[ Príspevkov: 26 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 16.10.08
Prihlásený: 26.07.16
Príspevky: 82
Témy: 12 | 12
NapísalOffline : 18.02.2009 22:13 | [VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

Ahojte, začínam programovať v php, a chcel by som stránky robiť pomocou include. Obsah v tele sa includuje podľa premennej page. Chcel som sa spýtať, či je tento skript bezpečný.
Kód:
 
<?php
  $page = $_GET["page"];
  if ($page == "jedna") {include "jedna.php";}
  elseif ($page == "dva") {include "dva.php";}
  elseif ($page == "tri") {include "tri.php";}
  else {include "index.php";}
?>
Ďakujem.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
[VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 18.02.2009 22:14 | [VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

je to ok, ale namiesto ifov by som pouzil switch.


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 16.10.08
Prihlásený: 26.07.16
Príspevky: 82
Témy: 12 | 12
Napísal autor témyOffline : 18.02.2009 22:17 | [VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

Diky, ale ešte som tam spravil chybu... Sám sa includuje, keď tam není to čo tam má byť, čiže
<?php
$page = $_GET["page"];
if ($page == "jedna") {include "jedna.php";}
elseif ($page == "dva") {include "dva.php";}
elseif ($page == "tri") {include "tri.php";}
else {include "index.php";}
?> Opravím na 404.php...


Naposledy upravil uUsErR dňa 18.02.2009 22:21, celkovo upravené 1

Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 18.02.2009 22:20 | [VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

mno, ked nebude existovat $_GET["page"], tak ti to vyhodi chybu (ak nemas vypnute zobrazovanie chyb), takze aj to by som este osetril...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 16.10.08
Prihlásený: 26.07.16
Príspevky: 82
Témy: 12 | 12
Napísal autor témyOffline : 18.02.2009 22:21 | [VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

Stačí keď overím či premenná page existuje ? Alebo ako to ošetrím?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 18.02.2009 22:31 | [VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

staci, ked skontrolujes, ci $_GET['page'] existuje...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 16.10.08
Prihlásený: 26.07.16
Príspevky: 82
Témy: 12 | 12
Napísal autor témyOffline : 18.02.2009 22:32 | [VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

Diky.

Ešte keď ste tu, aký je rozdiel od include a include_once ?

//edituj si prispevky! (stenley)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 18.02.2009 22:41 | [VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

vyskusaj si spustit skript
Kód:
include("obsah.php");
include("obsah.php");

a potom
Kód:
include_once("obsah.php");
include_once("obsah.php");

obsah.php moze obsahovat obycajny text... po spusteni zistis, ze v prvom pripade sa vlozil obsah 2krat (presne tolkokrat, kolkokrat si uviedol include("obsah.php")), ale v druhom pripade len raz - z toho vychadza aj nazov include_once - includne ti subor len raz, ak sa ho pokusas vlozit viackrat...

http://sk.php.net/manual/en/function.include-once.php


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 16.10.08
Prihlásený: 26.07.16
Príspevky: 82
Témy: 12 | 12
Napísal autor témyOffline : 18.02.2009 22:44 | [VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

Je dik, takže to zas prepíšem na include_once.

Kód:
<?
if (isset($page)) {
$page = $_GET["page"];
if ($page == "jedna") {include_once "jedna.php";}
elseif ($page == "dva") {include_once "dva.php";}
elseif ($page == "tri") {include_once "tri.php";}
else {include_once "404.php";} }
?>
Hm?

//naposledy ta upozornujem na pouzivanie tlacitka edit (stenley)
Prepáč, Stenley.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 18.02.2009 22:55 | [VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

takto to nemozes spravit, lebo premenna $page pri prvom if este neexistuje, cize by ti to nikdy nezbehlo + vypisalo by ti to chybu...

Mohlo by to vypadat takto:
Kód:
<?php
if(!empty($_GET['page'])) {
   switch($_GET['page']) {
      case 'jedna':
         include_once("jedna.php"); break;
      case 'dva':
         include_once("dva.php"); break;
      case 'tri':
         include_once("tri.php"); break;
      default:
         include_once("404.php");
   }
}
?>


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 16.10.08
Prihlásený: 26.07.16
Príspevky: 82
Témy: 12 | 12
Napísal autor témyOffline : 18.02.2009 23:07 | [VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

A to je naozaj posledné, keď chcem mať na začiatok inklúdované keď tam není stanovená premenná page napr uvod.php ?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 18.02.2009 23:11 | [VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

tak k hlavnemu if-u jednoducho pridas else vetvu:
Kód:
<?php
if(!empty($_GET['page'])) {
   switch($_GET['page']) {
      case 'jedna':
         include_once("jedna.php"); break;
      case 'dva':
         include_once("dva.php"); break;
      case 'tri':
         include_once("tri.php"); break;
      default:
         include_once("404.php");
   }
} else {
   include_once("uvod.php");
}
?>


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 16.10.08
Prihlásený: 26.07.16
Príspevky: 82
Témy: 12 | 12
Napísal autor témyOffline : 19.02.2009 10:42 | [VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

Dik.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
NapísalOffline : 19.02.2009 16:13 | [VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

sry za otázku pomimo ale aký je rozdiel medzi include a require ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 19.02.2009 16:21 | [VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

require ti urobí fatal error pokiaľ súbor nieje nájdený


Offline

Čestný člen
Čestný člen
[VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 29 | 29
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 19.02.2009 20:57 | [VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

A ešte lepšie riešenie (keďže vidím, že includuješ stránky, ktorých názov sa zhoduje s GET):

Kód:
 <?php
  $page = $_GET["page"];
 
 if(file_exists("$page.php")) {include("$page.php");}
 else include("default.php");
 ?>


Toto bol prvý kód vďaka ktorému som sa zoznámil s php :lol: (ďakujem za neho mylanovi).
Je to jednoduché - kontroluje či existuje ten súbor, ak existuje, tak ho includuje, ak nie, tak includuje default.php (alebo si ho nazvi ako len chceš, je to na tebe).
+ nemusíš použiť swith ani if-ovanie tých stránok ak je v GET "tri", tak bude includovať tri.php atď.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 19.02.2009 21:03 | [VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

shaggy, bez urazky, ale radsej nerad, hlavne nie v teme o bezpecnosti skriptu, lebo tvoj kod je deravy ako sito... clovek sa potom cuduje, preco vyrastaju phpckari, ktori o bezpecnosti nemaju ani sajnu...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Čestný člen
Čestný člen
[VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 29 | 29
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 19.02.2009 22:17 | [VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

aha, až teraz som si všimol, že sa pýtal na zabezpečenie skriptu :D
Sorry stenley, ja som si myslel, že sa len pýtal na "princíp" includovania, jasne že je potrebné ešte predtým ošetriť ten vstup, len som to nepokladal za dôležité.
Ale inak, nevidím dôvod prečo by to po ošetrení vstupných hodnôt nebolo bezpečné. Určite je to lepšie ako switch ktorý bude obsahovať napríklad 20 stránok.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 19.02.2009 22:32 | [VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

samozrejme, ze tento princip je efektivnejsi ako pouzitie if/switch, ale narazal som na prevedenie tvojho kusku kodu... a hlavne, neuviedol si tam, ze treba este osetrit vstupy, preto aj ta moja reakcia... predpokladam, ze by to len skopcil a v domneni, ze je to ok, pouzil by kod na stranke bez akejkolvek upravy...

co sa tyka if/switch, casom by hadam zistil, ze sa pocet vetiev priamo umerne zvysuje poctom podstranok, a potom by urcite hladal ine vhodne riesenie a nasiel by tento kod napriklad aj tu na pcf, kedze sa to tu uz preberalo...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 19.02.2009 23:05 | [VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

mozem sa spytat v com je ten shaggyho kod zly a ako by to mohlo byt nebezpecne? nejaky priklad lebo nejak om z toho mimo :)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
[VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36
NapísalOffline : 20.02.2009 9:39 | [VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

Uplne by stacilo ak by si mal na serveri adresar s "povolnejsimi" pravami, napriklad upload obrazkov.
Ak by nebol spravne osetreny upload, lahko by sa mohlo stat ze ti tam namiesto obrazku niekto uploadne php subor... cestu k nemu ti potom podstrci cez get a ty ho includnes... a spracujes.
A potom sa uz moze stat cokolvek, odcudzenie/strata dat... cokolvek.


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 20.02.2009 11:38 | [VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

Blackdevil píše:
mozem sa spytat v com je ten shaggyho kod zly a ako by to mohlo byt nebezpecne? nejaky priklad lebo nejak om z toho mimo :)


predstav si prípad že by si zadal:

stránka.sk/page=../../../etc/passwd\0
(ak by nešlo tak)
stránka.sk/page=../../../etc/passwd%00


Linuxáci by to vedeli lepšie :D, sú tam hesla.

Dá sa povedať, že shaggybo script by bol bezpečnejší v tomto tvare:
Kód:
 <?php
  $page = $_GET["page"];
  if(ereg("^[a-zA-Z0-9]+$",$page) AND file_exists("$page.php")) include("$page.php");
    else include("default.php");
 ?>
 


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 20.02.2009 12:15 | [VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

ale ak by bola stranka iba cisto informacna ziadna administracia ziaden upload nic vsetko by sa prepisovalo a doplnalo rucne v kode tak by ten kod bol ajtak nebezpecny alebo ne? ze cisto mam 1.php 2.php 3.php 4.php 5.php a podla GET includujem subory...cize utocnik by nemal moznost mi dostat na server nejaky kod ktory by potom mohol spustit cez prave tuto moznost...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 20.02.2009 12:58 | [VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

veď práve som ti ukázal ako :)

útočník by si zistil hesla a prihlásil by sa, následne by si robil čokoľvek ... nahral svoj obsah napr.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
[VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 20.02.2009 13:42 | [VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

Tominator píše:
predstav si prípad že by si zadal:

stránka.sk/page=../../../etc/passwd\0
(ak by nešlo tak)
stránka.sk/page=../../../etc/passwd%00


Linuxáci by to vedeli lepšie :D, sú tam hesla.

nie su tam hesla :)
a s tym nulovym znakom by ti to pravdepodobne tiez nefungovalo. mozno na nejakej starej verzii apache


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 20.02.2009 13:44 | [VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu

:D a čo tam je, lebo som sa k tomu nikdy nedostal :D
a pravdepodobne by to fungovalo aj na novších ide o interpretáciu PHP :)


 [ Príspevkov: 26 ] 


[VYRIESENE] Bezpečnosť skriptu



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] spustenie shell skriptu

v PHP, ASP

8

508

23.02.2009 11:44

Feko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zavolanie skriptu

v JavaScript, VBScript, Ajax

8

618

17.04.2008 14:06

Ded'leg

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Názov skriptu

v Redakčné systémy

2

1000

17.07.2007 19:49

pepek92

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Testovanie rýchlosti skriptu

v PHP, ASP

0

243

04.09.2012 21:17

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Perl - spustenie skriptu

v Perl, Python, Ruby, CGI

2

1152

02.08.2010 15:27

DARSON

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Limitované spustenie skriptu?

v PHP, ASP

1

195

18.05.2010 18:33

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

wmp chyba skriptu

v Audio programy

0

872

23.09.2010 23:43

MiGi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chybova hlaska skriptu csh

v Operačné systémy Unix a Linux

1

85

27.10.2014 9:43

expresado

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Použitie tohto js skriptu ?

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

367

22.09.2009 21:53

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Čas vykonávania skriptu - funkcia

v PHP, ASP

3

224

18.07.2010 14:00

DARSON

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zaznam chyb celeho skriptu

v PHP, ASP

2

334

30.10.2008 22:14

Hoomerr

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Napísanie skriptu v perl

v Perl, Python, Ruby, CGI

1

1045

24.10.2009 20:25

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zacyklen ciklus, časované spúštanie skriptu

v PHP, ASP

2

83

27.01.2014 13:35

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

načítanie skriptu z js dokumentu

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

552

29.02.2008 16:44

jablko05

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ochrana proti viacnásobnému spúšťaniu skriptu

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

210

15.09.2010 20:53

optimista

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba skriptu aplikace Internet Explorer

v Operačné systémy Microsoft

5

797

02.05.2010 13:27

rAse



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF