[ Príspevkov: 4 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 31.08.05
Prihlásený: 06.11.15
Príspevky: 133
Témy: 30 | 30
NapísalOffline : 06.04.2013 12:21 | Chyba v tabulke alebo chybajuci prikaz

Zdravim,

dufam ze mi tu niekto bude vediet poradit, ze kde moze byt problem.

Moj system vyuziva DB tabulku "dates":

Kód:
--
-- Table structure for table `dates`
--
 
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `dates` (
  `id` int(10) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `start` varchar(30) COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_unicode_ci AUTO_INCREMENT=1 ;
 
-- --------------------------------------------------------

V php suboroch sa vyskytuje prvy alebo druhy prikaz:

Kód:
    // Get Todays Date Id
    $date = date('Y-m-d');
    $dateid = $DB->row("SELECT * FROM dates WHERE start='$date'");
    $dateid = $dateid->id;

Kód:
    // Date
    $time = date('Y-m-d');
    $date = $DB->row("SELECT * FROM dates WHERE start='$time'");
    $dateid = $date->id;

Tabulka "dates" je vsak stale prazdna a udaje sa nemaju z kade vyberat. Neviem ci sa potrebuje upravit tabulka alebo vytvorit nejaky PHP prikaz, zrejme kazdy novy den sa tam musi vlozit automaticky aktualny datum pod urcitym "id".

Skusil som do nej manualne pridat nejaky datum pod id 1 a system zacal ako tak pracovat spravne...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Chyba v tabulke alebo chybajuci prikaz

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3948
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 06.04.2013 15:17 | Chyba v tabulke alebo chybajuci prikaz

Ked do tabulky nic nevlozis, tak z nej logicky nic nemozes ziskat, pretoze je prazdna, resp. dany select nevrati ziadne data. Toto ale musis mat osetrene vo svojom kode, aby skript vedel, co robit, ked v tabulke chybaju pozadovane zaznamy.


_________________
NTB: Acer Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB | RAM: 8GB DDR3 1066 MHz | HDD: 1TB SSD WD BLUE
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 31.08.05
Prihlásený: 06.11.15
Príspevky: 133
Témy: 30 | 30
Napísal autor témyOffline : 06.04.2013 15:49 | Chyba v tabulke alebo chybajuci prikaz

nono, to viem, ze tabulka je prazdna a nema z nej co vytiahnut... preto rozmyslam z kade a ako ma tabulka automaticky pridavat riadky s datumami, napr:

Kód:
id start
1  1234567891 (4.4.2013 - spustenie systemu)
2  1234567892 (5.4.2013)
3  1234567893 (6.4.2013)
4  (tento riadok by sa mal pridat automaticky zajtra - o polnoci, resp. hned na zaciatku dna)

kody datumov su len symbolicky... neviem ci treba do tabulky vlozit rucne prvy datum a potom nejakou upravou sa budu automaticky pridavat dalsie riadky alebo ci to treba zariadit nejakym specialnym prikazom...


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Chyba v tabulke alebo chybajuci prikaz

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14572
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 06.04.2013 20:07 | Chyba v tabulke alebo chybajuci prikaz

Akože z kade? Z tvojej aplikácie hádam... Záleží od toho, na čo daná tabuľka slúži, podľa toho sa do nej musia pridať údaje.. Kto ti to programoval?


_________________
C#, PHP, ...
 [ Príspevkov: 4 ] 


Chyba v tabulke alebo chybajuci prikaz



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba v tabulke

v Databázy

13

750

01.09.2009 20:10

dessert

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chybajuci alebo poskodeny subor - Windows Vista

v Operačné systémy Microsoft

19

920

11.02.2009 13:25

fanthomas

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C++ prikaz na sputenie webu & chyba na inom PC

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

16

1093

15.12.2010 19:55

pixel11

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chyba alebo ...

v Operačné systémy Microsoft

20

992

09.08.2008 8:33

tomasko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chybajuci subor

v Operačné systémy Microsoft

3

343

23.07.2010 16:10

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chyba dosky alebo RAM ?

v Intel čipové sady

1

233

05.01.2014 15:37

michalesku

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chyba Windowsu alebo disku?

v Operačné systémy Microsoft

3

335

19.01.2016 15:33

Smith Wesson

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chyba HDD alebo OS?

v Pevné disky a radiče

2

224

28.11.2015 10:10

kuRca

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CMS alebo MySQL chyba

v Redakčné systémy

4

657

14.08.2008 9:55

Toxic

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Chyba alebo realna cena?

v Notebooky a netbooky

27

636

15.12.2014 18:25

brmbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chybajuci boot manager

v Operačné systémy Microsoft

7

334

11.02.2013 14:07

arnysimilar

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chybajuci MUI odkaz

v Operačné systémy Microsoft

0

379

01.02.2011 11:23

DUKO3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba s pc alebo hrou

v Počítačové hry

11

510

22.11.2009 11:24

gooka2

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chyba Facebooku alebo hackerský útok?

v Sociálne siete

1

345

03.05.2020 22:55

tairikuokami

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CHYBA MONITORA?ALEBO V PC?

v Monitory, televízory a projektory

19

1442

20.09.2007 21:34

OmeGa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chybajuci kabel do zdroja

v PC skrinky a zdroje

2

265

15.09.2012 10:11

Amon



© 2005 - 2022 PCforum, edited by JanoF