Zobrazenia: 261


Pokial ti to staci pre windows, winapi ti je na pomoci. Najjednoduchsie riesenie je iba odchytavat spravu WM_DEVICECHANGE , ziadne zbytocne posielanie dat na porty. Ci bolo zariadenie pripojene, alebo odpojene, etc zistis z wParam a lParam.

https://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa363480(v=vs.85...

 Fórum: Ekonomika, práca, biznis, podnikanie a peniaze   Téma: Programátor vs. robotník


Odpovede: 39
Zobrazenia: 1050


Ja uz vazne neviem, kolko krat to mam opakovat, nebavime sa len o ludoch na stavbe. Taky mechanik na letisku nepotrebuje vysoku skolu, pripadne specializovane odborne kurzy? Nie vsetci manualne pracujuci ludia su vymleti, alkoholici, nizkointeligentni ludia. A uz ked sa bavime o "tvrdom" v...

 Fórum: Ekonomika, práca, biznis, podnikanie a peniaze   Téma: Programátor vs. robotník


Odpovede: 39
Zobrazenia: 1050


A napadlo ta trebarz ze robit na stavbe dokaze 99% zdravych chlapov, za to robit nieco skutocne rozumovo narocne asi tak 5%?
A napadlo ta trebarz, ze robit administraciu nejakeho servera dokaze aj cvicena opica bez vysokej skoly, ktora sa nauci par unix prikazov, kdezto takeho hasica asi tak 10% ?...

 Fórum: Ekonomika, práca, biznis, podnikanie a peniaze   Téma: Programátor vs. robotník


Odpovede: 39
Zobrazenia: 1050


tak preco sa ludia vobec hrnu na nejaku stavbu ?
No pretoze ich to bavi ( nebavime sa len o stavbe, ta je len dobry priklad dolezitej manualnej prace ). Preco by som mal chodit nasrdeny do prace, ako som chodil, ked som bol programator, kde ma to vyslovene nebavilo, kolektiv nudny, vacsinou este a...

 Fórum: Ekonomika, práca, biznis, podnikanie a peniaze   Téma: Programátor vs. robotník


Odpovede: 39
Zobrazenia: 1050


Ukáž mi jedného robotníka, čo skončí 8-10 hodinovú šichtu a potom ide ešte na 2 hodky do posilňovne. TOTO som tvrdil, nie že manuálne pracujúci ľudia nemajú zdravotné problémy.
Ale ved ja viem, ze si narazal na pohyb informatikov, kedze maju sedave zamestnanie. No to iste mozem povedat o robotniko...

 Fórum: Delphi, Visual Basic   Téma: Vstup hodnot do TEdit


Odpovede: 2
Zobrazenia: 194


Staci, ak overridnes metodu CreateParams v triede TEdit ( zadeklaruj ho pred formularom, v ktorom pouzivas takto upraveny komponent TEdit ):
/* ........*/

uses
Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
Dialogs, StdCtrls;

type

TEdit = class(StdCtrls.TEdit)
pro...

 Fórum: Ekonomika, práca, biznis, podnikanie a peniaze   Téma: Programátor vs. robotník


Odpovede: 39
Zobrazenia: 1050


Povodne som si temu len tak chcel precitat, ale neda mi, aby som nevyjadril aj ja svoj bezvyznamny nazor.

+ musíš riešiť pohyb ešte extra, pretože v opačnom prípade prídeš veľmi rýchlo o chrbticu a kompletne bude zdravie v prdeli. Toto manuálne pracujúci ľudia neriešia, prídu domov a môžu 16 hodín...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Pochopenie smernikov v jazyku C


Odpovede: 10
Zobrazenia: 5704


Vdaka za kladny ohlas, ale asi ta trocha sklamem - programovaniu sa uz nevenujem a zabudnut som to sice nezabudol, ale ak nieco necvicis, tak je konkurencia daleko za tebou. A v sucasnosti je na fore kopec novych ( samozrejme aj starych ) sikovnych ludi v tomto smere, preto pevne verim, ze sa niekto...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: C++ na Windows 7


Odpovede: 9
Zobrazenia: 279


Ano, vieme: http://www.pcforum.sk/pravidla-vt6666.html" target="_blank" rel="nofollow

Prosím berte ohľad na autorské práva. Akékoľvek zmienky, náznaky a žiadosti o warez budú bez upozornenia zmazané a účet zablokovaný. Tým pádom sa zakazuje prispievanie odkazov na stránky s nelegálnym obsahom (war...

 Fórum: Krčma   Téma: Hľadám / hľadáš / hľadáme


Odpovede: 2277
Zobrazenia: 81778


@Pistuk_14: http://goo.gl/XENu2

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Visual C


Odpovede: 9
Zobrazenia: 175


Na C to nevyzera, mozno si pozeral na zly tutorial. API sa nevztahuje na prostredie, prostredie je len miesto, kde pises kod, kompilujes atd, API je subor funkcii, ktore ti ponuka nejaka kniznica, framework atd ( v tomto pripade GTK+ ). Tu mas malu ukazku kodu vyuzivajuceho GTK: https://developer.gn...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Visual C


Odpovede: 9
Zobrazenia: 175


http://www.gtk.org/ ... V IDE zvanom Glade potom mozes vytvorat formulare, ako vo Visual Studiu, Borland C++, QT, atd...
Potrebujes sa ale naucit samotne API gtk, ale koniec koncov, to aj vo visual studiu.

 Fórum: Krčma   Téma: Aku hudbu práve počúvate ?


Odpovede: 1799
Zobrazenia: 41665


Velvetine - The Great Divide (Radio Edit)

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: co znamena ~ ?


Odpovede: 3
Zobrazenia: 180


~ sa pouziva na negaciu cisla, v binarnej reprezentacii ale, zalezi teda aj od toho, kolko bitov ma cislo ( akeho je datoveho typu ). Ak mas napr premennu char, ta ma 8 bitov, cize:
#include <stdio.h>

int main()
{
unsigned char c = 10; /* binary: 0000 1010 ... hex: 0x0A */

c = ~c; /* negacia: 1...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Vyber nahodnych cisel bez opakovania


Odpovede: 3
Zobrazenia: 546


Jednoducho si kontrolujes, ci uz sa take cislo nevygenerovalo, nic zlozite:

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <time.h>

int main()
{

int i, j, match, myNumbers[20];

srand( time( NULL ) );

for ( i = 0; i < 20; i++ )
{
do {
match = 0;
myNumbers[i] = rand() % 80 + 1;
for ( j ...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: prepisanie znaku assembler


Odpovede: 4
Zobrazenia: 139


Backspace funguje. Vrati ti znak dolava nie? Alebo co robi? Pripominam, ze ASCII hodnota je 0x08.

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: C++ API Vykreslenie hodnoty premennej


Odpovede: 2
Zobrazenia: 115


Ak vies vykreslit retazec, vies vypisat aj obsah premennej - cele je to len o pretypovani na string/char*. Ak chces vypisat napriklad hodnotu premennej typu int, tak int pretypujes na string napr takto:
http://www.cplusplus.com/articles/D9j2Nwbp/
http://stackoverflow.com/questions/5590 ... tring-in-...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Asembler zrychlenie vykonavania cyklu


Odpovede: 6
Zobrazenia: 275


Jasne, ale spravit nieco v assemberi sa da dost vela sposobmi, takze treba dat viac informacii a hlavne tvoj kod. Skusim otazku znova - mozes pouzit winapi? Alebo to ma byt iba pomocou instrukcii? Ak mozes pouzit winapi, staci ti volat jedinu funkciu Sleep s meniacim sa casom odozvy.

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Asembler zrychlenie vykonavania cyklu


Odpovede: 6
Zobrazenia: 275


Tak co chces vlastne, zrychlit nejaky cyklus vylepsenim kodu (ak ano, daj sem kod, ktory potrebujes zrychlit) alebo naopak spomalit a casom nech sa zrychli - respektive nech sa vykonava povodnou maximalnou rychlostou? Ak druha moznost, tak zalezi aj od toho, na akej urovni to potrebujes, ci pracujes...

 Fórum: JavaScript, VBScript, Ajax   Téma: podmienka čas


Odpovede: 2
Zobrazenia: 163


Aj napriek tomu, ze si ma davnejsie oklamal a okradol, tak ti pomozem - kto vie, mozno si uz za ten cas dostal rozum

Velmi som nepochopil, co presne chces dosianut. Chces meriat cas, ze napr o 60 sekund sa vykona nejaky kod? Alebo zastavit cely beh programu na 60 sekund? V tomto useku kodu by som...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: C++ na Windows 7


Odpovede: 9
Zobrazenia: 279


nahrada-za-borland-c-builder-5-vt127012.html

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: java prve kroky


Odpovede: 17
Zobrazenia: 545


@Spixy: Vacsinou? Bud si si kod zle vsimol, alebo si pozeral na skaredy kod. Prelet si name convention jazyka ( tuna sa jedna predpokladam o javu ) a mozno sa o tom nieco docitas - napriklad je dobre nejakym sposobom rozlisit, ci sa jedna o lokalnu premennu, alebo clensku premennu, alebo parameter f...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Borland C++ Builder 6 (existuje novšia verzia?)


Odpovede: 1
Zobrazenia: 234


O bezplatnych produktoch neviem, tuna mas na vyber trial verzie:
https://downloads.embarcadero.com/free/c_builder

C++ Builder XE3 s podporou pre windows8 a Mac OS X:
http://www.embarcadero.com/products/cbuilder
Stránka: 1 z 43 [ Vyhľadávanie našlo 1290 výsledkov ]




© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF