[ Príspevkov: 29 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
extends in codeigniter

Registrovaný: 28.02.09
Prihlásený: 16.12.15
Príspevky: 241
Témy: 56 | 56
NapísalOffline : 28.12.2010 22:14 | extends in codeigniter

cawte poradite mi?....framework: codeigniter...da sa rozsirit trieda ktora uz extenduje controler? napriklad mam triedu reklamy..ale potrebujem volat reklamy_1, reklamy_2 (iba priklad)...tak ak dam reklamy extends controller a reklamy_1 extends reklamy, reklamy_2 extends reklamy...a zavolam reklamy_1 uvidim funkcie v reklamy?...je to iba koli tomu ze kazda ma iny index a potrebujem to volat z reklamy_1 alebo reklamy_2 ...ostatne funkcie by som volal s reklamy...
Kód:
reklamy.php
class Reklamy extends Controller{
}

reklamy_1.php
class Reklamy_1 extends Reklamy{
}

reklamy_2.php
class Reklamy_2 extends Reklamy{
}



Offline

Užívateľ
Užívateľ
extends in codeigniter

Registrovaný: 17.07.08
Prihlásený: 24.01.13
Príspevky: 143
Témy: 37 | 37
NapísalOffline : 30.12.2010 13:40 | extends in codeigniter

viacnasobne dedenie v PHP nie je podporovane, avsak da sa to obist
http://www.google.sk/search?q=multiple+inheritance+php


_________________
PC: Procesor: INTEL Core i7-860, grafika: MSI R4890 Cyclone OC, 1GB DDR5, doska: Gigabyte GA-P55-UD3R, zdroj: Fortron 700W Everest 700 80+, RAM: 2x2GB Corsair XMS3 DHX
Offline

Čestný člen
Čestný člen
extends in codeigniter

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 30.12.2010 14:32 | extends in codeigniter

tomxi píše:
viacnasobne dedenie v PHP nie je podporovane
Pockaj, vy sa chapete? Viacnasobne dedenie je to, ze by trieda rozsirovala naraz niekolko od seba nezavislych tried (class foo extends bar, baz), toto v PHP naozaj nejde (ale ide napriklad implementovat viac rozhrani naraz). On sa ale pyta na to, ci sa da rozsirit triedu, ktora uz nieco rozsiruje, no ano, to sa da. Ak mas class foo a class bar extends foo, pokojne vies spravit class baz extends bar.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
extends in codeigniter

Registrovaný: 17.07.08
Prihlásený: 24.01.13
Príspevky: 143
Témy: 37 | 37
NapísalOffline : 30.12.2010 16:14 | extends in codeigniter

ospravedlnujem sa, nespravne som pochopil co DeeJay3 chce


_________________
PC: Procesor: INTEL Core i7-860, grafika: MSI R4890 Cyclone OC, 1GB DDR5, doska: Gigabyte GA-P55-UD3R, zdroj: Fortron 700W Everest 700 80+, RAM: 2x2GB Corsair XMS3 DHX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
extends in codeigniter

Registrovaný: 28.02.09
Prihlásený: 16.12.15
Príspevky: 241
Témy: 56 | 56
Napísal autor témyOffline : 15.01.2011 17:29 | extends in codeigniter

no konecne mám čas to dokončiť...takže mám subor top_reklamy.php v zlozke controllers a v nej:
Kód:
<?php

class Top_reklamy extends Controller {

         function Top_reklamy(){
           
      parent::Controller();
        }

        function index(){
           
        }
}

ďalej subor v tom istom priecinku top_reklamy_dalsie.php v ktorom mam:
Kód:
<?php

class Top_reklamy_dalsie extends Top_reklamy{

   function Top_reklamy_dalsie(){

   }

    function index(){
    }

}

ale hadze mi to chybu:
Kód:
Fatal error: Class 'Top_reklamy' not found in /data/g/o/go2slovakia.com/web/admin/_new/system/application/controllers/top_reklamy_dalsie.php on line 3


Offline

Čestný člen
Čestný člen
extends in codeigniter

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 15.01.2011 17:34 | extends in codeigniter

Includujes tie subory poriadne?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
extends in codeigniter

Registrovaný: 28.02.09
Prihlásený: 16.12.15
Príspevky: 241
Témy: 56 | 56
Napísal autor témyOffline : 15.01.2011 17:51 | extends in codeigniter

ako myslis poriadne...su v tom istom priecinku..zle by to byt nemalo :/...a ked to mam takto a chcem ist na top_reklamy_dalsie tak mi vypise tuto chybu :(


Offline

Čestný člen
Čestný člen
extends in codeigniter

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 15.01.2011 17:53 | extends in codeigniter

Ako ísť na top_reklamy_dalsie? Ak to má byť ďalšia "stránka", tak by si mal extendovať classu Controller a nie Top_reklamy, v čase pristupovania na stránku top_reklamy_dalsie CI nevie "nájsť" tú tvoju classu Top_reklamy.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
extends in codeigniter

Registrovaný: 28.02.09
Prihlásený: 16.12.15
Príspevky: 241
Témy: 56 | 56
Napísal autor témyOffline : 15.01.2011 18:00 | extends in codeigniter

jasne len....ja potrebujem volat top_reklamy_dalsie (aj ine stranky ktore maju odlisnt index ale ostatne fcie budem volat s top_reklamy) to by malo prechadzat cez top_reklamy do controlera nie?...controler uz rozsiruje top_reklamy nie??


Offline

Čestný člen
Čestný člen
extends in codeigniter

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 15.01.2011 18:23 | extends in codeigniter

Ja ti celkovo nerozumiem, o čo sa snažíš. Aké funkcie?
Ak máš nejaké funkcie (metódy), ktoré využívaš inde, možno by bolo celkom fajn, urobiť si nejakú vlastnú library a tú používať.
Ale najlepšie by bolo, opísať nám, čo presne robíš.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Čestný člen
Čestný člen
extends in codeigniter

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 15.01.2011 18:26 | extends in codeigniter

To, ze nie je problem v nejakom extends, sa mozes presvedcit tak, ze si fciou class_exists overis, ze trieda Top_reklamy naozaj neexistuje. Problem bude v tom, ze si subory bud nespravne naincludoval alebo neviem co, ale skratka k deklaracii tej triedy sa interpret vobec nedostane.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
extends in codeigniter

Registrovaný: 28.02.09
Prihlásený: 16.12.15
Príspevky: 241
Témy: 56 | 56
Napísal autor témyOffline : 15.01.2011 19:01 | extends in codeigniter

shaggy píše:
Ja ti celkovo nerozumiem, o čo sa snažíš. Aké funkcie?
Ak máš nejaké funkcie (metódy), ktoré využívaš inde, možno by bolo celkom fajn, urobiť si nejakú vlastnú library a tú používať.
Ale najlepšie by bolo, opísať nám, čo presne robíš.

robim admin...mam tam reklamy...kazda reklama sa do db uklada-upravuje rovnako...ale vypis je pri kazdom type reklamy iny...preto potrebujem volat kazdu reklamu inak napriklad top_reklamy_dalsie top_reklamy_1 top_reklamy_2 a to tak ak sa nemylim ze overridnem v top_reklamy_dalsie, top_reklamy_1 atd. tu metodu index v subore top_reklamy, ktory extenduje controler....a ked top_reklamy_dalsie extenduje top_reklamy tak by som mal vidiet metody na ukladanie a upravovanie ktore budu v top_reklamy...takze nemusim ich davat do top_reklamy_dalsie, top_reklamy_1 atd lebo by boli vsade rovnake...dufam ze uz je to trochu jasnejsie :/..ak mi vies poradit iny sposob tak do toho


Offline

Čestný člen
Čestný člen
extends in codeigniter

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 15.01.2011 19:23 | extends in codeigniter

Stále nechápem, načo potrebuješ toľko controllerov. Ak potrebuješ vypisovať vždy iný typ reklamy, tak si urob metódu, ktorá to bude robiť. Ja to proste nechápem, popíš to trochu lepšie, ak môžeš (prípadne aj s ukážkou kódu).


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Správca fóra
Správca fóra
extends in codeigniter

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 15.01.2011 19:35 | extends in codeigniter

ked chces pouzivat extends, tak rodicovska trieda musi byt, logicky, dostupna, co v tvojom pripade nie je... extends neznamena, ze sa ti automaticky includne potrebny subor s triedou Top_reklamy.

Ak mas rozne typy reklam, vsetky maju rovnaku strukturu, len sa odlisne zobrazuju, tak by si nemal riesit viacero controllerov, ale views, nie? :)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
extends in codeigniter

Registrovaný: 28.02.09
Prihlásený: 16.12.15
Príspevky: 241
Témy: 56 | 56
Napísal autor témyOffline : 16.01.2011 3:14 | extends in codeigniter

koli ajaxu ktoremu predavam nazov odkial ma tahat obsah...
Kód:
function mainTab(button){
        $(document).ready(function() {
            button = new String(button);

            $("#tab_"+button).addClass('active');
           
            $.ajax({
                url: 'site.php/'+button,
                dataType : 'json',
...atď

mam spravenu takuto fciu aby som ich tam nemal pre kazdu kategoriu rovnaku iba ten parameter iny...a kedze potrebujem volat top_reklamy_dalsie a top_reklamy_1 top_reklamy_2 a podla toho nastavovat ostatne veci....a top_reklamy_dalsie top_reklamy_1 maju rovnake metody upravit a pridat nove....preto tam dam top_reklamy a v nej bude pridat a upravit v top_reklamy_dalsie top_reklamy_1..bude iba index

// pridané po 7 hodinách 37 minútach od posledného príspevku

stenley píše:
ked chces pouzivat extends, tak rodicovska trieda musi byt, logicky, dostupna, co v tvojom pripade nie je... extends neznamena, ze sa ti automaticky includne potrebny subor s triedou Top_reklamy.

Ak mas rozne typy reklam, vsetky maju rovnaku strukturu, len sa odlisne zobrazuju, tak by si nemal riesit viacero controllerov, ale views, nie? :)


jasne lenze ak chcem natiahnut view potrebujem prejst cez kontroler ktory potrebujem volat po kategoriach top_reklamy_1,2 atd...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
extends in codeigniter

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 16.01.2011 9:44 | extends in codeigniter

sprav si v controlleri metodu s jednym argumentom, ktory bude predstavovat cislo kategorie a podla toho budes vypisovat pozadovanu strukturu reklam


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Čestný člen
Čestný člen
extends in codeigniter

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 16.01.2011 10:35 | extends in codeigniter

DeeJay3 - takýto postup by bol zlý aj v "klasickom" programovaní. Ak budeš chcieť pridať ďalšiu reklamu, tak zakaždým vytvoríš nový controller a view? Nie je to trochu nepraktické? Urob to, čo ti radí stenley (popremýšľaj nad tým, navrhni si to v hlave).


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
extends in codeigniter

Registrovaný: 28.02.09
Prihlásený: 16.12.15
Príspevky: 241
Témy: 56 | 56
Napísal autor témyOffline : 16.01.2011 14:33 | extends in codeigniter

lenze viac druhov reklam uz nebude..stale su tie iste typy..proste chalani nvm ci mi rozumiete...predstav si ze mas reklamy....dve typy reklamy_zima reklamy_leto....TAKTO ICH POTREBUJES AJ VOLAT ajaxom
Kód:
onclick="mainTab('reklamy_zima')";
onclick="mainTab('reklamy_leto')";

function mainTab(button){
        $(document).ready(function() {
            button = new String(button);

            $("#tab_"+button).addClass('active');
           
            $.ajax({
                url: 'site.php/'+button,   // TU VOLAM DANU TRIEDU
                dataType : 'json',
...atď


...mas v nich metody index() pridat() upravit($id).....metody index v tychto suboroch su odlisne ale upravit a pridat su rovnake ...preto som chcel tie metody dat do jednej hlavnej triedy reklamy...a ju by reklamy_zima a reklamy_leto extendovali...aspon takto to funguje v jave tak nvm ci sa to da spravit aj v CI..a dakujem za rady len to potrebujem takto :cry:


Offline

Čestný člen
Čestný člen
extends in codeigniter

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 16.01.2011 14:49 | extends in codeigniter

My ti veľmi dobre rozumieme, skôr ty nerozumieš základom (bez urážky).
Stále nechápem, prečo to nemôžeš urobiť tak, ako ti radil stenley - je to tak oveľa jednoduchšie.

Citácia:
aspon takto to funguje v jave

To nie je Java, ale JavaScript.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
extends in codeigniter

Registrovaný: 20.10.08
Prihlásený: 18.01.14
Príspevky: 2626
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 16.01.2011 15:11 | extends in codeigniter

tu je zjavny komunikacny problem :D

ked to chces riesit tak suflikantsky, tak si v child controllery (reklama_zima ci co) cez $this->load->file(); (alebo cez obycajny include) naloaduj subor s parent controllerom a ten zded.

shaggy on nekomentoval ten kusok jquery co sem dal, on stale rozprava o tom co mu tu uz niekto vysvetlil ze to funguje -> controller1 extends controller; controller2 extends controller1; a spomenul javu, ale takto to funguje v kazdom OOP jazyku, nie len v jave.


_________________
Desktop: iMac 21" CPU: i5 2.7GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: AMD Radeon HD 6770M 512MB RAM HDD: 1TB 7200 rpm OS: Mac OS X Lion Desktop: CPU: AMD Phenom II x4 BE 955 3.2@3.6GHz 1.35@1.30V CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 880GM-UD2H RAM: 2x2 GB Kingston 1333MHz GPU: MSI HD 6850 Cyclone 1GB PSU: Seasonic S12II-620 620W HDD: Seagate Barracuda 7200.12 1TB Case: CoolerMaster Elite 333 LCD: 22" LG flatron W2261VP Keyboard: Microsoft Comfort Curve 2000 Mouse: Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000 OS: Windows 8 Notebook: Macbook Pro 13" CPU: i5 2.4GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: Intel HD Graphics 3000 384MB RAM HDD: 500GB 5400 rpm OS: Mac OS X Lion Tablet: iPad 2 64GB 3G Phone: HTC Desire S Phone: iPhone 8GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
extends in codeigniter

Registrovaný: 28.02.09
Prihlásený: 16.12.15
Príspevky: 241
Témy: 56 | 56
Napísal autor témyOffline : 16.01.2011 17:49 | extends in codeigniter

TommyHot píše:
tu je zjavny komunikacny problem :D

nvm ako to lepsie vysvetlit :(
TommyHot píše:
ked to chces riesit tak suflikantsky, tak si v child controllery (reklama_zima ci co) cez $this->load->file(); (alebo cez obycajny include) naloaduj subor s parent controllerom a ten zded.

vyskusam a napisem len som to chcel cez ten extends tak ako by sa to asi malo robit

shaggy píše:
To nie je Java, ale JavaScript.

samozrejme ze som myslel Javu nie javascript....

nie niekto ale ucili sme sa v skole...tak som myslel ze sa to da pouzit rovnako:

controlers/top_reklamy ->extends controller (hlavny kontroler)

controlers/top_reklamy_zima ->extends top_reklamy
controlers/top_reklamy_leto ->extends top_reklamy


Offline

Užívateľ
Užívateľ
extends in codeigniter

Registrovaný: 20.10.08
Prihlásený: 18.01.14
Príspevky: 2626
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 16.01.2011 18:20 | extends in codeigniter

Ved co ti brani? Akurat som sa sekol. $this->load->file() pouzit nemozes, kedze v case ked potrebujes includnut top_reklamy.php tak nemas vytvoreny objekt. Pouzijes klasicky include a mas vybavene:

application/controller/top_reklamy.php
Kód:
<?php
class top_reklamy extends controller {}
?>


application/controller/top_reklamy_zima.php
Kód:
<?php
include('application/controller/top_reklamy.php');

class top_reklamy_zima extends top_reklamy{
 function __construct()
 {
  parent::top_reklamy();
 }
}
?>


_________________
Desktop: iMac 21" CPU: i5 2.7GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: AMD Radeon HD 6770M 512MB RAM HDD: 1TB 7200 rpm OS: Mac OS X Lion Desktop: CPU: AMD Phenom II x4 BE 955 3.2@3.6GHz 1.35@1.30V CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 880GM-UD2H RAM: 2x2 GB Kingston 1333MHz GPU: MSI HD 6850 Cyclone 1GB PSU: Seasonic S12II-620 620W HDD: Seagate Barracuda 7200.12 1TB Case: CoolerMaster Elite 333 LCD: 22" LG flatron W2261VP Keyboard: Microsoft Comfort Curve 2000 Mouse: Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000 OS: Windows 8 Notebook: Macbook Pro 13" CPU: i5 2.4GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: Intel HD Graphics 3000 384MB RAM HDD: 500GB 5400 rpm OS: Mac OS X Lion Tablet: iPad 2 64GB 3G Phone: HTC Desire S Phone: iPhone 8GB
Offline

Čestný člen
Čestný člen
extends in codeigniter

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 16.01.2011 18:26 | extends in codeigniter

DeeJay - takéto rozširovanie tried funguje aj v php. Lenže ty používaš framework, ktorý tú tvoju prvú triedu volá len v určitom prípade. Keby to bola napr. library, tak ich vieš pekne load-ovať cez metódy priamo z CI.

To, čo píše TommyHot samozrejme funguje, ale my sa ti celý čas snažíme vysvetliť, že je zbytočné zakaždým vytvárať nové triedy.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
extends in codeigniter

Registrovaný: 20.10.08
Prihlásený: 18.01.14
Príspevky: 2626
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 16.01.2011 18:30 | extends in codeigniter

shaggy, kedze spomenul javu, predpokladam ze take prasaciny ho naucili prave v skole. v jave je bezne nestarat sa o nic, sak co, ved je tam garbage collector - klasicky argument cviciacich :)


_________________
Desktop: iMac 21" CPU: i5 2.7GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: AMD Radeon HD 6770M 512MB RAM HDD: 1TB 7200 rpm OS: Mac OS X Lion Desktop: CPU: AMD Phenom II x4 BE 955 3.2@3.6GHz 1.35@1.30V CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 880GM-UD2H RAM: 2x2 GB Kingston 1333MHz GPU: MSI HD 6850 Cyclone 1GB PSU: Seasonic S12II-620 620W HDD: Seagate Barracuda 7200.12 1TB Case: CoolerMaster Elite 333 LCD: 22" LG flatron W2261VP Keyboard: Microsoft Comfort Curve 2000 Mouse: Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000 OS: Windows 8 Notebook: Macbook Pro 13" CPU: i5 2.4GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: Intel HD Graphics 3000 384MB RAM HDD: 500GB 5400 rpm OS: Mac OS X Lion Tablet: iPad 2 64GB 3G Phone: HTC Desire S Phone: iPhone 8GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
extends in codeigniter

Registrovaný: 28.02.09
Prihlásený: 16.12.15
Príspevky: 241
Témy: 56 | 56
Napísal autor témyOffline : 16.01.2011 19:00 | extends in codeigniter

Kód:
include('system/application/controllers/top_reklamy.php');

musel som to napisat takto aby to islo...ale ide to...da sa to nejak spravit bez toho includu?...aby som mohol rozsirit triedu ktora uz rozsiruje hlavny controller ??

library by som si spravil keby som to pouzival castejsie a aj niekde inde ..napr email ktoru uz CI obsahuje lenze takto mi to je na nic...

a este tie triedy ktore rozsiruju su iba tri viac ich ani nebude...ale na ine casti adminu potrebujem dalsie triedy akoby som volal podzalozky adminu


Offline

Čestný člen
Čestný člen
extends in codeigniter

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 16.01.2011 19:05 | extends in codeigniter

No dobre rano. To ti ani nenapadlo, ze ked chces pracovat s nejakou castou kodu v inom subore, musis dat interpretu vediet, ze tento subor je pre teba dolezity? Alebo si si myslel, ze subory sa naincluduju automaticky? :roll: Ale malo by to ist aj bez toho, pohladaj nieco o __autoload().


Offline

Užívateľ
Užívateľ
extends in codeigniter

Registrovaný: 20.10.08
Prihlásený: 18.01.14
Príspevky: 2626
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 16.01.2011 19:06 | extends in codeigniter

nie neda sa to.. ako inak chces zdedit vlastnosti a metody top_reklamy, ked ju neincludnes?

Ja v mojich aplikaciach dedim vlastny controller (MY_Controller a nie Controller), v ktorom mam veci, ktore sa maju vzdy vykonovat, takze ak ti vadi, ze budes musiet top_reklamy includovat do vsetkych controllerov, tak to pories ako ja.


_________________
Desktop: iMac 21" CPU: i5 2.7GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: AMD Radeon HD 6770M 512MB RAM HDD: 1TB 7200 rpm OS: Mac OS X Lion Desktop: CPU: AMD Phenom II x4 BE 955 3.2@3.6GHz 1.35@1.30V CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 880GM-UD2H RAM: 2x2 GB Kingston 1333MHz GPU: MSI HD 6850 Cyclone 1GB PSU: Seasonic S12II-620 620W HDD: Seagate Barracuda 7200.12 1TB Case: CoolerMaster Elite 333 LCD: 22" LG flatron W2261VP Keyboard: Microsoft Comfort Curve 2000 Mouse: Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000 OS: Windows 8 Notebook: Macbook Pro 13" CPU: i5 2.4GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: Intel HD Graphics 3000 384MB RAM HDD: 500GB 5400 rpm OS: Mac OS X Lion Tablet: iPad 2 64GB 3G Phone: HTC Desire S Phone: iPhone 8GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
extends in codeigniter

Registrovaný: 28.02.09
Prihlásený: 16.12.15
Príspevky: 241
Témy: 56 | 56
Napísal autor témyOffline : 16.01.2011 20:28 | extends in codeigniter

napadlo ale nevedel som ze to treba....hlavny controller tiez nikde netrebalo includovat tak som myslel...nevedel som..
spravil som to cez ten include...dakujem za odpovede :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
extends in codeigniter

Registrovaný: 20.10.08
Prihlásený: 18.01.14
Príspevky: 2626
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 16.01.2011 22:04 | extends in codeigniter

hlavny controller sa includuje cez index.php ak si dobre pamatam (nemam teraz pristup ku zdrojakom)


_________________
Desktop: iMac 21" CPU: i5 2.7GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: AMD Radeon HD 6770M 512MB RAM HDD: 1TB 7200 rpm OS: Mac OS X Lion Desktop: CPU: AMD Phenom II x4 BE 955 3.2@3.6GHz 1.35@1.30V CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 880GM-UD2H RAM: 2x2 GB Kingston 1333MHz GPU: MSI HD 6850 Cyclone 1GB PSU: Seasonic S12II-620 620W HDD: Seagate Barracuda 7200.12 1TB Case: CoolerMaster Elite 333 LCD: 22" LG flatron W2261VP Keyboard: Microsoft Comfort Curve 2000 Mouse: Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000 OS: Windows 8 Notebook: Macbook Pro 13" CPU: i5 2.4GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: Intel HD Graphics 3000 384MB RAM HDD: 500GB 5400 rpm OS: Mac OS X Lion Tablet: iPad 2 64GB 3G Phone: HTC Desire S Phone: iPhone 8GB
 [ Príspevkov: 29 ] 


extends in codeigniter



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CodeIgniter programator

v Ponuka práce

3

481

04.04.2012 14:06

TommyHot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

codeigniter routing

v PHP, ASP

2

119

09.07.2013 16:25

DeiForm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Codeigniter routes

v PHP, ASP

1

170

09.08.2012 14:34

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nahravanie suboru - codeigniter

v PHP, ASP

1

97

04.05.2013 14:52

account23

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

global variables codeigniter

v PHP, ASP

8

345

24.11.2010 15:50

djsulo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Codeigniter cookie problem

v PHP, ASP

0

208

28.10.2011 15:47

sedlák

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako na Codeigniter + jQuery

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

261

17.11.2010 14:01

djsulo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Codeigniter Query - order by - samý error

v PHP, ASP

5

284

18.01.2012 22:23

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jquery Ajax metóda load aj post v spojení s codeigniter

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

304

01.02.2012 21:06

account23



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF