[ Príspevkov: 17 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 19.11.17
Príspevky: 363
Témy: 178 | 178
Bydlisko: BB
NapísalOffline : 09.09.2009 16:10 | $_GET

Kód:
$F1 = rand(1,999999);
if( isset($_GET['$F1']) && file_exists($_GET['$F1']) )
{
  require_once "1.php";
  $f = fopen( $_GET['$F1'], "r" );
  while( !feof($f) )
  {
    $buffer .= fread( $f, 1024 );
  }
  fclose( $f );
  buildOBRAZOK($buffer, "", "FFFFFF");
}


je tu nieco zle ? pretoze ked spustim napr. index a vnom mam ten kod a $F1 mi vygeneruje cislo napr 8069 tak by to malo spustit ze:
Kód:
index.php?$F1=test
teda
Kód:
index.php?8069=test


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
$_GET

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 09.09.2009 16:14 | $_GET

Skús to bez apostrofov.
Kód:
$F1 = rand(1,999999);
if( isset($_GET[$F1]) && file_exists($_GET[$F1]) )
{
  require_once "1.php";
  $f = fopen( $_GET[$F1], "r" );
  while( !feof($f) )
  {
    $buffer .= fread( $f, 1024 );
  }
  fclose( $f );
  buildOBRAZOK($buffer, "", "FFFFFF");
}


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
$_GET

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36
NapísalOffline : 09.09.2009 16:15 | $_GET

nie $_GET['$F1']
ale $_GET[$F1]


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Správca fóra
Správca fóra
$_GET

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 09.09.2009 16:16 | $_GET

"by to malo spustit" - co ti to ma spustit? ked spustis cisto index, bez parametrov, tak je jasne, ze sa ti if vetva nevykona, takisto aj ked uvedies ako parameter nejake cislo, kde beries istotu, ze sa ti prave to vygeneruje cez rand()? ak som teda tu logiku spravne pochopil :)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 19.11.17
Príspevky: 363
Témy: 178 | 178
Bydlisko: BB
Napísal autor témyOffline : 09.09.2009 16:20 | $_GET

:D neboj toto je len "kus" zo skriptu :) a generuje to cez rand normalne preco by nemalo nechapem ?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
$_GET

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 09.09.2009 16:27 | $_GET

neviem, na co to pouzivas, takze nemusi byt pravda, co som napisal... z tvojho popisu mi vyplynulo, ze spustas index.php, kde sa dany skript nachadza... skript vygeneruje hodnotu $F1 a zistujes, ci je dana hodnota sucasne aj parametrom v url... lenze, ked spustas cisto index.php, tak tam ten parameter logicky nemoze byt a tak sa dany kus kodu v if vetve nevykona... asi takto som to myslel :)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 19.11.17
Príspevky: 363
Témy: 178 | 178
Bydlisko: BB
Napísal autor témyOffline : 09.09.2009 16:32 | $_GET

a kebyze to chcem spustat aj s index.php ? :)

teda ide o to ze $F1 vygeneruje cislo a ked $F1 sa rovna cojaviem 9651 tak index.php?9651=obrazok.png ... nejako takto :)

proste nie klasicke index.php?file=obrazok.png ale 9651 alebo hocijake ine vygenerovane cislo :)

ale nechce to zobrazit :(


Offline

Správca fóra
Správca fóra
$_GET

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 09.09.2009 16:36 | $_GET

ty spustis index.php a potom z neho chces spustit index.php?9651=obrazok.png, ci... ? nejak ta nechapem, ale nevadi :)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 19.11.17
Príspevky: 363
Témy: 178 | 178
Bydlisko: BB
Napísal autor témyOffline : 09.09.2009 16:38 | $_GET

spustim index.php a F1 my vygeneruje cislo ... v tomto pripade 9651
teda: index.php?$F1=obrazok.png kde $F1 sa rovna tych 9651 potom uz len dat do img tag-u

Kód:
<img src="index.php?$F1=obrazok.png">


lenze nech to robim ako to robim furt to nejde :(


Offline

Správca fóra
Správca fóra
$_GET

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 09.09.2009 16:45 | $_GET

daj si tam pre zaciatok nejaky existujuci obrazok, tj nazov, ktory vies, ze existuje... pripadne by som este pre $buffer nastavil pociatocnu hodnotu na prazdny retazec... posielas v tej funkcii spravny mime-type?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 19.11.17
Príspevky: 363
Témy: 178 | 178
Bydlisko: BB
Napísal autor témyOffline : 09.09.2009 16:48 | $_GET

napr. index.php?4894=obrazky/test.png


Offline

Správca fóra
Správca fóra
$_GET

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 09.09.2009 16:51 | $_GET

namiesto
Kód:
$F1 = rand(1,999999);

si daj docasne toto
Kód:
$F1 = 4894;

a daj si tam nejake kontrolne vypisy, aby si vedel, kde ti to zlyhava...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 19.11.17
Príspevky: 363
Témy: 178 | 178
Bydlisko: BB
Napísal autor témyOffline : 09.09.2009 16:53 | $_GET

Kód:
$F1 = 4894;
ide ... ale nechapem preco nejde to rand ?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
$_GET

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 09.09.2009 16:56 | $_GET

nejde to preto, lebo ti to vzdy vygeneruje cislo, ktore neposielas v url ako parameter... tj, ty spustis index.php?4894=obrazky/test.png, lenze rand ti vrati napr. 10, co je logicky rozne od 4894 a tak sa to nevykona (neprejde to kontrolou isset($_GET[$F1]))...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 19.11.17
Príspevky: 363
Témy: 178 | 178
Bydlisko: BB
Napísal autor témyOffline : 09.09.2009 16:57 | $_GET

(neprejde to kontrolou isset($_GET[$F1])) a nedala by sa ta kontrola nejoko odstranit? :)

odstranil som isset

Kód:
Notice: Undefined offset: 57468 in D:\WWW\Server\xampp\htdocs\663\index.php on line 4

Riadok 4
Kód:
if( ($_GET[$F1]) && file_exists($_GET[$F1]) )


Naposledy upravil d0.0b dňa 09.09.2009 17:01, celkovo upravené 1

Offline

Správca fóra
Správca fóra
$_GET

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 09.09.2009 17:00 | $_GET

v normalnom pripade by si pouzil nieco v tomto zmysle:
Kód:
if(isset($_GET['file']) && file_exists($_GET['file']))

lenze ty nevies, ako sa ten parameter bude volat, kedze sa ho snazis generovat nahodne, alebo ako to tam mas vlastne vyriesene...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 19.11.17
Príspevky: 363
Témy: 178 | 178
Bydlisko: BB
Napísal autor témyOffline : 09.09.2009 17:04 | $_GET

jj ide o to ze ked index.php?1222=obrazok/test.png tak sa uz automaticky spusti rand a uz nejde to ?1222=obrazok/test.png ... sak ja to uz hadem nejako vyriesim :D dikes :)


 [ Príspevkov: 17 ] 


$_GET



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

$_GET

v PHP, ASP

15

849

24.03.2008 19:00

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

$_GET vs. CheckBox

v PHP, ASP

3

302

31.01.2008 14:36

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Neexistujuci prvok v $_GET

v PHP, ASP

7

464

19.05.2011 16:13

Bokos

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

.htaccess a $_GET problem

v Ostatné

1

233

31.03.2010 13:15

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rewrite_mod kombinovane s $_GET

v Ostatné

2

261

04.04.2010 12:36

bishopx

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problém s dlhými stringmi v $_GET

v PHP, ASP

4

275

20.04.2009 17:28

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s $_GET pri nacitani index.php

v PHP, ASP

2

676

30.01.2010 23:59

roko146

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Stranka o hrach, problem s $_GET['page'] a databazou

v PHP, ASP

1

307

05.02.2009 10:51

stenley



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF