[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
file_exists($_SERVER['DOCUMENT_ROOT']

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 21.08.2010 14:10 | file_exists($_SERVER['DOCUMENT_ROOT']

Dobrý deň prajem,
potreboval by som poradiť s jedným problémom.
Robil som takú kontrolu, či linky(mená súborov) uložené v DB odpovedajú súborom v adresáry. Jedná sa o obrázky. Tak ťahám tie linky z DB a cez file_exists() zisťujem, či daný súbor existuje. Problém je v tom, že mi to funguje na localhoste, ale nie na online servery. Tam mi vypisuje, pre každú položku, že neexistuje. Tu je kód. (8compare je pole tých linkov vytiahnuté z DB):
Kód:
foreach ($compare as $link)
        {
         if(!file_exists($_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."/fotogaleria/$link"))
           {
            echo "<h2>Subor $link z DB nieje v adresary fotogaleria</h2>";
            $OK=0;
           }


Offline

Užívateľ
Užívateľ
file_exists($_SERVER['DOCUMENT_ROOT']

Registrovaný: 02.08.06
Prihlásený: 18.09.14
Príspevky: 235
Témy: 48 | 48
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 21.08.2010 19:22 | file_exists($_SERVER['DOCUMENT_ROOT']

Skus skontrolovat atributy tej zlozky ci mas povoleny execute.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
file_exists($_SERVER['DOCUMENT_ROOT']

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 21.08.2010 19:42 | file_exists($_SERVER['DOCUMENT_ROOT']

Nerozumiem čo je nemať povolený execute??
Ako to zistím/zmením??


Offline

Užívateľ
Užívateľ
file_exists($_SERVER['DOCUMENT_ROOT']

Registrovaný: 02.08.06
Prihlásený: 18.09.14
Príspevky: 235
Témy: 48 | 48
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 21.08.2010 19:52 | file_exists($_SERVER['DOCUMENT_ROOT']

V FTP klientovy klikni pravym na tu zlozku a mal by si tam mat nieco ako atributy, pripadne vlastnosti a pod., nastavujes si tam prava k tej zlozke, malo by to vyzerat nejak takto:
file_exists($_SERVER['DOCUMENT_ROOT']


Offline

Užívateľ
Užívateľ
file_exists($_SERVER['DOCUMENT_ROOT']

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 21.08.2010 20:04 | file_exists($_SERVER['DOCUMENT_ROOT']

Práva k tej zložke mám takto:
file_exists($_SERVER['DOCUMENT_ROOT']


Offline

Užívateľ
Užívateľ
file_exists($_SERVER['DOCUMENT_ROOT']

Registrovaný: 02.08.06
Prihlásený: 18.09.14
Príspevky: 235
Témy: 48 | 48
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 21.08.2010 20:24 | file_exists($_SERVER['DOCUMENT_ROOT']

Hmm, tak potom nic. Mozes este skontrolovat co ti vracia $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] lebo v niektorych pripadoch vraj vracia prazdny retazec, pripadne skusit este namiesto file_exists() pouzit is_file().

edit://$_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] podla konfiguracie niekedy pridava koncove lomitko a niekedy ne, tak bacha aj na to


Naposledy upravil Holup dňa 21.08.2010 20:28, celkovo upravené 1

Offline

Užívateľ
Užívateľ
file_exists($_SERVER['DOCUMENT_ROOT']

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 21.08.2010 20:28 | file_exists($_SERVER['DOCUMENT_ROOT']

Rád by som vedel prečo to robí, než by som prešiel na to is_file(). Aj keď ako riešenie je to myslím ekvivalentné.
$_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] vracia normálne cestu...

EDIT:
Práve som sa dočítal:
Citácia:
WARNING:
This function returns FALSE for files inaccessible due to safe mode restrictions. However these files still can be included if they are located in safe_mode_include_dir.

Teda ak mám na hostingu save mode na ON, akože mám, tak smola.
Dá sa to nejako cez .htaccess alebo inak obísť?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
file_exists($_SERVER['DOCUMENT_ROOT']

Registrovaný: 02.08.06
Prihlásený: 18.09.14
Príspevky: 235
Témy: 48 | 48
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 21.08.2010 21:23 | file_exists($_SERVER['DOCUMENT_ROOT']

cez htaccess by to mohlo ist tymto:

php_value safe_mode 0

alebo:
php_flag safe_mode 0

ked ne skus namiesto nul dat off


Offline

Užívateľ
Užívateľ
file_exists($_SERVER['DOCUMENT_ROOT']

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 21.08.2010 21:31 | file_exists($_SERVER['DOCUMENT_ROOT']

nie urobím to cez to is_file().
.htaccess je vždy spomalenie. Už tak to musím mať kôli register globals...
Aj keď v tomto prípade o moc nejde...


 [ Príspevkov: 9 ] 


file_exists($_SERVER['DOCUMENT_ROOT']




© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF