Ďakujem, zatiaľ to stačí takto.
Potrebujem vyhodnocovať % zhody a keďže sa výsledky môžu opakovať, budem hľadať najlepšiu zhodu v okolí zadaného miesta.
// pridané po 5 minútach od posledného príspevku
Fico píše:
V tom pripade by tento kod mal fungovat, uz len zalezi, aky vysledok sa ma vratit, ci cele slovo ( napr ak je slovo "aaaretazecbbb" a ma sa najst slovo "retazec", aky vysledok sa ma vratit ako result ), v tomto priklade to vrati jednoducho len tu cast retazca, ktora sa hladala, ale ako som vravel, uz to snad nie je problem upravit si do pozadovaneho tvaru. Ak by bol problem, staci sa ozvat.
S tým príkladom nie je problém

, problém je
ma sa najst slovo "retazec", a prehľadávaný text je "aaa
retbbb
azec" aby do zhody počítal aj druhú časť (t.j. aby sa vedel znovu zosynchronizovať). Keď to vie filecompare a textové editory, nejako sa to musí dať... (Napríklad regulárnymi výrazmi.)
Ale nemôžem si dovoliť veľké delo, musí to byť rýchle.
// pridané po 2 hodinách 54 minútach od posledného príspevkuUž som niečo našiel, hľadaqním "sentence similarity measure".
The Levenshtein distance between two strings is defined as the minimum number of edits needed to transform one string into the other, with the allowable edit operations being insertion, deletion, or substitution of a single character.