Kopto píše:
asi tak auto si mozem vyskusat toto nemozem co sa tyka hluku moj hdd nehuci kolegov hucal ako svina ked bol tu preto sa chystam vyhnut niecomu takemu o DB tu nebola ziadna rec on pisal o db a idle co je idle????
tak riesis hluk a nechces sa bavit o decibeloch? zaujimave.
Kopto píše:
a neviem aky rozdiel medzi 20 db a 100db asi tak trepes 2 na 3 mas neaky problem mi tu hodit 3 hdd ze tieto su dobre vyber si bavis sa o pojmoch zatial ziadna rada dik za pomoc podla teba si mam teraz vygooglit 100 hdd co tam maju pozriet recenziu na kazdy 1 ako huci v idle aky ma zapis atd atd a ze sa pose.... o pol roka a ze sa 20 ludom z 30 posr... do pol roka to uz sa asi nedocitam z recenzii len z fora neakeho ze preto som na tomto fore a pytam sa nepoucuj ale porad alebo sa na to vykasli a ries niekoho ineho
a presne o to tu ide. ako som pisal, hlasitost je subjektivna a podla toho sa zariad. Co ked ti odporucim daco co ma sice napisane ze huci 30dB ale tebe to pride ako hlucne a budes potom pindat aky sme tu sprosti? Sa uvedom, ide o tvoje usi. Nidy sa nevyhnes tomu ze mozes kupit hlucnejsi disk, ako ostatne. Mozes kupit dva disky z rovnakej serie a jeden moze hucat viac. Proti tomu nic nespravis.
Preto som ti pisal, ze riesenie nejakeho hluku je zbytocne. mam ti to napisat este po cinsky?
Ked sa disk posere, tak sa posere, ani tomu sa nevyhnes. Ked sa to ma stat, stane sa to a nakolko nik nieje nostradamus, nebudes nikdy vediet, kedy sa to stane. takze dalsia blbost co tu riesis. Disky dnes vyrabaju hlavne WD a seagate, poruchovost je podobna.
A prosimta nezvelicuj, ze googlit 100 recenzii a podobne hovadiny. Za ten cas co tuna reves, uz si davno mohol mat nastudovane monou odporucane 2-3 recenzie a urobeny aky-taky obraz o vlastnostiach a dostupnosti. Chovas sa jak 10r decko. Je to trapne.
Kopto píše:
dakujem za vysvetlenie cache a co je oem nieco ako windows skatulka bez ?? to znamena ze nieco pride s kablom nieco bez alebo ako
oem moze znamenat to, ze dostanes disk len v sacku bez akehokolvek prislusenstva. viac infa si pytaj stade, kde ho objednavas.
Kopto píše:
hadat sa nexem urcite toho vies viac ako ja mna to len nebavi pozerat sa nato ako povysenecky pises ze preco som taky sprosty a to neviem je to jednoduche a som tard ale ked to neviem tak to neviem a nebudem sa o to neako zvlast zaujimat a nebudem googlit 3 hodiny zaklad neaky mam nieco som precital teraz xem upresnit ak upresnenie je to ze ked xem ticho vziat 5400 a hocico tak dakujem kupim hocico odporucane to bolo od teba ze 7200 speed 5400 ticho ci wd alebo hitachi alebo XY>> to je jedno len 5400 skape to o 2 mesiace 100libier v prdeli dik za radu
Ked beries odporucanie, aby si samostatne myslel a pouzil rozum ako povysenost, je to tvoje minus. Zivot ta nauci, ze tvoju pracu za teba nik robit nebude. Odporucanie si dostal, pouzi hlavu a rozhodni sa, mas to zajedno.
Kopto píše:
mne len ide o 1 vec preco SG 3gb 7200 stoji 90 ked wd2tb 5400 stoji 80
nastuduj si co znamena "volna cenotvorba"