[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.11.10
Prihlásený: 16.08.16
Príspevky: 87
Témy: 29 | 29
NapísalOffline : 03.03.2012 12:51 | Hash v sql where

Ahojte potreboval by som zistiť jednu vec ... je nejak možné spraviť niečo takéto ?

príklad z active record codeigniter:

Kód:
$this->db->where(sha1('name'), $name);


o čo presne ide ? v $name bude zahashované meno užívateľa a chcem aby to zahashované porovnalo s nezahashovaným menom ktoré je uložené v databáze ...

príklad mám meno napríklad Mojžiš uložené v databáze a chcem ho porovnať s jeho zahashovanou verziou vymyslím si teda safmkosajmofwoišíé. Takže dá sa nejak v podmienke where zahashovať aj to čo mám v databáze a porovnať to ? ...

bola by možnosť ešte vytvoriť tabuľku v mysql kde by som dal tento hash a tak to porovnával ale táto myšlienka je len záložný plán ...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Hash v sql where

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 03.03.2012 14:50 | Hash v sql where

na lavu stranu podmienky by sa nemali pouzivat ziadne funkcie, preto ma zaujima, preco potrebujes mat zahashovane pouzivatelske meno?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hash v sql where

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 03.03.2012 15:38 | Hash v sql where

mam oabvy, ze si to zle vysvetlujes..

lavu stranu podienky mas zle zapisanu, pretoze ti bude hladat v stlpci "6ae999552a0d2dca14d62e2bc8b764d377b1dd6c" a predpokladam, ze taky v tabulke nemas.

zapisane by to malo byt
Kód:
$this->db->where('sha1(name)', $name);
ale potom zas plati to, co pisal stenley... ze naco to portrebujes


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.11.10
Prihlásený: 16.08.16
Príspevky: 87
Témy: 29 | 29
Napísal autor témyOffline : 03.03.2012 17:51 | Hash v sql where

ja som to dal len ako príklad lebo nemal som tucha jak to spraviť inač :) dík emer skúsim to tak či to pôjde ...

no a využitie ? :D robím si autentifikáciu na codeigniter vlastnú a proste je to pre autorizačný email :)

neprišlo mi moc bezpečné spraviť to cez id lebo ten zistiť neni žiadna veda a to name neni pravé meno tabuľky pravé je username a každý username je unikátny takže keď ho dám do hashu tak mi to príde bezpečnejšie :roll: síce ešte to trošku viac zahashujem nie len do sha1 ...

// funguje to ! diky :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hash v sql where

Registrovaný: 04.12.08
Prihlásený: 14.10.13
Príspevky: 114
Témy: 21 | 21
NapísalOffline : 03.03.2012 19:06 | Hash v sql where

keď chceš robiť autorizáciu pomocou emailu tak je lepšie pre to urobiť vlastný stĺpec v databáze a generovať náhodné reťazce... pretože ak dáš do kontrolného linku zahashované username tak to tiež nieje problém zistiť stačí keď si dotyčný zahashuje to svoje :) ak som ťa správne pochopil


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.11.10
Prihlásený: 16.08.16
Príspevky: 87
Témy: 29 | 29
Napísal autor témyOffline : 03.03.2012 19:37 | Hash v sql where

hm tak to je tiež možnosť len neviem či toho človeka hneď napadne keď príde na stránku že autorizácia je zahashovaný user a môže to byť zahashovaný aj email aj password iným spôsobom ako je uložené v databáze a tiež nevie všetky prechody hashu :D myslím že je to celkom bezpečné .. či ? :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hash v sql where

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 03.03.2012 21:27 | Hash v sql where

nie, nie je.. sprav zvlast stlpec, kde budes generovat nahodne retazce (popripadne ich hashe), ako ti to navrhol iop.


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.11.10
Prihlásený: 16.08.16
Príspevky: 87
Témy: 29 | 29
Napísal autor témyOffline : 04.03.2012 16:27 | Hash v sql where

hm no dobre tak som to prerobil ach jo :D


 [ Príspevkov: 8 ] 


Hash v sql where



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SQL > WHERE IN

v Databázy

15

376

20.09.2012 8:49

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

md5 hash

v PHP, ASP

1

483

09.12.2010 21:02

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

hash funkcia

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

824

27.11.2009 18:38

johny3212

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP hash pwd

v PHP, ASP

19

276

23.02.2013 14:58

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Unique Registration Hash

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Redakčné systémy

35

4397

05.07.2008 18:18

f0llower~

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hash tabulka v appke

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

159

02.02.2016 10:51

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aky hash - 11 znakov a =

v Ostatné

0

164

07.04.2012 23:17

exoomer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WHERE or ??

v PHP, ASP

5

367

17.03.2008 16:36

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mysql where

v Databázy

1

578

26.08.2008 16:35

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WHERE array

v PHP, ASP

0

288

25.09.2008 15:17

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mysql Where

v PHP, ASP

5

298

17.04.2008 9:27

Xardas

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mysql where like

v Databázy

1

770

26.02.2011 23:41

stenly

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Viacnásovný WHERE na stĺpec

v Databázy

6

513

11.07.2009 18:18

P3CKIV

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zvlastny problem s WHERE v MYSQL

v PHP, ASP

3

96

08.10.2013 9:36

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Where is the Guru - problem Gothic3

v Počítačové hry

15

1880

26.08.2010 10:50

johnny7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pouzit premennu vytvorenu cez "as" vo where - mysql

v Databázy

4

104

08.12.2013 23:54

DeeJay3



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF