OS pre NAS/serverBude tam bežať:TS3 server,FTP,DLNA,zdielanie disku po sieti(samba?) a výnimočne HLDS (tak do 6 ludi, s kamaratmi...) Pojde to na asus x101ch (2-core atom 1,6ghz, 1gb ram) Su tam 2 disky (320gb interny, 1tb externy)Idealne keby to malo web rozhranieMomentalne to beži na win XP....S linuxom som vela nepracoval... takže idealne graficke rohraniediki Ahoj,najvýhodnejší by bol na kosť očesaný debian, vzhľadom k tomu, že ten PC bude plniť funkciu servera. Vzhľadom aj na parametre stroja je to lepšie, pretože samotný debian nebude ťahať toľko z výkonu, čo napríklad windows. Grafické rozhranie na server naozaj nepotrebuješ, zbytočne to žerie výkon. Na internete je množstvo návodov ako to a to rozbehnúť pod linuxom cez konzolu. Ak by si na tom grafickom rozhraní predsa len trval, skús ubuntu, to nejaké grafické rozhranie už predinštalované má. kuscok po funuse, ale aj tak diki Heh, sorry. Nevšimol som si dátum. Len mi to ukázalo medzi prvými, takže som si myslel, že to bolo napísané nedávno. ...
OS pre NAS/server |