[ Príspevkov: 16 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
NapísalOffline : 03.02.2008 18:48 | Hrôza menom kódovanie

Narazil som opäť na tento nepríjemný problém. Robím na svojom blogu, zatiaľ všetko išlo hladko len som sa dostal k pridávaniu textu do databázy. Na celej stránke je windows-1250 + databáza. Všetko sedí. Keď však pridám do databázy znaky ako ž, ť, č, a pod. vyhodí mi to ?. Zmenil som tie hnusné znaky v databáze na diakritiku, no v skripte stále vypisuje ?. V čom je chyba? Kódovanie je správne nastavené, ukladám pod CP1250 v PSPade. Ďakujem


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hrôza menom kódovanie

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 03.02.2008 19:15 | Hrôza menom kódovanie

mas v hlavicke zadefinovane kodovanie? :oops: :)


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
Napísal autor témyOffline : 03.02.2008 19:21 | Hrôza menom kódovanie

myslíš v PHP? áno


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hrôza menom kódovanie

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 03.02.2008 19:50 | Hrôza menom kódovanie

no myslim to <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" /> ak mas toto tak potom nechapem, skus si prebehnut vsetko ci mas spravne nastavene a ci to robi len pri niektorych suboroch alebo vsade a ci to neje len chyba browsera...


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
Napísal autor témyOffline : 03.02.2008 20:05 | Hrôza menom kódovanie

Skúšal som všetko...


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 03.02.2008 20:15 | Hrôza menom kódovanie

Aké je nastavené kódovanie databázy? Po pripojení na databázu nastavuješ, v ako kódovaní tie údaje chceš?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hrôza menom kódovanie

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city
NapísalOffline : 03.02.2008 20:59 | Hrôza menom kódovanie

ja som mal podobny problem a bolo to zle nastavene vo firme, pozri sa do phpmyadminu ci tam nemas nastavene daco podobne ako ja:
http://www.pcforum.sk/zle-kodovanie-vt31047.html

a ake mas kodovanie v databaze? Odporucil by som utf, nie cp1250


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
Napísal autor témyOffline : 04.02.2008 17:15 | Hrôza menom kódovanie

Všade v databáze je cp1250_bin. Kontroloval som to.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 04.02.2008 18:37 | Hrôza menom kódovanie

databaza - kodovanie
tabulka - kodovanie
pole - kodovanie
na stranke -kodovanie
ulozenie stranky -kodovanie
fungovať musí


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
Napísal autor témyOffline : 04.02.2008 19:01 | Hrôza menom kódovanie

Kód:
pole - kodovanie


A toto je čo? :oops:


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Hrôza menom kódovanie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 04.02.2008 19:16 | Hrôza menom kódovanie

asi myslel stlpec v tabulke


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hrôza menom kódovanie

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
NapísalOffline : 05.02.2008 10:57 | Hrôza menom kódovanie

Tominator píše:
databaza - kodovanie
tabulka - kodovanie
pole - kodovanie
na stranke -kodovanie
ulozenie stranky -kodovanie
fungovať musí

nemusí, zabudol si pripísať
spojenie s mysql -kodovanie (SET NAMES)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
Napísal autor témyOffline : 05.02.2008 16:28 | Hrôza menom kódovanie

Práve som objavil chybu.

V súbore s pripojením na DB som mal toto:

Kód:
@mysql_query("SET CHARACTER SET cp1250", $mysql_connect);


No, keďže sa mi nechce pri každom mojom webe písať celý súbor s pripojením, tak som ho skopíroval. Ibaže, pripojenie som začal ukladať do premennej $connect. Skúsil som teda z vyššie uvedeného $mysql_connect odstrániť, a ono to ide! :) Ďakujem všetkým za rady, mal som to pozrieť skôr :oops: Pardón


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
Napísal autor témyOffline : 05.02.2008 17:32 | Hrôza menom kódovanie

Nechcem kvôli tomu zakladať novú tému, no mám ešte jeden problém. Cez formulár pridávam do DB údaje, ale pomocou ajaxu. Namiesto diakritiky sa mi aj do Db aj následne ukáže:

Kód:
Skúška -> Skúška


Viete mi poradiť?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 06.02.2008 19:51 | Hrôza menom kódovanie

mokus píše:
nemusí, zabudol si pripísať
spojenie s mysql -kodovanie (SET NAMES)

fakt


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hrôza menom kódovanie

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 29.02.2008 18:04 | Hrôza menom kódovanie

Možno vám pomožem

V závislosti na tom, v akom kódovaní sa nachádza vaša stránka by ste mali definovať kódovanie výstupných dát z MySQL databázy.

Ak budú výstupné dáta z databázy v rovnakom kódovaní ako je vaša stránka, nebudú vznikať žiadne anomálie pri znakoch obsahujúcich mäkčene alebo dĺžne.

Týmto spôsobom sa obvykle pripájate na MySQL databázu z vášho PHP skriptu:

mysql_connect('mysql.vpn.platon.sk','login','heslo');
mysql_select_db('databaza');

Ihneď po pripojení je nutné nastaviť kódovanie v akom chcete dostávať a vkladať data do databázy. Nezáleží pritom na kódovaní v ktorom beží samotná databáza (typicky UTF-8).

V strednej Európe sa používajú najčastejšie tieto tri kódovania diakritiky:

* UTF-8 odporúčame!
* ISO-8859-2
* WINDOWS-1250

Pre každé z týchto kódovaní vám ponúkame inicializačné príkazy, ktoré je nutné napísať hneď za príkazy pripojenia na databázu.

UTF-8

mysql_query('SET NAMES UTF8');
mysql_query('SET COLLATION_CONNECTION=UTF8_GENERAL_CI');

ISO-8859-2

mysql_query('SET NAMES LATIN2');
mysql_query('SET COLLATION_CONNECTION=LATIN2_GENERAL_CI');

WINDOWS-1250

mysql_query('SET NAMES CP1250');
mysql_query('SET COLLATION_CONNECTION=CP1250_GENERAL_CI');

zdroj:http://webhosting.platon.sk/article.php?podpora::mysql-kodovanie


_________________
He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht

medicine student
 [ Príspevkov: 16 ] 


Hrôza menom kódovanie



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Blogovanie v Číne iba pod vlastným menom

v Novinky

3

815

24.10.2006 18:44

marzo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Windows 7 - Ako zmeniť názov priečinka s menom uživateľa?

v Operačné systémy Microsoft

2

1865

10.12.2010 11:51

Googler1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hroza, prejav demokracie v CR(a v SR podl amna tak isto)

v Spoločnosť, politika, psychológia, filozofia, náboženstvo

4

935

22.06.2005 18:34

promecon

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kodovanie

v HTML, XHTML, XML, CSS

8

283

22.10.2013 17:00

asdf13

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kodovanie

v HTML, XHTML, XML, CSS

11

370

02.11.2012 18:41

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

KÓDOVANIE

v PHP, ASP

2

334

03.11.2007 23:03

jsakac

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kodovanie

v HTML, XHTML, XML, CSS

23

826

19.02.2009 14:46

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kodovanie

v Redakčné systémy

1

408

09.06.2007 10:54

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kodovanie

v PHP, ASP

6

428

01.01.2010 11:36

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kodovanie

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

474

18.10.2009 17:04

kemci

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kodovanie

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

378

01.02.2008 18:26

jato

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kódovanie

v PHP, ASP

4

422

06.11.2007 21:13

qacer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kodovanie

v PHP, ASP

5

502

11.07.2007 20:02

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kódovanie

v Databázy

3

579

14.11.2008 12:39

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Záhadné kódovanie

v PHP, ASP

13

472

12.10.2008 19:33

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Opera kodovanie

v Sieťové a internetové programy

7

422

05.04.2008 23:46

Jaro



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF