Dobrý deň, Včera som si otvoril facebook. Pozrel sa na stenu, priatelia, chaty a môj profil, potom som ho zavrel. Za chvíľu som si ho otvoril znova, aktualizoval som stránku a miesto facebooku sa mi načítala stránka, ktorá bola dosť podobná facebooku. Bol tam zobrazený môj profil a zoznam priateľov, rovnako ako predtým, než som stránku znova načítal. Nevenoval som tomu pozornosť, myslel som, že sa mi facebook treba zle načítal neba niečo. Za nedlho som ale stránku načítal znovu a bola to už tá klasická, normálná FB stránka. Potom sa mi zobrazila správa, že som bol napadnutý stránkou, ktorá bola dizajnovaná, aby vyzerala ako facebook. Taky tam bolo písané, že si musím zvoliť iné heslo. Heslo som si teda zmenil a potom to fungovalo bez problémov. Zaujímá ma ale, čo to malo znamenať. Bola to len nejaká chyba, nebo sa ma niekto pokúšal hecknout? Neznám nikoho, kto by to mohol chcieť udeľat. Na internet som v poslednej dobe nezadával žiadne svoje údaje z facebooku, ani nepripojoval nikam môj profil. Nikomu som taky nepísal, nezdieľal žiadne odkazy, nepridával fotky apod. Na facebook sa pripojuju len cez PC a už dlho som sa nepripojil cez mobil. Prihlasujem sa automaticky cez google, takže len kliknu na iknou FB vo skratkách na novej karte alebo napíšu do adresového radka f, kliknu na odkaz facebooku a hneď ma to prihlásí.
|