[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Kde mam zase chybu???

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 03.11.2007 11:07 | Kde mam zase chybu???

Prosim vas, kde mam zase chybu? cele som to prehladal a nvm ju najst, stale mi vypise ze neaktualizovane :(
Formular:
Kód:
<form action="o_mne-uprav.php" method="post">
<tr>
<td>Úprava</td>
<td><INPUT TYPE="radio" NAME="uprava" VALUE="zmena_nazov">názvu<br>
<INPUT TYPE="radio" NAME="uprava" VALUE="zmena_hodnota" CHECKED>hodnoty<br></td>
</tr>
<tr>
<td>Názov:</td><td><input name="nazov"></td>
</tr>
<tr>
<td>Hodnota:</td><td><input name="hodnota"></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="submit" value="Uprav"></td>
</tr>
</form>
spracujuci skript:
Kód:
<?
error_reporting(E_ALL);
include("pripoj.php");
$zmena=$_POST["uprava"];
$nazov=$_POST["nazov"];
$hodnota=$_POST["hodnota"];

$zmena_hodnota=mysql_query("UPDATE o_mne SET hodnota=$hodnota WHERE nazov=$nazov LIMIT 1");
$zmena_nazov=mysql_query("UPDATE o_mne SET nazov=$nazov WHERE hodnota=$hodnota LIMIT 1");

if($zmena=='zmena_hodnota')
{$zmena_hodnota;}
elseif($zmena=='zmena_nazov')
{$zmena_nazov;}

if($zmena_hodnota)
{echo "aktualizovane hodnota <a href=\"index.php?str=o_mne\">späť</a> ";}
elseif($zmena_nazov)
{echo "aktualizovane nazov <a href=\"index.php?str=o_mne\">späť</a> ";}
else
{echo "neaktualizovane ";}

echo $zmena." &nbsp; ".$nazov." &nbsp; ".$hodnota;
?>


dik vam seckym


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Kde mam zase chybu???

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
NapísalOffline : 03.11.2007 12:20 | Kde mam zase chybu???

pokial mas dobre pripojenie k db a spravne napojenie na tabulky a stlpce tak skus takto:
Kód:
<?
error_reporting(E_ALL);
include("pripoj.php");
$zmena=$_POST["uprava"];
$nazov=$_POST["nazov"];
$hodnota=$_POST["hodnota"];

$zmena_hodnota=mysql_query("UPDATE o_mne SET hodnota=\"".$hodnota."\" WHERE nazov=\"".$nazov."\" LIMIT 1");
$zmena_nazov=mysql_query("UPDATE o_mne SET nazov=\"".$nazov."\" WHERE hodnota=\"".$hodnota."\" LIMIT 1");

if($zmena=='zmena_hodnota')
{$zmena_hodnota;}
elseif($zmena=='zmena_nazov')
{$zmena_nazov;}

if($zmena_hodnota)
{echo "aktualizovane hodnota <a href=\"index.php?str=o_mne\">späť</a> ";}
elseif($zmena_nazov)
{echo "aktualizovane nazov <a href=\"index.php?str=o_mne\">späť</a> ";}
else
{echo "neaktualizovane ";}

echo $zmena." &nbsp; ".$nazov." &nbsp; ".$hodnota;
?>


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Kde mam zase chybu???

Registrovaný: 07.03.06
Prihlásený: 23.01.11
Príspevky: 408
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Prešov / Pr...
NapísalOffline : 03.11.2007 12:22 | Kde mam zase chybu???

Skús sa naučiť netransformovať premenné a používať ich v štýle $_POST a $_GET v celom kóde. Zjednoduchší ti to orientáciu kodu, imho... Nemal si úvodzovky v query, atď...
Kód:
<?php
error_reporting(E_ALL);
include("pripoj.php");
$zmena_hodnota = false;
$zmena_nazov = false;


if($_POST["uprava"] == 'zmena_hodnota')  {
  mysql_query("UPDATE o_mne SET hodnota = '".$_POST["hodnota"]."' WHERE nazov = '".$_POST["nazov"]."' LIMIT 1");
  $zmena_hodnota = true;
}
elseif($_POST["uprava"] == 'zmena_nazov')  {
  mysql_query("UPDATE o_mne SET nazov = '".$_POST["nazov"]."' WHERE hodnota = '".$_POST["hodnota"]."' LIMIT 1");
  $zmena_nazov == true;
}

if($zmena_hodnota) {
  echo "aktualizovane hodnota <a href=\"index.php?str=o_mne\">späť</a> ";
}
elseif($zmena_nazov)  {
  echo "aktualizovane nazov <a href=\"index.php?str=o_mne\">späť</a> ";
}
else {echo "neaktualizovane ";}

echo $_POST["uprava"]." &nbsp; ".$_POST["nazov"]." &nbsp; ".$_POST["hodnota"];
?>


//edit: neskoro :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Kde mam zase chybu???

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 08.11.2007 15:54 | Kde mam zase chybu???

a pls pomozte mi s tymto este:
Kód:
<?
error_reporting(E_ALL);
include("pripoj.php");
$nazov=$_POST["nazov"];
$popis=$_POST["popis"];
$link=$_POST["link"];
$img=$_FILES['obrazok']['name'];
$img_vdb=$_POST["img_vdb"];


if($img!=="")
{
   $uploadDir = '../linky/';
   $uploadFile = $uploadDir . $img;
   move_uploaded_file($img, $uploadFile);
   $zmena_img=mysql_query("UPDATE linky SET img='$img' WHERE popis='$popis' AND link='$link' AND nazov='$nazov' AND obrazok='$img_vdb' LIMIT 1");
}

$zmena_nazov=mysql_query("UPDATE linky SET nazov='$nazov' WHERE popis='$popis' AND link='$link' AND obrazok='$img_vdb' LIMIT 1");
$zmena_popis=mysql_query("UPDATE linky SET popis='$popis' WHERE nazov='$nazov' AND link='$link' AND obrazok='$img_vdb' LIMIT 1");
$zmena_link=mysql_query("UPDATE linky SET link='$link' WHERE popis='$popis' AND nazov='$nazov' AND obrazok='$img_vdb' LIMIT 1");

if($zmena_popis OR $zmena_nazov OR $zmena_link OR $zmena_img)
{echo "aktualizovane <a href=\"index.php?str=linky\">späť</a> ";}
else
{echo "neaktualizovane ";}
?>

nechce mi to menit v db nazov suboru (obrazku $img) cumim do toho dva dni a nevimem prist na chybu, uploaduje mi to v poho len nemeni v db zaznam skusal som aj takto:
Kód:
   $zmena_img=mysql_query("UPDATE linky SET img='$img' WHERE popis='$popis' AND link='$link' AND nazov='$nazov' LIMIT 1");
ale nejde to :( :cry:


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.08.07
Prihlásený: 05.06.12
Príspevky: 419
Témy: 61 | 61
Bydlisko: Humenné
NapísalOffline : 08.11.2007 16:35 | Kde mam zase chybu???

tak lebo premenne musis oddelit od kodu sql


Kód:
$zmena_nazov=mysql_query("UPDATE linky SET nazov='".$nazov."' WHERE popis='".$popis."' AND link='".$link."' AND obrazok='".$img_vdb."' LIMIT 1");


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Kde mam zase chybu???

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 08.11.2007 16:38 | Kde mam zase chybu???

ako to ze inde mi to ide?? a ani ked som to oddelil mi to nejde??


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Kde mam zase chybu???

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 08.11.2007 16:52 | Kde mam zase chybu???

problem vyrieseny :D


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.08.07
Prihlásený: 05.06.12
Príspevky: 419
Témy: 61 | 61
Bydlisko: Humenné
NapísalOffline : 08.11.2007 16:52 | Kde mam zase chybu???

mas chybu v hlave lol


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Kde mam zase chybu???

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 08.11.2007 20:22 | Kde mam zase chybu???

jj to som si vsimol pred tyzdnom a stale nevem najst ten chybny kod :cry:


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.08.07
Prihlásený: 05.06.12
Príspevky: 419
Témy: 61 | 61
Bydlisko: Humenné
NapísalOffline : 09.11.2007 14:29 | Kde mam zase chybu???

ten chybny kod sa uz neda opravit. totiz mas to zdedene (cize od narodenia) musis ist do minulosti a svojmu pra pra pra pra pra ... dedovi a pra pra pra pra pra pra pra ... babe a opravit to. je to tazke, ale urcite pomoze :D :lol:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Kde mam zase chybu???

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 09.11.2007 14:34 | Kde mam zase chybu???

jj...ale problem som uz vyriesil, cize mozete lock :D


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
 [ Príspevkov: 11 ] 


Kde mam zase chybu???



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kde mam chybu?

v PHP, ASP

14

477

18.11.2007 13:18

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kde mam asi chybu

v PHP, ASP

8

484

06.06.2007 19:47

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kde som spravil chybu?

v Redakčné systémy

2

313

04.01.2007 12:06

masterdead

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kde robim chybu, problem s delegatom

v Technológia .NET

2

888

13.09.2010 9:46

dEVIANT

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Win Vista - kde mam 14 GB???

v Operačné systémy Microsoft

6

275

22.02.2009 12:08

McDog

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kde v pc zistím napr. systemové nastroje,ci mam este RAMvo

v Pamäte

3

396

10.03.2008 22:56

Devil_SK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zase skola

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3 ]

v Vzdelanie, štúdium, škola

67

3333

06.09.2008 19:03

Lub0$

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zase Titulky

v Video programy

4

381

11.02.2009 17:15

Qpkqkma

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zase Virus

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Antivíry a antispywary

40

2775

31.10.2006 23:29

Shit

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Modrá smrť ! Zase :/

v Operačné systémy Microsoft

1

110

05.04.2015 15:10

brmbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zase to wifi

v Siete

1

239

26.07.2011 9:59

Veveričiačik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vista zase prelomena

v Novinky

11

627

28.12.2006 22:36

Shit

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zase Stavba Subwoofera

v Elektronika

18

2807

09.05.2008 21:08

bugi512

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

a zase Diakritika.......

v Redakčné systémy

1

374

02.12.2006 9:31

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zase problem s preg_match

v PHP, ASP

5

296

15.07.2007 22:41

geoge046

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

diakritika v MySQL (zase...)

v Databázy

8

496

09.04.2010 9:19

max-m



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF