[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
DB -auto increment

Registrovaný: 01.09.07
Prihlásený: 18.05.11
Príspevky: 141
Témy: 36 | 36
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 16.01.2008 16:57 | DB -auto increment

Ako zistim pomocou nejakeho query-ho aktualnu hodnotu stlpca, ktory je: ID int primary key auto_increment ? pls


Offline

Správca fóra
Správca fóra
DB -auto increment

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 16.01.2008 17:10 | DB -auto increment

mohol by si to popisat aj konkretnejsie, v com to chces pouzit, lebo moznosti je viacero...

NAPR: Ak chces zistit id posledneho vlozeneho zaznamu do db, tak mysql_insert_id(), ak chces globalne v tabulke zistit najvacsiu hodnotu id tak:
Kód:
SELECT MAX(id) FROM tblname


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
DB -auto increment

Registrovaný: 01.09.07
Prihlásený: 18.05.11
Príspevky: 141
Témy: 36 | 36
Bydlisko: 127.0.0.1
Napísal autor témyOffline : 16.01.2008 17:19 | DB -auto increment

ide o to, ze doteraz som vyberal posledny id, avsak teraz som robil galeriu, kde vymazal obrazky a potom som ich isiel vlozit system som mal, ze do DB som vkladal normalne a subory som ukladal ako ID.format a ako ten id som vybral posledny existujuci id, avsak auto-increment bol vacsi a preto nastalo nezosuladenie nazvu suboru a zaznamu v DB

inak povedane potrebujem zistit ID posledneho zaznamu, ktory uz v skutocnosti moze byt vymazany a nie toho, ktory je momentalne v DB posledny. Pravdepodobne to bude ta prva funkcia - mohol by si dat nejaky priklad ;) tbl name mam {prefix}_img


Offline

Správca fóra
Správca fóra
DB -auto increment

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 16.01.2008 17:43 | DB -auto increment

ty nepotrebujes dopredu vediet hodnotu auto_increment, staci ti, ak pri nahravani obrazkov najskor ulozis zaznam do db, nasledne zistis pomocou tej funkcie, ake id mu bolo pridelene a potom uz len ulozis obrazok s prisluchajucim menom...

Zhruba nacrtnuty postup:
Kód:
$sql = "INSERT ...";   //prikaz pre vlozenie zaznamu do db
if(!mysql_query($sql))
{
   //chyba pri vkladani do db
}
else
{
   $fname = mysql_insert_id().".jpg";   //napevno dana pripona (len pre ilustraciu)
   //a na zaver samotne ulozenie
}


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
DB -auto increment

Registrovaný: 01.09.07
Prihlásený: 18.05.11
Príspevky: 141
Témy: 36 | 36
Bydlisko: 127.0.0.1
Napísal autor témyOffline : 16.01.2008 18:06 | DB -auto increment

hmm to nie, mam tam dost zlozity script - kopirovanie obrazkov, generovanie zmensenim, to vsetko ukladanie na server a z toho plynuce podmienky a proste insert az na koniec. Viem ze sa to da len tak zistit - ked v phpmyadmine das tabulka->operacie a tam to je, avsak ked som pozeral do kodu, tak som to nemohol najst


Offline

Správca fóra
Správca fóra
DB -auto increment

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 16.01.2008 20:03 | DB -auto increment

ok, ked inak nedas, tak skus toto:
Kód:
SHOW TABLE STATUS WHERE name=`tblname`

a odtial si vytiahnes hodnotu stlpca auto_increment


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 6 ] 


DB -auto increment



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload s auto-increment...

v PHP, ASP

3

323

29.10.2007 15:03

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Auto zavodne hry na styl Full Auto Mayhem

v Počítačové hry

1

193

01.04.2014 17:12

uterak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nove auto

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1 ... 9, 10, 11 ]

v Automobily, motorky

312

6412

21.04.2012 8:53

Xaltotun

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Auto 5000€

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Automobily, motorky

53

1136

05.01.2017 15:09

Lozty

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

auto subik

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Zvuk

58

2995

21.07.2007 21:18

KocuR

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Auto formulár

v PHP, ASP

8

296

29.09.2012 18:19

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Auto Traffic

v Ostatné

4

223

13.05.2015 22:07

T.C.B.E.E

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

auto taktovanie

v nVidia grafické karty

17

441

12.01.2011 15:54

sqbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

AUTO. TABULKA

v Ostatné

2

461

09.03.2008 16:51

Chester

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

height:auto

v HTML, XHTML, XML, CSS

13

268

07.04.2012 17:51

iop

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Auto DJ

v Audio programy

0

671

04.10.2009 13:42

Razor_

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Auto subwoofer

v Elektronika

4

1213

07.01.2008 14:20

patqo_he

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

AUTO crash

v Automobily, motorky

11

1009

20.09.2007 18:49

ertin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Auto subwoofer

v Zvuk

7

576

19.11.2008 12:30

KocuR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Auto-tune

v ATI/AMD grafické karty

27

789

06.07.2011 18:31

Canyon

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Daronove auto

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1 ... 7, 8, 9 ]

v Automobily, motorky

254

5933

08.07.2016 22:31

Cirky



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF