pavuckar píše:
?? neviem ci som ta ja nepochopil alebo ty mna ja chcem ze kilknes napriklad na to menu1 a teraz sa zobrazi obsah menu1 a ja chcem aby sa ten obsah zobrazil v tom tamousom rame kde som dal ze OBSAH a viem ze sa to robycez css len nieviem ako iframe ze to neni dobre robyt tak neviem poradte
ty si nepochopil mňa. Máš dve možnosti:
1) načítaš stránku. Ak sa klikne na prvé menu, tak sa stránke reloadne s novým obsahom. Ak sa klikne na druhé tak sa zase reloadne s druhým obsahom. To docieliš pomocou php. Získaš rýchlejšie načítanie, no pri kliknutí na novú položku sa bude stránka reloadovať
2) načítaš celú stránku so všetkými obsahmi v divoch, z ktorých bude len jeden viditeľný a ostatné budú skryté. Všetky budú mať rovnakú polohu a budú sa vlastne prekrývať. Podľa toho na ktoré menu klikneš sa ten div s príslušným obsahom zviditeľní a ostatné sa skryjú. Tak získaš veľmi rýchli prechod (bez omeškania) medzi ponukami menu, no pri prvom načítaní to bude dlho trvať lebo sa budú načítavať obsahy všetkých stránok
ak to chceš silou mocou cez css, tak je to v podstate ten druhý spôsob ale namiesto js použiješ css. No aj tak tam budeš musieť použiť eventy javascriptu ktoré daným objektom zmenia hodnoty. Preto som to nazval ako spôsob pomocou javascriptu. On to vlastne vykonáva, css iba mení vzhľad (v našom prípade visible/hidden pri elemente div)