[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.01.08
Prihlásený: 08.03.08
Príspevky: 11
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 23.01.2008 16:54 | dll

Potrebujem aby v dll kniznici boli uklozene premenne typu char napr.:
char slovo[255] = "nejaka veta";
...
a aby boli ulozene pred WINAPI DllMain(HINSTANCE hDll, DWORD fdwReason, LPVOID lpvReserved), ako globalne premene

A potom potrebujem aby program tieto premenne vypisoval na obrazovku bez toho aby v kniznici bola daka ina funkcia (samozrejme hlavna funkcia tam bude). Proste program si ziska pristup ku premenym v kniznici

Ako to urobim?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
dll

Registrovaný: 29.09.07
Prihlásený: 20.08.18
Príspevky: 941
Témy: 22 | 22
Bydlisko: Nové Mesto ...
NapísalOffline : 17.05.2008 23:56 | dll

Prosím chcel by som vedieť čo je to "dll"


_________________
New - HP ProBook 450 G4 | OS: Windows 10 Pro | CPU: Intel Core i3-7100U (2,40GHz) | RAM: 8 GB DDR4 | SSD: 128 GB + HDD: 1 TB
Old - HP Compaq nx 7400 rok výroby 2006 OS: Windows XP Home Edition. CPU: Intel(R) Celeron(R) M CPU 420 @ 1.6 GHz | „Tuning“ RAM: 2GB | HDD: 150 GB
Hovor vždy pravdu aj keby ta to malo bolieť. Ale časom sa ju naučíš počúvať, aj keď tY do očí klamú.
Chemická zlúčenina vodíka s kyslíkom, ktorá produkuje minimálnu úroveň hlasitosti,
spôsobuje eróziu vrstvy hornín, uložených pozdĺž jej trajektórie. (Ticha voda brehy myje.)
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.07
Prihlásený: 06.05.13
Príspevky: 421
Témy: 4 | 4
NapísalOffline : 18.05.2008 8:12 | dll

dll - Dynamic-link library

- kniznica, ktora sa natiahne do pamate nie hned pri spusteni nejakeho programu, ale az vtedy, ked program oslovi nejaku funkciu z tamtej kniznice;
- je to vlastne program, ktory sa neda samostatne spustat (nema main), ale obsahuje nejake funkcie
- v pripade DLL viacero programov vie pouzivat rovnaku DLL (vo /Windows/System32 je ich pozehnane ...)
("staticke" kniznice sa pripajaju priamo ku programu pricom ten program je hned zvacseny o valkost kniznice)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
dll

Registrovaný: 29.09.07
Prihlásený: 20.08.18
Príspevky: 941
Témy: 22 | 22
Bydlisko: Nové Mesto ...
NapísalOffline : 21.05.2008 0:08 | dll

Chcem sa naučiť programovat a použivat aj dll môžet my poradit ako na to.
A Aký program by som mohol stvorit, či C, C ++ Pascal, Java alebo neaký iní. :?
Alebo niečo použitelné pre 32 bajtové počítače "proste pre dnešnú dobu určene". ;)
P . S. Som len začiatočník ale mám fúru času
A ak je možnost E-Knihy použit doporučte my budem veľmi povdační.
Dakujem za pomoc. :-)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 08.04.08
Prihlásený: 25.05.08
Príspevky: 18
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 21.05.2008 9:34 | dll

prebralo sa tu toho viac nez dost, staci sa tu trocha pohrabat. Pre zaciatok - C, C++, Pascal, Java, to nie su programy, ale programovacie jazyky.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
dll

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14572
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 21.05.2008 10:03 | dll

imrich píše:
Chcem sa naučiť programovat a použivat aj dll môžet my poradit ako na to.
A Aký program by som mohol stvorit, či C, C ++ Pascal, Java alebo neaký iní. :?
Alebo niečo použitelné pre 32 bajtové počítače "proste pre dnešnú dobu určene". ;)
P . S. Som len začiatočník ale mám fúru času
A ak je možnost E-Knihy použit doporučte my budem veľmi povdační.
Dakujem za pomoc. :-)

ach boze..
1.) ozivujes temu z januara tohto roka :roll:
2.) nemyslim, ze by si mohol vytvorit novy program C... mozes jedine programovat v jazyku C, C++ a podobne. urcite najskor zacni ucenim sa pojmov !
3.) fuuuha, tak to si prisiel asi z buducnosti, lebo programovat pre 32 BAJTOVE pocitace ???? ROFL ?! mne bolo zname, ze pre osobne pouzitie su dostupne zatial maximalne 64 BITOVE pocitace... vsimas ten rozdiel v slove ? tebe to mozno nepride dolezite, ale trepol si riaden nonsens. pred zacatim programovania si nastuduj daco aj o samotnych pocitacoch
4.) je nadherne ze si zaciatocnik a mas furu casu. v tom pripade zacni daco studovat o samotnych pocitacoch, ako priblizne funguju a podobne, a prepracuvaj sa do hlbky. POTOM zacni skusat jazyk pascal aby si pochopil zakladny princip programovacej logiky a ked si budes mysliet, ze ako tak zvladas, prejdi na C. az ked budes v tom macher, potom si chod uz na aky chces programovaci jazyk, ci C++, java atd... skor urcite nie
5.) odporucit ti daco ? www.google.sk, tam je v podstate vsetko, treba len spravne hladat. postupuj podla toho co som ti napisal a mas aspon aku-taku sancu daco dat dokopy...

uvedom si par veci
- ocividne ti je jedno ci hovoris o 32bajtovo ci 32bitovom pocitaci
- mylis si programovacie jazyky so samotnymi programami (ten program v com budes pisat kod je len nejaky editor + kompilator, nie samotny jazyk! )
- potrebujes poznat priblizne ako pocitac funguje a potrebujes aj poznat logiku algoritmov, bez toho sa nepohnes dalej


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
dll

Registrovaný: 29.09.07
Prihlásený: 20.08.18
Príspevky: 941
Témy: 22 | 22
Bydlisko: Nové Mesto ...
NapísalOffline : 30.12.2008 18:04 | dll

Skúšam vo Visual C#, aj Visual Basic 2008. A viac som už rozvinul debatu na túto temu http://www.pcforum.sk/c-vs-c-vt52455.html


_________________
New - HP ProBook 450 G4 | OS: Windows 10 Pro | CPU: Intel Core i3-7100U (2,40GHz) | RAM: 8 GB DDR4 | SSD: 128 GB + HDD: 1 TB
Old - HP Compaq nx 7400 rok výroby 2006 OS: Windows XP Home Edition. CPU: Intel(R) Celeron(R) M CPU 420 @ 1.6 GHz | „Tuning“ RAM: 2GB | HDD: 150 GB
Hovor vždy pravdu aj keby ta to malo bolieť. Ale časom sa ju naučíš počúvať, aj keď tY do očí klamú.
Chemická zlúčenina vodíka s kyslíkom, ktorá produkuje minimálnu úroveň hlasitosti,
spôsobuje eróziu vrstvy hornín, uložených pozdĺž jej trajektórie. (Ticha voda brehy myje.)
 [ Príspevkov: 7 ] 


dll



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php_mssql.dll (tiež sqlsrv.dll) problém, podobne ADOdb

v PHP, ASP

2

147

18.01.2017 8:51

mackooo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s kniznicou shell32.dll a sti.dll

v Operačné systémy Microsoft

3

387

18.04.2009 9:49

Horalka

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

user32.dll a shell32.dll Nepovolene premiestnenie...???

v Operačné systémy Microsoft

0

337

26.09.2007 13:22

kolci

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

user32.dll alebo SHELL32.dll

v Operačné systémy Microsoft

1

553

11.08.2010 19:15

Revolution

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Run DLL problém (tsiVi032.dll)

v Ostatné

4

353

15.09.2013 0:09

Marko289

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

.dll

v Ostatné programy

2

2550

11.10.2008 22:26

dedko45

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ddayy.dll

v Antivíry a antispywary

17

1098

01.01.2008 12:51

Dzimbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

xvidcore.dll

v Operačné systémy Microsoft

4

1465

18.04.2009 18:55

zualka

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

winmm.dll

v Video programy

5

833

30.11.2005 20:10

mcom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

explorerframe.dll

v Ostatné programy

2

68

21.03.2013 17:41

Theworstangel

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

xvidcore.dll

v Operačné systémy Microsoft

3

1999

09.12.2007 22:34

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nvd3dum.dll

v Ovládače

0

264

25.09.2011 16:49

rupert111

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Súbor dll

v Ostatné programy

2

822

06.11.2007 22:39

tidem

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Umiestnenie DLL

v Delphi, Visual Basic

4

481

07.08.2011 14:34

jasug

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ci.dll

v Operačné systémy Microsoft

4

310

08.08.2011 11:55

p4tooo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

aplikacia .dll

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Operačné systémy Microsoft

33

1368

01.09.2007 23:51

Roberbo



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF