Distribúcia pre serverZdravím. Potreboval by som poradiť s výberom distribúcie na web server (apache, php5 a mysql). Problém je v tom, že to pôjde na dosť slabý počítač (600MHz Celeron, 512MB RAM). Chcem to len pre vlastnú potrebu, aby som mohol testovať svoje stránky na Linux servery, takže vždy sa naň bude pristupovať len k jednej stránke a iba od jedného užívateľa. hod tam debian debian, archlinux na gentoo som aj ja kratky podla mna tiez jednoznacne debian, na server asi najlepsie distro, a instaloval by som to z netinstal cd (stiahol iba baliky potrebne pre server) Ono je to uplne jedno. Zaklad je, aby sa vydavali v pravidelnych kratkych intervaloch bug fixy a aby sa dal spravit custom install. debian, archlinux na gentoo som aj ja kratky Nieje archlinux distro robene specialne pre novsie processory? No kazdopadne by som radil gentoo (toto ma super instalaciu!)/debian (toto ma starsie ale 100% stable balicky). Je na tebe co si vyberes, ale podporovanejsie je asi debian. no skus debian, gentoo ale ak chces ja som istu dobu mal ubuntu server edition, ako ubuntu moc nemusim ale ta server edition bola dobra, a nemusel si sa stym tak moc babrat... ak nemas skusensoti s linuxom daj ubuntu server edition ale ak sisi nieco preskakal daj debian ...
Distribúcia pre server |