[ Príspevkov: 4 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.09.09
Prihlásený: 30.07.10
Príspevky: 48
Témy: 14 | 14

Ahojte,
potreboval by som vediet spravit v delphach taku vec, aby som si vedel vybrat nejaku suborovu zlozku a aby sa mi vsetky subory v tejto zlozke zapisali do napr. Mema.
Dakujem.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
delphi - zobrazit vsetky subory v zlozke

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 26.01.18
Príspevky: 1290
Témy: 9 | 9
Bydlisko: HE
NapísalOffline : 05.09.2009 11:16 | delphi - zobrazit vsetky subory v zlozke

Na formulári nech je Memo, Button a Edit, v ktorom bude cesta požadovanej zložky. V udalosti OnClick buttonu nech je tento kód:

Kód:
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
  found: integer;
  searchRec: TSearchRec;
begin

  found:= FindFirst(Edit1.Text + '\*.*', faAnyFile, searchRec);

  while (found = 0) do begin
    if ((searchRec.Name <> '.') and (searchRec.Name <> '..')) then
      Memo1.Lines.Add(searchRec.Name);
    Found := FindNext(searchRec);
  end;

  FindClose(searchRec);

end;


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.09.09
Prihlásený: 30.07.10
Príspevky: 48
Témy: 14 | 14
Napísal autor témyOffline : 06.09.2009 15:45 | delphi - zobrazit vsetky subory v zlozke

Fico píše:
Na formulári nech je Memo, Button a Edit, v ktorom bude cesta požadovanej zložky. V udalosti OnClick buttonu nech je tento kód:

Kód:
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
  found: integer;
  searchRec: TSearchRec;
begin

  found:= FindFirst(Edit1.Text + '\*.*', faAnyFile, searchRec);

  while (found = 0) do begin
    if ((searchRec.Name <> '.') and (searchRec.Name <> '..')) then
      Memo1.Lines.Add(searchRec.Name);
    Found := FindNext(searchRec);
  end;

  FindClose(searchRec);

end;



Dakujem:)
a nevies este prikaz, pomocou ktoreho by som vedel rozlysit, ci sa jedna o subor alebo o dalsiu zlozku?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
delphi - zobrazit vsetky subory v zlozke

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 26.01.18
Príspevky: 1290
Témy: 9 | 9
Bydlisko: HE
NapísalOffline : 06.09.2009 20:07 | delphi - zobrazit vsetky subory v zlozke

Ak sa jedná o zložku, tak hodnota Attr recordu TSearchRec nadobudne hodnotu faDirectory. Malý príklad:

Kód:
if (searchRec.Attr = faDirectory) then Memo1.Lines.Add(searchRec.Name + ' --> zložka')
  else Memo1.Lines.Add(searchRec.Name + ' --> súbor');


 [ Príspevkov: 4 ] 


delphi - zobrazit vsetky subory v zlozke



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

neprehrá všetky avi súbory

v Video programy

6

213

15.03.2014 14:28

igis

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Winrar pri rozbaľovaní premiestňuje všetky súbory

v Ostatné programy

4

262

23.10.2012 20:16

baltimora

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vsetky gif subory v aktualnom adresari

v PHP, ASP

0

253

26.07.2008 21:37

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s PC / vsetky nove subory chybne

v Ostatné

9

417

27.07.2010 13:22

dhark

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nový vírus zmaže všetky súbory. Tvári sa ako populárna hra

v Novinky

2

361

09.10.2014 19:35

Lozty

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako opravit vistu a pritom zachovat vsetky subory v pc

v Operačné systémy Microsoft

16

1120

23.08.2008 18:57

t-90

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

delphi zapis cisla do editu v delphi

v Delphi, Visual Basic

3

879

11.05.2008 12:02

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako odstrániť poškodené súbory alebo súbory skryté

v Ostatné programy

7

2365

10.10.2008 16:05

prt.wem

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Win 7 - Jedného dna zmizli ... (obľúbené súbory v ponuke štart, súbory z koša)

v Operačné systémy Microsoft

0

180

25.07.2014 13:10

Megi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zoznam súborov v zložke

v Delphi, Visual Basic

4

479

04.11.2010 11:10

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zobrazenie ako v zlozke

v PHP, ASP

5

410

12.06.2007 18:41

qacer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prístup k zložke bol odoprený

v Operačné systémy Microsoft

5

1794

17.08.2007 22:43

OmeGa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytváranie súboru v každej zložke

v PHP, ASP

1

217

23.03.2010 20:21

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pristup uzivatela k suborom v zlozke

v PHP, ASP

5

169

15.02.2014 2:34

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Meno posledneho uploadnuteho suboru v zlozke?

v PHP, ASP

3

217

31.03.2010 19:12

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Uprava vsetkcyh .xls suborov v danej zlozke

v Ostatné programy

0

239

09.05.2011 19:29

martinNM



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF