[ Príspevkov: 13 ] 
AutorSpráva
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
NapísalOffline : 05.01.2015 10:03 | Aký systém použiť?

Rozhodol som sa, že vrámci voľného času idem skúsiť nakodiť niečo ako online klikaciu hru - niečo podobné ako napr. Travian, Ikariam, Divokekemny a pod.
Samozrejme, nebude to až také zložité atď atď.
Ale čo sa chcem spýtať:
Aký framework na toto použiť, resp. do akého systému by bolo najlepšie a najjednoduchšie toto osadiť? Môj problém je ten, že som zatiaľ pracoval iba s kvázi vlastným frameworkom, ktorý nestojí za nič a wordpressom, kde niečo také programovať by bolo prinajmenšom nevhodné.
Rozmýšľam buď nad nette, alebo nad Yii frameworkom. Alebo som našiel ešte takýto nejaký kripl jednoduchý CMS, či ako to nazvať : http://www.itnetwork.cz/objektovy-mvc-r ... stem-v-php
V tom by bola výhoda to, že je to minimalistické a teda skoro všetko by som musel naprogramovať sám a teda by som vedel, čo kde a ako funguje. Tiež používa nice URLS a šablonu v súbore index.php, kde sa len vyberá obsah stránky.

Alebo je najlepšie nakodiť všetko od úplného začiatku?


Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
Aký systém použiť?

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12424
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 05.01.2015 10:14 | Aký systém použiť?

Ak ovladas nejaky framework tak pouzi ten, tamten tutorial na to ako si spravit jednoduchy redakcny system ti moze tak akurat ukazat ako na to, ale neviem co chces z toho akoze pouzit, inac uplne od zaciatku. Ja som zaciatkom septembra tiez rozmyslal nad tym ze ako sa pustit do niecoho mojho co sam naprogramujem a rozhodol som sa vsetko od uplneho zaciatku aj ked s velmi vela chybami ale na tom sa ucis. Mna mrzi len to ze som sa hned od zaciatku nedal na objektove programovanie, co by bolo isto vhodnejsie ako proceduralne, ale to uz po vyse 4 mesiacoch roboty urcite nebudem prerabat, ale vysledok si cenim kedze som sa na tom nadrel a teraz mam asi na 90% funkcny zoznamovaci portal so vsetkym co som chcel a s xy dalsimi napadmi co tam dorobit ci prerobit nieco co som si vymyslel na zaciaktu a teraz na to pozeram inac po nabrati par skusenosti. Ja som si pozeral nejake frameworky, ale to je aspon podla roznych diskusii len vec nazoru, niekto je zastanca, iny nie, takze v tom sa poradit urcite neda.


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Online

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 16.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOnline : 05.01.2015 10:28 | Aký systém použiť?

Mego, urob to v čom chceš. Žiadny framework na to nie je vyslovene vhodný. Ak nejaký vieš a chceš si v ňom prehĺbiť znalosti, urob to v ňom. Ak si chceš prehĺbiť znalosti v php, urob to v čistom php, nie je to nič ťažké.
Ale ako JanoF spomenul, určite začni hneď s OOP.

CMS chceš akože na čo? Prihlasovanie a registrácia je otázka 100 riadkov v html+php. Všetko ostatné musíš vytvoriť sám.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Napísal autor témyOffline : 05.01.2015 10:36 | Aký systém použiť?

No môj problém je skôr ten, že neviem, ako dosiahnuť, aby existovala jedna šablona... že proste v databáze je ku každej podstránke text aj s obrazkami a pod. a ten sa vytiahne na stránku podľa toho, na akej adrese sa nachádzaš... toto mi robí asi najväčší problém...


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 05.01.2015 10:45 | Aký systém použiť?

Dávať všetko do DB nemusí byť najlepší nápad (a nepoznám žiadny väčší systém, ktorý by to robil).


Online

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 16.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOnline : 05.01.2015 10:50 | Aký systém použiť?

Šablóny sa typicky robia takto:
Kód:
<html>
<head><?php generate_head() ?></head>
<body>
<?php header() ?>
<div class="main">
  ...atd
</div>
</body>

alebo takto
Kód:
template.html
<html>
<head>[[HEAD]]</head>
<body>
[[HEADER]]
<div class="main">
  ...atd
</div>
</body>

presenter.php
$code = file_get_contents( 'template.html' );
$code = str_replace( "[[HEAD]]", generate_head() );
atd...
echo $code;

alebo sa na to používa nejaký šablónovací systém (napr. smarty)
Možností je veľa, je na tebe, ako to vymyslíš.

A ak to majú byť texty v rámci hry, tak by v db byť asi mali, ale chce to dobre premyslieť návrh.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
Aký systém použiť?

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12424
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 05.01.2015 11:02 | Aký systém použiť?

Ja tiez premyslam nad presunom vsetkych statickych textov, ziadnych kde sa v ramci textu generuje aj nieco ine ako su maily, ci nejake unikatne spravy, ze vsetko presuniem do databazy, tym odlahcim php o zbytocne zaberanie pameti, ked uz je tych textov do aleluja a lang subor zabera skoro 200kB tak to na pameti pridelenej k jednemu precesu zabera zbytocne dost miesta, skoro 1MB a z db to budem cez mamcache ktory na hostingu disponuje ukladat do tejto pamete a tym odlahsim na 30 dni mysql databazu a k slovam pristup budem mat cez mamcache a ich klucom k slovam. Ked mozem tak preco nevyuzit taketo cacheovacie technologie naplno :) ak mate niekto na svojom webhostingu memcache a nepouzivate to a chceli by ste, tak tu je kratsi navod aj ked sice len pre wamp na sprevadzkovanie memcache na svojom pc, ale nie je to zlozita implementacia pre akykolvek balik, alebo samostatne instalovany softver apache/php/mysql.


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Napísal autor témyOffline : 05.01.2015 11:43 | Aký systém použiť?

Na statické správy by som si vyrobil nejakú classu... class message napr. A potom už len dáš
$message->get_message("Daco še podarelo",1);
A možeš si to nastaviť tak, že že ti napr. zasvieti hore v lište a za 5 sekund zmizne, alebo ako... v robote tak používame. A ten parameter 1 znamená že úspech (čiže zelená farebná škála), 2 znamená neutrál, čiže oznámenie-modré a trojka znamená neúspešná správa (napr. kontaktný formulár sa nepodarilo odoslať)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Aký systém použiť?

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 05.01.2015 11:45 | Aký systém použiť?

Citácia:
A ten parameter 1 znamená že úspech (čiže zelená farebná škála), 2 znamená neutrál, čiže oznámenie-modré a trojka znamená neúspešná správa (napr. kontaktný formulár sa nepodarilo odoslať

TOTO používate v robote?


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 05.01.2015 14:23 | Aký systém použiť?

JanoF píše:
.
Aj memcache zaberá pamäť, takže by bolo dobré porovnávať, či sa využitie pamäte naozaj zníži (a ak naozaj chceš používať memcache, tak do nej môžeš dávať dáta priamo z php, netreba ich predtým vkladať do DB).

Inak s obsadením pamäte by som sa až tak netrápil, skôr by som sa zameral na to, aby sa stránka generovala rýchlo (a v takom prípade by som určite zvážil používanie nejakej bytecode cache).


Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
Aký systém použiť?

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12424
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 05.01.2015 15:07 | Aký systém použiť?

To je pravda, len takto sa mi nacita len dany kluc ktory potrebujem, nemusim includovat cely lang subor v ktorom je xy stoviek az tisic inych slov ktore sa ani nezobrazia ale aj tak sa nacitaju, tak si myslim ze by to mohlo cosi pomoct. Mna to len tak napadlo skusit nieco take, kedze memcache by nemal mat vplyv na pamet pre dany proces, aj preto som si ho celkom oblubil pouzivat na vsetko mozne. Takto ked obsadim dajme tomu pod 1MB v mamcache a napriklad skrz toho sa mi znizi zo 4MB na 3MB pre jeden proces, co som si uz skusal, tak pri 30 spojeniach to bude +-90MB, pri nepouzivani memcache, ci niecoho podobneho by som mal 4MB cize pri 30 by som obsadil 120MB, ale mozno sa mylim, len tomu tak chapem a moc som sa do tejto problematiky este nedostal, len logicky idem na to a usudzujem ze asi tak to moze fungovat, cize pri 100 aktivnych spojeniach usetrim celkom dost pamete, nie? a zas ak ti pre dane spojenie obsadi php pamet 20-30mb tak to uz bude pozorovatelne na vykone v porovnani s 2-3MB, ci? Ja si myslim ze sa oplati sledovat aj tuto vec a pouzivat aj tieto technologie. Co je ale rychle generovanie stranky aby sa oplatilo zaoberat bytecode cache? Netvrdim ze je to zbytocnost, sam chcem aj do toho trochu zakopnut, len tomu moc nerozumiem. Pouzivat file cache na staticky obsah sa oplati na nejaky cms kde mas stale staticky obsah, ale ked dany obsah obsahuje aj dynamicke casti ktore nechces aby sa cacheovali tak sa oplati potom cache? Niekde som si nasiel test pouzitia APC a rozdiel s a bez tam bol do 5% zlepsenie v pripade pouzitia APC. Memcache databaza je ulozena v RAM, cize pristup k nej je niekolkokrat rychlejsi ako priamo z disku. Skusil som si memcache vypnut a web sa mi v niektorych podstrankach generoval priemerne aj 20 sekund, v jednom pripade som sa dostal az na skoro minutu skrz samych mozno blbo napisanych selectov, alebo viac mozno skor viac krat volanych pre tu istu vec, zapnutim som opet na par stotinach. Nemohol by si trosku viac opisat pouzitie nejakej bytecode cache, ze co tym myslis? :) xcache, apc, eaccelerator je asi o tom istom predpokladam, ja napriklad nechapem ze ako mozem cacheovat php, co sa tym presne mysli? ze do cache predpokladam pod nejaku premennu mozem cele phpcko alebo funkcie, resp ich vystupy:

Kód:
if  ( ( $config  = apc_fetch ( 'config' ) )  ===  false )  {
    require ( '/path/to/includes/config.php' ) ;
    apc_store ( 'config' ,  $config ) ;
}


tu to chapem tak ze ak apc_fetch ( 'config' ) neexistuje tak sa nacita config.php a ulozi do config ta premenna, to mi ale pride to iste ako pouzitie memcache, nie? ci jedno je dobre pouzivat na male a casto pouzivane veci a druhe na nie tak casto pouzivane? Fakt je to same o sebe pandorina skrinka :lol: :rolleyes:


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 05.01.2015 16:34 | Aký systém použiť?

Keď chce klient zobraziť stránku, tak server musí spracovať všetky php súbory, previesť na bytecode, a potom začne ten bytecode vykonávať. Ak sa nejaký kód používa naozaj často, tak má zmysel ho dať do vlastných súborov (rozdelenie do súborov má samozrejme zmysel vždy) a ak sa použije nejaká bytecode cache, tak sa ten php súbor nemusí znova spracovávať (len sa skontroluje, či sa ten súbor nezmenil). Samozrejme to príliš nepomôže, ak sa tam robí niečo, čo trvá veľmi dlho (napr. zle optimalizované spracovávanie dát).

Memcache zmysel má, ale dávať tam náhodné dáta asi nemá zmysel a je možné, že iné optimalizácie by odstránili pri niektorých dátach potrebu ich ukladať do memcache (napr. nemusím vždy pozerať, koľko správ má používateľ tak, že spočítam, koľko ich je v DB, môžem si ten počet niekam uložiť a upravovať ho pri zmene dát; prípadne to môžeš riešiť aj priamo v DB pomocou "triggers").


Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
Aký systém použiť?

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12424
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 12.01.2015 21:22 | Aký systém použiť?

Jasne chapem ako to myslis, skusim si o tom viac precitat, predpokladam ze na toto cacheovanie mozem pouzivat spominany apc, eaccelarator alebo xcache ze? Ja som si zatial previedol 90% jazyka do databazy aby som nemusel neustale volat subor s jazykom, ukladam ho defaultne nastavenym casom co je mesiac do memcache a skusil som porovnat a generovanie stranky je neustale na 0,03-0,04s, predtym sa generoval ten kod 0,03-0,08, teraz sa k 0,08 dostanem jedine ked to vytazim neustalym refreshom a ako som si myslel tak memory_get_usage() som znizil o 1MB.


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
 [ Príspevkov: 13 ] 


Aký systém použiť?



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aký platobný systém na kreditky použiť?

v Obchody, reklamácie a právo

3

1132

19.02.2007 7:40

MiroG

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aký systém použiť na notebook ASUS F5RL?

v Operačné systémy Unix a Linux

2

419

06.06.2012 18:10

Denco1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aký zdroj použiť?

v PC skrinky a zdroje

11

770

29.05.2009 11:04

mimkork

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aký modul použiť ?

v Redakčné systémy

13

364

07.05.2015 21:19

jaknapceu

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

aky prikaz pouzit?

v Ostatné

12

476

13.02.2011 18:20

chameleo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aky repeater pouzit?

v Siete

10

1195

13.09.2012 23:07

Tomas1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

aky prikaz pouzit?

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

221

16.06.2010 9:57

Ikinko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aky codec mam pouzit?

v Operačné systémy Microsoft

1

237

17.07.2008 5:44

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aky program mam pouzit ??

v Video programy

1

456

04.05.2008 16:27

Vladio

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aky program pouzit na zotavenie disku?????

v Pevné disky a radiče

13

787

10.09.2006 23:14

Bodas

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aký program použiť na grafiku dediny?

v Grafické programy

2

172

08.03.2016 16:53

Kraliček

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Erotický portál -joomla- Aký modul použiť ?

v Redakčné systémy

0

168

26.05.2015 18:24

iggi97

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aky program pouzit na programovanie C++

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

8

573

11.03.2013 15:04

capricorn7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aky router pouzit na zdielanie CHello platinum?

v Siete

4

2151

22.10.2007 18:32

johny128

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aký Software použiť pri preklade cudzieho jazyka?

v Ostatné programy

1

237

14.03.2012 16:33

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Sony vegas-Aky prehravac pouzit na upravene video?

v Ostatné programy

12

507

20.06.2011 22:46

Martinicoss



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF