[ Príspevkov: 21 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Delete problém

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
NapísalOffline : 27.11.2008 20:01 | Delete problém

ano potrebujem pomoct s dalsou castou svojej aplikacie aby som sa viacej priucil...mám problém s tým že mi nejdú cez prikaz vymazat dané záznamy s db...

kod tu:
Kód:
<?php

$i = 0;
while($row = mysql_fetch_array($PEP)){
echo (++$i). " - ". $row['nazov_category']."ID:".$row['id_category']."<input style='position: relative; left: 100px;' type='button' name='delete' value='X'>";
echo "<br>";
}

if(isset($_POST['delete'])){
mysql_query("delete from category where id_category = ".$id_category);
}

var_dump($category_id)
?>

este jedna cast:
Kód:
<?php
$PEP = mysql_query("SELECT id_category, nazov_category FROM category");
$pocet = mysql_num_rows($PEP);
if(!empty($errMsg)) {
   echo $errMsg;
}
?>


a este je include connect.php ale to je uplne navrchu

v com je teda problém?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Delete problém

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 27.11.2008 20:07 | Delete problém

vetva s $_POST['delete'] sa ti vykonava? skus do nej dat nejake echo, ci sa ti to vypise, ked das delete vo formulari...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Delete problém

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 27.11.2008 20:41 | Delete problém

nie mas pravud dal som tam alert a nic!


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Delete problém

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 27.11.2008 20:48 | Delete problém

mas vo formulari prvok s name="delete"?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Delete problém

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 27.11.2008 21:01 | Delete problém

no mám v tom scripte ten button co som pisal vyssie, mám to takto zbalené vo forme:
Kód:
<form action="" method="post">

<fieldset class="field2" style="width: 200px; font-weight: bold;"><legend>Vytvoriť kategoriu:</legend>
Meno novej kategorie:<input id="la1" class="name" type="text" name="nazov_category"><br><br>
<input class="send" type="submit" name="send" value="Pridaj kategoriu">
<br>
<br>
</fieldset>
<br>
<br>
<fieldset class="field2" style="width: 400px; font-weight: bold;"><legend>Spravovať kategorie:</legend>

<?php

$i = 0;
while($row = mysql_fetch_array($PEP)){
echo (++$i). " - ". $row['nazov_category']."ID:".$row['id_category']."<input style='position: relative; left: 100px;' type='button' name='delete' value='X'>";
echo "<br>";
}

if(isset($_POST['delete'])){
mysql_query("delete from category where id_category = ".$id_category);
echo "<script>alert('cau')</script>";
}

var_dump($category_id)
?>

<input class="send" type="submit" name="posli" value="Pridaj kategoriu">
<br>
<br>
</fieldset>

</form>


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Delete problém

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 27.11.2008 21:22 | Delete problém

a cim to prosim ta odosielas? ked kliknes na tlacitka s type="button", tak sa ti predsa formular neodosle...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Delete problém

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 27.11.2008 22:01 | Delete problém

LOOL mal si pravdu:D zabudol som na submit...nevadí. ale stejne to delete nefunguje


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Delete problém

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 27.11.2008 22:20 | Delete problém

namiesto type="button" daj vsade type="submit" a odkial zistujes $id_category, ktory pouzivas v podmienke pre delete z db?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Delete problém

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 28.11.2008 14:52 | Delete problém

stenley píše:
namiesto type="button" daj vsade type="submit" a odkial zistujes $id_category, ktory pouzivas v podmienke pre delete z db?


Kód:
<?php
$PEP = mysql_query("SELECT id_category, nazov_category FROM category");
$pocet = mysql_num_rows($PEP);
if(!empty($errMsg)) {
   echo $errMsg;
}
?>


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Delete problém

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 28.11.2008 15:00 | Delete problém

a co s tym? kde tam mas premennu $id_category?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Delete problém

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 28.11.2008 15:42 | Delete problém

aha to musím aj definovat? ja som čakal že to vytiahnem s databaze rovno s hodnotou a budem s tym moct pracovat dalej ako s premennou


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Delete problém

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 29.11.2008 12:37 | Delete problém

Ale ako konkretne definovat? stenly pomoz pls...

tu je cely kod:


Kód:
<?php

include "connect.php";

function kontroladb ($nazov_category)
{
   $vysledok=mysql_query("select * from category where nazov_category='".$nazov_category."'");
   return (boolean) mysql_num_rows($vysledok);
}

$errMsg = "";
$id_category;

if(isset($_POST['send'])) {
   $nazov_category = trim(htmlspecialchars(stripslashes($_POST['nazov_category'])));

   if(empty($nazov_category)) {
          $errMsg .= "Zabudli ste vyplniť názov kategorie!<br>";
   } else {
      if(strlen($nazov_category) < 5){
         $errMsg .= "Názov kategorie nesmie mať menej ako 5 znakov!<br>";
      }

      if(kontroladb($nazov_category)){
         $errMsg .= "<div class='error'>Ľutujem ale vami zadaný názov kategorie sa zhoduje s iným, teda už existuje.</div>";
      }
   }
   
   if(empty($errMsg)) {
      $sql = 'INSERT INTO category (`nazov_category`) VALUES ("'.$nazov_category.'")';
      $result = mysql_query($sql);
      header("refresh 3");
   }
}
?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html>

<head>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<link rel='stylesheet' type='text/css' href='style.css'>


</head>

<title>test</title>

<body>
<?php
$PEP = mysql_query("SELECT id_category, nazov_category FROM category");
$pocet = mysql_num_rows($PEP);
if(!empty($errMsg)) {
   echo $errMsg;
}
?>
<form action="" method="post">

<fieldset class="field2" style="width: 200px; font-weight: bold;"><legend>Vytvoriť kategoriu:</legend>
Meno novej kategorie:<input id="la1" class="name" type="text" name="nazov_category"><br><br>
<input class="send" type="submit" name="send" value="Pridaj kategoriu">
<br>
<br>
</fieldset>
<br>
<br>
<fieldset class="field2" style="width: 400px; font-weight: bold;"><legend>Spravovať kategorie:</legend>

<?php

$i = 0;
while($row = mysql_fetch_array($PEP)){
echo (++$i). " - ". $row['nazov_category']."ID:".$row['id_category']."<input style='position: relative; left: 100px;' type='submit' name='delete' value='X'>";
echo "<br>";
}

if(isset($_POST['delete'])){
mysql_query("delete from category where id_category = ".$id_category);
}

var_dump($category_id)
?>

<input class="send" type="submit" name="posli" value="Pridaj kategoriu">
<br>
<br>
</fieldset>

</form>

</body>

</html>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.10.08
Prihlásený: 15.12.08
Príspevky: 24
Témy: 4 | 4
NapísalOffline : 29.11.2008 12:52 | Delete problém

Kód:
$id_category=$pocet[0];


ale asi by si mal
Kód:
$pocet = mysql_num_rows($PEP);

nahradit
Kód:
$pocet = mysql_fetch_array($PEP);


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Delete problém

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 29.11.2008 14:43 | Delete problém

pire píše:
Kód:
$id_category=$pocet[0];


ale asi by si mal
Kód:
$pocet = mysql_num_rows($PEP);

nahradit
Kód:
$pocet = mysql_fetch_array($PEP);


toto zial nepomohlo, a ked som dal fetch_array tak mi zobrazilo len 2 zaznamy s 3 ktoré tam mám


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.10.08
Prihlásený: 15.12.08
Príspevky: 24
Témy: 4 | 4
NapísalOffline : 29.11.2008 14:58 | Delete problém

ehm toto ma byt co?
Kód:
if(isset($_POST['delete'])){
mysql_query("delete from category where id_category = ".$id_category);


nemalo by to byt nahodou

Kód:
if(isset($_POST['delete'])){
mysql_query("delete from category where id_category = '".$id_category."'");


??? a v com presne mas este problem???


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Delete problém

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 29.11.2008 15:13 | Delete problém

no to delete proste nechce vymazat ten zaznam...uz fakt neviem nikto mi nevie poradit :(

výsledok je takýto:

1 - záznam // cislovanie je s cyklu for, a meno je $nazov_category
2 - záznam
3 - záznam

a pri kazdom zazname generujem delete button, ktorý ale odmieta fungovat


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.10.08
Prihlásený: 15.12.08
Príspevky: 24
Témy: 4 | 4
NapísalOffline : 29.11.2008 15:22 | Delete problém

vyskusaj si v phpmyadmine tie tvoje sql dopyty ci su spravne....a skusal si vobec ten moj co som ti postol???lebo ten tvoj bol chybovy (aspon myslim :))


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Delete problém

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 29.11.2008 16:46 | Delete problém

ano ten delete dopyt funguje...ale ja ho potrebujem v php scripte


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Delete problém

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 30.11.2008 18:16 | Delete problém

Vyskusaj si tento kod, nerobil som to podla tvojho, lebo v tom mas evidentne bordel:
Kód:
<?php
if(!empty($_POST)) {
   foreach(array_keys($_POST) as $key) {
      if(ereg("^delete([0-9]{1,2})$",$key,$zhoda)) {
         $id_category = $zhoda[1];
         $sql = "DELETE from category WHERE id_category='".$id_category."'";
         if(@mysql_query($sql)!==false) {
            echo 'Kategoria (ID: '.$id_category.') bola uspesne vymazana.';
         }
      }
   }
}

$sql = "SELECT id_category, nazov_category FROM category";
$res = @mysql_query($sql);
if($res!==false) {
   if(@mysql_num_rows($res)>0) {
      echo '<form method="post">';
      $i = 0;
      while(list($categoryId,$categoryName) = mysql_fetch_row($res)) {
         echo (++$i).'. '.$categoryName.' (ID: '.$categoryId.') <input type="submit" name="delete'.$categoryId.'" value="Delete"><br>';
      }
      echo '</form>';
   }
}
?>


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Delete problém

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 30.11.2008 20:32 | Delete problém

osobne si myslím stenley, ze toto je v tvojom scripte klucove:

<input type="submit" name="delete'.$categoryId.'" value="Delete"><br>';

to bude príčina toho prečo mi to nefungovalo, lebo id sa u každého postu negenerovalo a tak som nemohol v aktualnom poste daný oný vymazať


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Delete problém

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 30.11.2008 20:32 | Delete problém

pochopil si to spravne


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 21 ] 


Delete problém



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s delete []

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

5

236

26.07.2011 17:02

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

DELETE

v Databázy

1

615

11.10.2007 19:13

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

procedure delete

v Delphi, Visual Basic

6

438

15.12.2009 23:17

stopa27

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

delete char*

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

248

17.11.2012 20:04

m4r14n

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

delete subor

v Ostatné programy

7

441

18.08.2008 0:37

dedko45

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ctrl + alt + delete

v Operačné systémy Microsoft

7

287

22.04.2010 16:12

FUSSBALL

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Account Self-Delete

v Redakčné systémy

0

509

13.10.2006 9:04

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CTR+ALT+DELETE

v Ostatné programy

3

375

26.07.2008 23:07

dedko45

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

DELETE Z MYSQL

v PHP, ASP

2

255

18.03.2009 21:57

7diwad7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MYSQL OMYLOM DELETE!

v Redakčné systémy

4

321

29.06.2007 21:35

Freelan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP delete folder

v PHP, ASP

9

551

26.07.2009 14:35

KViki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Delete - bez koša

v Ostatné programy

1

248

16.03.2010 11:47

Bluedragon12

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomóóóc: shift+delete

v Operačné systémy Microsoft

4

295

05.05.2010 11:37

abre

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C++ new / delete

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

516

01.12.2008 21:15

ado21

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP DELETE with checkbox

v PHP, ASP

2

208

24.04.2010 18:57

jtomcik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Delete all user posts

v Redakčné systémy

0

265

14.10.2006 14:47

JanoF



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF