[ Príspevkov: 15 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Kde mam chybu?

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 23.10.2007 19:01 | Kde mam chybu?

Ziadnu chybu mi to nehadze, ale nic neprida :-D cumim do kodu uz par hodin, asi som nieco prehliadol:

formular:
Kód:
<form name="form1" method="post" action="clen_spracuj.php" enctype="multipart/form-data">
<table>
  <tr>
    <td>Meno:</td>
    <td><textarea name="clenovia_meno" type="text" id="clenovia_meno" cols="55" rows="1" maxlength="255"></textarea></td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Popis:</td>
    <td><textarea name="clenovia_popis" type="text" id="clenovia_popis" cols="55" rows="5" maxlength="600"></textarea></td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Obrazok:</td>
    <td><input name="clenovia_obrazok" type="file" id="clenovia_obrazok"></td>
    <td><input type="submit" name="odoslat" value="odoslat"></td></tr>
</table>
</form>


clen_spracuj.php
Kód:
<?php
error_reporting(E_ALL ^ E_NOTICE);
include ("config.php");

$clenovia_meno = $_POST['clenovia_meno'];
$clenovia_popis = $_POST['clenovia_popis'];
$obrazok_docasny_nazov = $_FILES['clenovia_obrazok']['name'];


$adresar ="clen_obrazky/";
$nazov_obrazku = $adresar. $obrazok_docasny_nazov;

if ( move_uploaded_file( $_FILES['obrazok_subor']['tmp_name'],
$nazov_obrazku ) ) {


list( $sirka, $vyska, $typ, $atributy ) = getimagesize( $nazov_obrazku );

switch ( $typ ) {
case 1:
$pripona = ".gif";
break;
case 2:
$pripona = ".jpg";
break;
case 3:
$pripona = ".png";
break;
default:
echo "Typ obrazku neni GIF, JPG, ani PNG.<br>";
echo "Vratte sa a skuste znovu";
}



$vlozit = "INSERT INTO mhk_clenovia
( meno, popis, pripona )
VALUES
( '$clenovia_meno', '$clenovia_popis', '$pripona' )";
$vysledok = mysql_query( $vlozit ) or die( mysql_error() );

$id_obrazku = mysql_insert_id();

$novy_nazov_suboru = $adresar.$id_obrazku.$pripona;

rename( $nazov_obrazku, $novy_nazov_suboru );

}


?>

<body>
 <script>
    window.location.replace("index.php?kat=clenovia&act=zobrazenie");
  </script>

</body>
</html>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Kde mam chybu?

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 23.10.2007 19:26 | Kde mam chybu?

Nemoze byt problem, ze typ stlpca "popis" je TEXT ? Doteraz som pouzival VARCHAR...


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Kde mam chybu?

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 23.10.2007 19:29 | Kde mam chybu?

taketo cumenie poznam, skus prekontrolovat bodky ciarky a taketo hovadiny moze bytchyba prave v tom. a odosle ti to aspon prazdny riadok, alebo vobec nic???


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Kde mam chybu?

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 23.10.2007 19:31 | Kde mam chybu?

neodosle to vobec nic a nehodi ani chybu, ale chyby mam zapnute... kebyze mam nejaku syntaxovu chybu, tak mi to vypise..


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Kde mam chybu?

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 23.10.2007 21:53 | Kde mam chybu?

Nikto tam nenasiel chybu??


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Kde mam chybu?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 23.10.2007 22:02 | Kde mam chybu?

poznas take daco ako debugovanie?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Kde mam chybu?

Registrovaný: 06.07.07
Prihlásený: 28.01.14
Príspevky: 116
Témy: 27 | 27
Bydlisko: BA
NapísalOffline : 23.10.2007 22:43 | Kde mam chybu?

zle meno premennej $novy_nazov_obrazku a $novy_nazov_suboru


_________________
"92% of teens have moved onto rap.
If you are part of the 8% that still listen to real
music, copy and paste this into your signature"
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Kde mam chybu?

Registrovaný: 06.07.07
Prihlásený: 28.01.14
Príspevky: 116
Témy: 27 | 27
Bydlisko: BA
NapísalOffline : 23.10.2007 22:44 | Kde mam chybu?

aha nie sry


_________________
"92% of teens have moved onto rap.
If you are part of the 8% that still listen to real
music, copy and paste this into your signature"
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 24.10.2007 1:34 | Kde mam chybu?

nemam moc casu to otestovat na kompe, ale co som pozeral, kedze ti nic neprida, bude problem s uploadovanim suboru, skus sa viac pozriet na to, ma adresar 'clen_obrazky' prislusne prava na zapis uploadovaneho suboru?

Inak upload suborov robit naozaj opatrne -> security.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Kde mam chybu?

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 17.12.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
NapísalOffline : 24.10.2007 10:01 | Kde mam chybu?

toto: "error_reporting(E_ALL ^ E_NOTICE); "
nahraď týmto: error_reporting(E_ALL); a malo by ti to vypisovať úplne všetky problémy, vrátane NOTICE (spravidla sa v takomto prípade jedná o nezadefinovanú premennú)
a keď používaš PSPad editor, tak ľahšie nájdeš syntaktické chyby


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Kde mam chybu?

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 24.10.2007 15:27 | Kde mam chybu?

MOKUS, velky dik, zapol som oznamovanie vsetkych chyb, a vypisalo:
Kód:
Notice: Undefined index: obrazok_subor in D:\WEB\Natt\mhk-nz\php\clen_spracuj.php on line 13


Chybu som opravil, a uz to ide.. dakujem vsetkym :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Kde mam chybu?

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 28.10.2007 11:56 | Kde mam chybu?

Tak zas som tu, nechcel som zakladat novy temu...

Neviem si najst chybu v tomto:
Kód:
<?php
error_reporting(E_ALL);
include ("config.php");

$lietadlo_id = $_POST['lietadlo_id'];
$lietadlo_meno = $_POST['lietadlo_meno'];
$lietadlo_popis = $_POST['lietadlo_popis'];
$radio = $_POST['radiobutton'];
$obrazok_docasny_nazov = $_FILES['lietadlo_obrazok']['name'];


$adresar ="liet_obrazky/";
$nazov_obrazku = $adresar. $obrazok_docasny_nazov;

if ( move_uploaded_file( $_FILES['lietadlo_obrazok']['tmp_name'],
$nazov_obrazku ) ) {


list( $sirka, $vyska, $typ, $atributy ) = getimagesize( $nazov_obrazku );

switch ( $typ ) {
case 1:
$pripona = ".gif";
break;
case 2:
$pripona = ".jpg";
break;
case 3:
$pripona = ".png";
break;
default:
echo "Typ obrazku neni GIF, JPG, ani PNG.<br>";
echo "Vratte sa a skuste znovu";
}

$query1 = "
SELECT meno, popis, majitel FROM mhk_lietadla WHERE id = '$lietadlo_id'
";

$result = mysql_query($query1);
if ($result) {


// mazanie
    if ($radio=="zmaz") {
        $row = mysql_fetch_assoc($result);
        $pripona = $row['pripona'];
        unlink("liet_obrazky/$riadok.$pripona");
        $query = "
  DELETE FROM mhk_lietadla WHERE id = '$lietadlo_id' LIMIT 1
  ";
  $delete = mysql_query($query);
  if($delete){
    echo "
    Zmazali ste zaznam
    <script>
    window.location.replace(\"index.php\");
    </script>

    ";
  exit;
}
}

// update
if ($radio=="uprav") {


  $query = "
  UPDATE mhk_lietadla SET meno = '$lietadlo_meno' popis = '$lietadlo_popis' WHERE id = '$riadok'
  ";
  $update = mysql_query($query);
  if($update){
    echo "
    Upraveny zaznam sme ulozili!
    <script>
    window.location.replace(\"index.php\");
    </script>

    ";
  }
  exit;
}
}



?>

<body>
 <a href="index.php?kat=lietadla&act=zobrazenie">Naspat</a>

</body>
</html>


hadze mi to chybu:
Kód:
Parse error: parse error, unexpected $end in D:\WEB\Natt\mhk-nz\php\liet_spracuj.php on line 101


co to je?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.12.06
Prihlásený: 01.03.13
Príspevky: 239
Témy: 20 | 20
Bydlisko: Krásno n/Ky...
NapísalOffline : 28.10.2007 13:34 | Kde mam chybu?

moc nechapem co tam robia tie exity....


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Kde mam chybu?

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 17.12.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
NapísalOffline : 28.10.2007 16:55 | Kde mam chybu?

Kód:
if ( move_uploaded_file( $_FILES['lietadlo_obrazok']['tmp_name'],
$nazov_obrazku ) ) { .....
táto zložená zátvorka nemá ukončovací pár,

píše ti to aj v tej hláške, len treba tomu aj rozumieť, a keby si používal inteligentnejší editor (napr.: PSPad) tak by si to rýchle objavil
Kód:
  exit;
}
}
} // to ukončenie asi patrí sem


?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Kde mam chybu?

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 18.11.2007 13:18 | Kde mam chybu?

No som tu zase.. zase s jednym kodom.

Momentalne mi to nehodi ziadnu chybu aj napriek:
Kód:
error_reporting(E_ALL);

hodi to len bielu obrazovku.
Ide o upravenie alebo zmazanie zaznamu v databazi..

takze HTML:

Kód:
include ("config.php");
$query = "
  SELECT id, meno, popis, pripona
  FROM mhk_clenovia
  ORDER BY id DESC
";
$result = mysql_query($query);
if ($result) {
  while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
     echo "
     <form name=\"form2\" method=\"post\" enctype=\"multipart/form-data\" action=\"clen_spracuj.php\">
      <table>
      <tr>
      <td><img src=\"clen_obrazky/{$row['id']}{$row['pripona']}\" align=\"left\" width=\"100\"></td>
      <td><input name=\"clenovia_id\" type=\"text\" id=\"clenovia_id\" size=\"3\" maxlength=\"5\" value=\"{$row['id']}\" readonly></td>
    <td><b>Meno:</b></td>
    <td><textarea name=\"clenovia_meno\" type=\"text\" id=\"clenovia_meno\" cols=\"40\" rows=\"1\" maxlength=\"255\">{$row['meno']}</textarea><br>
    <textarea name=\"clenovia_popis\" type=\"text\" id=\"clenovia_popis\" cols=\"40\" rows=\"3\" maxlength=\"255\">{$row['popis']}</textarea></td>
    <td>
    Uprav:<input type=\"radio\" name=\"radiobutton\" id=\"radiobutton\" value=\"uprav\" checked>
    Zmaž:<input type=\"radio\" name=\"radiobutton\" id=\"radiobutton\" value=\"zmaz\">
    </td>
      <td><input type=\"submit\" name=\"odoslat\" value=\"odoslat\"></td>
      </tr>
    </table>
      </form>
    ";
  }
  echo "</table>";
} else {
  echo "
  SQL query: $query
  <hr>Status: ERROR
  <hr>".mysql_error()."
  <hr>
  ";
}
}


php: clen_spracuj.php
Kód:
<?php
error_reporting(E_ALL);
include ("config.php");

$clenovia_meno = $_POST['clenovia_meno'];
$clenovia_popis = $_POST['clenovia_popis'];
$clenovia_id = $_POST['clenovia_id'];
$radiobutton = $_POST['radiobutton'];

$query = "
SELECT meno, popis FROM mhk_clenovia WHERE id = '$clenovia_id'
";

$result = mysql_query($query);
if ($result) {


// mazanie
    if ($radiobutton=="zmaz") {
        $row = mysql_fetch_assoc($result);
        $spracuj = "DELETE FROM mhk_clenovia WHERE id = '$clenovia_id' LIMIT 1";
  $delete = mysql_query($spracuj);
  if($delete){
    echo "
    Zmazali ste zaznam
    <script>
    window.location.replace(\"index.php?kat=clenovia&act=admin\");
    </script>";
  exit;
}
}

// update
if ($radiobutton=="uprav") {


  $query = "
  UPDATE mh_clenovia SET meno = '$clenovia_meno', popis = '$clenovia_popis' WHERE id = '$clenovia_id'
  ";
  $update = mysql_query($query);
  if($update){
    echo "
    Upraveny zaznam sme ulozili!
    <script>
    window.location.replace(\"index.php?kat=clenovia&act=admin\");
    </script>";
  }
  exit;
}
}

else {
echo "nezadali ste akciu";
}

?>


 [ Príspevkov: 15 ] 


Kde mam chybu?



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kde mam asi chybu

v PHP, ASP

8

484

06.06.2007 19:47

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kde mam zase chybu???

v PHP, ASP

10

366

09.11.2007 14:34

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kde som spravil chybu?

v Redakčné systémy

2

313

04.01.2007 12:06

masterdead

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kde robim chybu, problem s delegatom

v Technológia .NET

2

888

13.09.2010 9:46

dEVIANT

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Win Vista - kde mam 14 GB???

v Operačné systémy Microsoft

6

275

22.02.2009 12:08

McDog

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kde v pc zistím napr. systemové nastroje,ci mam este RAMvo

v Pamäte

3

396

10.03.2008 22:56

Devil_SK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aký mám pc na hry a čo mám dokúpiť?

v PC zostavy

7

365

23.04.2007 18:19

fuco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako mam zistit aku mam ram v PC ??

v Pamäte

18

9992

03.07.2011 23:03

dixi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zistim aku mam ram?? ci mam DDR alebo DDR2

v Pamäte

3

2524

30.11.2008 22:05

fuco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cez aky soft mam nahravat zvuk ked mam tv kartu ?

v Audio programy

5

753

03.01.2007 19:30

ucen

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mam 4770 mam kupit 5770 alebo 5830

v Grafické karty

24

637

19.05.2010 9:37

heretik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mam x1250 a ukazuje ze mam x1200

v Ovládače

3

437

07.11.2007 19:44

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako mam zistit aku mam grafiku??

v Grafické karty

14

1186

30.08.2006 21:34

zmija31

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mám pocit že mám vírus

v Antivíry a antispywary

16

971

27.03.2011 19:59

ManSlayerX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pise mi chybu

v PHP, ASP

5

269

29.11.2008 15:52

sedlák

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako najst chybu

v Siete

3

366

23.11.2007 14:50

Devil_SK



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF