[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Css style help

Registrovaný: 04.02.07
Prihlásený: 25.06.09
Príspevky: 63
Témy: 22 | 22
Bydlisko: Sered
NapísalOffline : 10.04.2007 22:52 | Css style help

mam taky problem mam navrch na web ako desing a chcel by som aby bolo menu a ked kliknem na na nieco tak sa ten obsah zobrazi na urcitom mieste dam vam sem aj ten desing tak pomozte niekto ;) dakujem ...

Css style help


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.06
Prihlásený: 31.12.07
Príspevky: 677
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 10.04.2007 22:55 | Css style help

ak ti ide o rýchlejšie načítanie, tak by som to riešil cez php
ak ti ide rýchle prepínanie medzi položkami obsahu, tak jednoznačne js

ale cez css také niečo neurobíš, css je iba formátovací "jazyk"


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Css style help

Registrovaný: 04.02.07
Prihlásený: 25.06.09
Príspevky: 63
Témy: 22 | 22
Bydlisko: Sered
Napísal autor témyOffline : 10.04.2007 23:03 | Css style help

audiotrack píše:
ak ti ide o rýchlejšie načítanie, tak by som to riešil cez php
ak ti ide rýchle prepínanie medzi položkami obsahu, tak jednoznačne js

ale cez css také niečo neurobíš, css je iba formátovací "jazyk"


?? neviem ci som ta ja nepochopil alebo ty mna ja chcem ze kilknes napriklad na to menu1 a teraz sa zobrazi obsah menu1 a ja chcem aby sa ten obsah zobrazil v tom tamousom rame kde som dal ze OBSAH a viem ze sa to robycez css len nieviem ako iframe ze to neni dobre robyt tak neviem poradte


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.06
Prihlásený: 31.12.07
Príspevky: 677
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 10.04.2007 23:15 | Css style help

pavuckar píše:
?? neviem ci som ta ja nepochopil alebo ty mna ja chcem ze kilknes napriklad na to menu1 a teraz sa zobrazi obsah menu1 a ja chcem aby sa ten obsah zobrazil v tom tamousom rame kde som dal ze OBSAH a viem ze sa to robycez css len nieviem ako iframe ze to neni dobre robyt tak neviem poradte
ty si nepochopil mňa. Máš dve možnosti:
1) načítaš stránku. Ak sa klikne na prvé menu, tak sa stránke reloadne s novým obsahom. Ak sa klikne na druhé tak sa zase reloadne s druhým obsahom. To docieliš pomocou php. Získaš rýchlejšie načítanie, no pri kliknutí na novú položku sa bude stránka reloadovať
2) načítaš celú stránku so všetkými obsahmi v divoch, z ktorých bude len jeden viditeľný a ostatné budú skryté. Všetky budú mať rovnakú polohu a budú sa vlastne prekrývať. Podľa toho na ktoré menu klikneš sa ten div s príslušným obsahom zviditeľní a ostatné sa skryjú. Tak získaš veľmi rýchli prechod (bez omeškania) medzi ponukami menu, no pri prvom načítaní to bude dlho trvať lebo sa budú načítavať obsahy všetkých stránok

ak to chceš silou mocou cez css, tak je to v podstate ten druhý spôsob ale namiesto js použiješ css. No aj tak tam budeš musieť použiť eventy javascriptu ktoré daným objektom zmenia hodnoty. Preto som to nazval ako spôsob pomocou javascriptu. On to vlastne vykonáva, css iba mení vzhľad (v našom prípade visible/hidden pri elemente div)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Css style help

Registrovaný: 04.02.07
Prihlásený: 25.06.09
Príspevky: 63
Témy: 22 | 22
Bydlisko: Sered
Napísal autor témyOffline : 10.04.2007 23:20 | Css style help

no dik uz ta chapem tak nemohol by si mi nejako priblizne napisat kod ako to spravym bud css alebo java script lebo tie trochu poznam ale php to je pre mna ..... strasne


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.06
Prihlásený: 31.12.07
Príspevky: 677
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 10.04.2007 23:28 | Css style help

fúúú... ja mám teraz rozpracovaných veľa vecí a neviem či sa ti k tomu dostanem. Musím dokončiť jeden projekt v delphi, pre jednu babu čo doučujem céčko si musím pripraviť nejaké úlohy, robím svoj vlastný projekt v html+js+css+php+sql a ešte musím písať články pre jeden web a musím si aj visual basich zopakovať lebo zachvíľku je koniec semestra a som to trošku flákal teraz :), takže je toho veľa hovoriť. Ale ak máš dosť času, tak možno cez výkend alebo zajtra alebo.. no uvidíme


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Css style help

Registrovaný: 04.02.07
Prihlásený: 25.06.09
Príspevky: 63
Témy: 22 | 22
Bydlisko: Sered
Napísal autor témyOffline : 10.04.2007 23:36 | Css style help

audiotrack píše:
fúúú... ja mám teraz rozpracovaných veľa vecí a neviem či sa ti k tomu dostanem. Musím dokončiť jeden projekt v delphi, pre jednu babu čo doučujem céčko si musím pripraviť nejaké úlohy, robím svoj vlastný projekt v html+js+css+php+sql a ešte musím písať články pre jeden web a musím si aj visual basich zopakovať lebo zachvíľku je koniec semestra a som to trošku flákal teraz :), takže je toho veľa hovoriť. Ale ak máš dosť času, tak možno cez výkend alebo zajtra alebo.. no uvidíme


ok ved ja skusim niekde nastudovat a ked nie tak kEd budes mat cas tak mi nieco pomozes.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Css style help

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1756
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 11.04.2007 8:07 | Css style help

skús toto: http://www.jakpsatweb.cz/javascript/pri ... lozky.html
alebo toto: http://www.jakpsatweb.cz/javascript/pri ... yvani.html

To sú tie JS riešenia. Osobne si myslím, že cez PHP je to lepšie, ale to sa mi sem nechce písať, okrem toho to nie je nič len jeden switch() ktorý ti určí, čo kde budeš mať. Takže to sa naučíš šmahom ruky. http://www.php.net/manual/sk/control-st ... switch.php


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Css style help

Registrovaný: 04.02.07
Prihlásený: 25.06.09
Príspevky: 63
Témy: 22 | 22
Bydlisko: Sered
Napísal autor témyOffline : 11.04.2007 11:17 | Css style help

p360t píše:
skús toto: http://www.jakpsatweb.cz/javascript/pri ... lozky.html
alebo toto: http://www.jakpsatweb.cz/javascript/pri ... yvani.html

To sú tie JS riešenia. Osobne si myslím, že cez PHP je to lepšie, ale to sa mi sem nechce písať, okrem toho to nie je nič len jeden switch() ktorý ti určí, čo kde budeš mať. Takže to sa naučíš šmahom ruky. http://www.php.net/manual/sk/control-st ... switch.php


no to by bolo dobre aj cez php ale toto by bolo treba aj vysvetlit
Kód:
<?php
if ($i == 0) {
    echo "i equals 0";
} elseif ($i == 1) {
    echo "i equals 1";
} elseif ($i == 2) {
    echo "i equals 2";
}

switch ($i) {
case 0:
    echo "i equals 0";
    break;
case 1:
    echo "i equals 1";
    break;
case 2:
    echo "i equals 2";
    break;
}
?> 
 
Príklad 16-2. switch structure allows usage of strings

<?php
switch ($i) {
case "apple":
    echo "i is apple";
    break;
case "bar":
    echo "i is bar";
    break;
case "cake":
    echo "i is cake";
    break;
}
?> 


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3985
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 11.04.2007 14:42 | Css style help

pavuckar píše:
no to by bolo dobre aj cez php ale toto by bolo treba aj vysvetlit
Kód:
<?php
if ($i == 0) { //if podmienka ak sa prvé tlačítko rovná 0 (i==0)
    echo "i equals 0"; //napíš "i equals 0 "- asi "i sa rovné 0"
} elseif ($i == 1) { //elseif - ak nie podmienka - ak bolo stlačené 2 (od hora)tlačítko
(i==0)
    echo "i equals 1"; //vypíš správu
} elseif ($i == 2) { //elseif ak bolo stlačené 3 tlačítko tak vypíš správu    echo "i equals 2";
}

switch ($i) { //druhe je to isté akurát za použita swith - prepínač
case 0:  //1. tlačítko
    echo "i equals 0";  //vypíš správu
    break;  //koniec prepínača, musí to byť pri swithoch
case 1: //2. tlačítko
    echo "i equals 1"; //vypíš správu
    break; //koniiec
case 2:  //3. tlačítko
    echo "i equals 2"; //správa
    break; //koniec
}
?> 
 
Príklad 16-2. switch structure allows usage of strings

//toto je príklad začlenený do praxe:
<?php //začiatok phpčka
switch ($i) {                //prepínač zober premennú i ($i)
case "apple":              //ak bola stlačená možnosť "jablko"
    echo "i is apple";    //vypíš "i je jablko"
    break;                   //koniec
case "bar":                //ak druhá možnosť "bar"
    echo "i is bar";       // vypíš "i je bar(asi tehla)"
    break;                  //koniec
case "cake":             //ak bola stačenaá možnosť "koláč"
    echo "i is cake";    //vypíš "i je koláč"
    break;                 //koniec
}                             //koniec; prepínača musí byť!
?>                           //koniec phpčka


Dúfam že teraz tomu rozumieš komentár je za "//"


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Css style help

Registrovaný: 04.02.07
Prihlásený: 25.06.09
Príspevky: 63
Témy: 22 | 22
Bydlisko: Sered
Napísal autor témyOffline : 12.04.2007 13:41 | Css style help

Tominator píše:
Dúfam že teraz tomu rozumieš komentár je za "//"


no toto som potreboval dik idem to skusit spravit este raz dik


 [ Príspevkov: 11 ] 


Css style help



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

help css menu

v HTML, XHTML, XML, CSS

13

994

20.03.2009 18:18

sillyounguy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CSS help zarovnanie

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

405

04.02.2010 15:10

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

help s CSS

v Webdesign

15

794

15.03.2008 0:23

jaji

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Help s css - menu

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

272

05.02.2010 8:16

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Umistneni if frame vedle Css menu... HELP PLS

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

374

01.02.2009 21:48

aliasspider

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

XxX style

v Webdesign

12

469

19.02.2008 16:01

zero0x

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

style linux

v Operačné systémy Unix a Linux

4

427

14.12.2007 10:47

Wheeler

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hero style sig

v Grafické programy

0

898

26.11.2005 9:13

!!!Alert!!!

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

phpBB-style Editor

v Redakčné systémy

2

1732

06.04.2006 16:55

sunny

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

.style.opacity=1 nereaguje

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

180

15.12.2011 1:24

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Phpbb3 / add style -- Inherits

v Redakčné systémy

1

580

18.06.2010 18:19

ansysko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Windows Vista Visual Style

v Operačné systémy Microsoft

8

595

16.10.2009 7:23

remus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

IE nereaguje na style

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

287

19.06.2010 20:41

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vlastnost - list-style: none

v HTML, XHTML, XML, CSS

27

921

19.07.2008 12:03

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

coding style - dlhé queričky

v PHP, ASP

5

312

27.01.2010 14:59

GoodWill

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

coding style - medzery alebo tabulátory?

v PHP, ASP

6

353

08.02.2010 13:21

rooobertek



© 2005 - 2020 PCforum, edited by JanoF