Na Qt vo verzii 4 existovala celkom dobra kniha "C++ GUI Programming with Qt4 (2nd edition)", avsak dnes je ta kniha uz mierne zastarala nakolko odvtedy vyslo Qt5 a kompilatory zacali podporovat C++11, a kombinacia C++11 a Qt5 niektore veci (napr. connect-ovanie slot-ov) mierne zjednodusuje

Druha vec, ze Qt podporuje programovanie v C++ ale po novom sa uz GUI orientuje aj na jazyk QML alias QtQuick.. C++ GUI elementom v Qt sa teraz hovori Qt Widgets (aby ta to neplietlo ked zacnes QtQuick projekt a budes tam mat nejaky pre teba neznamy jazyk

)
A co sa tyka vhodneho systemu ucenia: Knihy su dobre na zaciatok, ked kodis s niecim co nepoznas, alebo nemas sajnu.. Ked niekto kodi prvy krat v zivote nejake GUI-cko tak mu ta kniha vie vacsinou jednoducho vysvetlit tie zakladne principy (ze kazdy button, inputbox atd. je predstavovany nejakou class-ou v C++, ze vie reagovat na nejake event-y volanim funkcii ktore mu specifikujes, a tak..).. potom uz ked ovladas zaklady, tak je uz lepsie ucit sa tym stylom ze poviem si co chcem vytvorit a zacnem makat.. napr. z tej vyse 700 stranovej knihy co som vyssie spominal som ja osobne precital len asi prvych 100 stran, potom som sa uz pustil do vlastnych veci a uz som len tak striedmo nieco v tej knihe obcas vyhladal.. Ale viem povedat ze niektorym principom by sa mi chapalo podla mna trocha horsie, keby som sa do toho pustil len tak zhurta..