[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
pristup uzivatela k suborom v zlozke

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 11.02.2014 21:27 | pristup uzivatela k suborom v zlozke

Mam admin system, v ktorom si uzivatel moze vytvorit zalohu celej databazy. Ten subor .sql sa potom ulozi do nejakej zlozky na serveri. Tato zlozka je samozrejme zakazana pomocou .htaccess Deny from All aby sa k tym zaloznym suborom nedalo cez browser pristupovat.

Ja by som vsak chcel, ak je prihlaseny administrator, aby ten subor vedel stiahnut do PC k sebe po kliknuti na nejaky odkaz co by mu ten subor ponuklo.

Problem je, kedze ta zlozka ma zakazany pristup, nie je mozne takto ten subor stiahnut.

Viete poradit ako to vyriesit?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 12.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 11.02.2014 21:29 | pristup uzivatela k suborom v zlozke

Vieš ten súbor vypísať cez file_get_contents? To by malo ísť, nie?
Ak áno, tak máš hotovo :)


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
pristup uzivatela k suborom v zlozke

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 12.02.2014 9:30 | pristup uzivatela k suborom v zlozke

to ano, cez file_get_contents subor viem vypisat, cize teoreticky po klinuti na download by som content toho suboru natiahol do stringu, ale ako mu to ponuknem na stiahnutie potom? Nechcem ten obsah suboru zobrazit, ale priamo ponuknut na download - Save AS...


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 12.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 12.02.2014 10:04 | pristup uzivatela k suborom v zlozke

Jednoducho cez force download header napríklad takto :)
Kód:
<?php
header('Pragma: no-cache');
header('Expires: 0');
header('Cache-Control: must-revalidate, post-check=0, pre-check=0');
header('Content-Description: File Transfer');
header('Content-Type: text/plain');
header('Content-Disposition: attachment; filename=nazov_stiahnuteho_suboru.sql;');
header('Content-Transfer-Encoding: binary');


$text = file_get_contents( "cesta/k/suboru/subor.sql" );
echo $text;
?>


Takto to robievam ja. Čo všetky tie headre robia si pozri sám, najdôležitejší pre vynútený download je tento
Kód:
header('Content-Disposition: attachment; filename=nazov_stiahnuteho_suboru.sql;');


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
pristup uzivatela k suborom v zlozke

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 12.02.2014 12:34 | pristup uzivatela k suborom v zlozke

nooo, skusim to...diky


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pristup uzivatela k suborom v zlozke

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 15.02.2014 2:34 | pristup uzivatela k suborom v zlozke

takze funguje to super, akurat som este musel pridat readfile($file_url);

dik!


 [ Príspevkov: 6 ] 


pristup uzivatela k suborom v zlozke



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prístup k zložke bol odoprený

v Operačné systémy Microsoft

5

1714

17.08.2007 22:43

OmeGa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pristup k suborom na serveri

v Ostatné

10

1149

02.12.2006 19:25

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Multiplexový prístup k súborom na servery

v Webhosting a servery

3

130

30.11.2016 12:06

void

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prístup k súborom - nové PC - chyba iného užívateľskeho účtu

v Operačné systémy Microsoft

1

187

24.11.2010 13:34

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zoznam súborov v zložke

v Delphi, Visual Basic

4

437

04.11.2010 11:10

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zobrazenie ako v zlozke

v PHP, ASP

5

361

12.06.2007 18:41

qacer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytváranie súboru v každej zložke

v PHP, ASP

1

191

23.03.2010 20:21

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

delphi - zobrazit vsetky subory v zlozke

v Delphi, Visual Basic

3

656

06.09.2009 20:07

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Meno posledneho uploadnuteho suboru v zlozke?

v PHP, ASP

3

168

31.03.2010 19:12

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

konverzia ogg2wav kazda osobitne v zlozke(naraz)

v Audio programy

2

342

10.01.2011 20:58

MAREK17

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Premenovanie suborov v zlozke cez md5 funkciu ?

v Ostatné

2

109

29.06.2013 13:24

d0.0b

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Uprava vsetkcyh .xls suborov v danej zlozke

v Ostatné programy

0

215

09.05.2011 19:29

martinNM

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Cesta k suborom

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

395

31.08.2009 21:23

SilverSurfer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cesta k suborom

v PHP, ASP

3

296

13.11.2009 8:41

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Práca so súborom

v PHP, ASP

10

181

20.02.2015 11:33

weroro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pascal - práca so súborom

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

261

17.12.2011 18:36

fubu



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF