[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zmetky s dopytom na jeden post

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
NapísalOffline : 26.01.2009 18:05 | zmetky s dopytom na jeden post

takze mám niečo takéto:

Kód:
$vytiahni = mysql_query("Select * from spravy where id_spravy='".$_GET['id_spravy']."'");

if($vytiahni < 1){
 echo "<h1>FAIL:</h1><b>FATAL ERROR: Vaše údaje z údajmi prehliadanej správy nesúhlasia!</b>";
}
else
{
 echo "cauky";
}


toto je podmienka na overenie ci sa zrovna nachadzam na sprave ktora existuje v databazi, ak hej tak to vypise "cauky". tak toto ide, ale ja potrebujem vypísať to id co mam v get a to je aj v db tak som skusal pouzit cosi ako:

while($row = mysql_fetch_array($vytiahni)){
echo -premenne s row cyklu-
}

no to akosi nefunguje, nezobrazí to nič:( čo robím zle? ide len o tu správu z id zo sql dopytu myslel som ze napisat to takto postaci, ako inak teda?
uvitam kazdu radu, dakujem

samozrejme to mam este osetrene jednym dopytom ktory overuje ci sprava s tymto id patrí userovi ktory je zrovna prihlásený, ale ten som nepriložil (to pre prípad poznámok o bezpecnosti)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zmetky s dopytom na jeden post

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 26.01.2009 18:52 | zmetky s dopytom na jeden post

nechapem co chces dosiahnut...
a nemyslim ze dakto pochopi :D

ty chces zistit ze ci existuje sprava a patri uzivatelovi ktory ju prave otvara?

Kód:
$vytiahni = mysql_query("Select * from spravy where id_spravy=$id and uzivid = $uzivid");
if(mysql_num_rows($vytiahni) == 0){
 echo "chyba";
}else{
 echo "oj";
}


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 26.01.2009 18:55 | zmetky s dopytom na jeden post

Kód:
$vytiahni = mysql_query("Select * from spravy where id_spravy='".$_GET['id_spravy']."'");
while($row = mysql_fetch_array($vytiahni)){
  echo $row['id_spravy'];
}

takto to musi ist


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zmetky s dopytom na jeden post

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 26.01.2009 19:01 | zmetky s dopytom na jeden post

nie nefunguje mi to

ono to je tak ze mam index php tam sa prihlasim a potom sa spravi toto:

Kód:
$vytiahni = mysql_query("Select * from spravy where id_spravy='".$_SESSION['id']."' Order by id_spravy Desc");

while($tu = mysql_fetch_array($vytiahni)){

 if($vytiahni < 1){
 echo "V kategorii Prijaté správy nemáte žiadne správy.";
 }
 else
 {
 $_GET['id_spravy'];
 if($tu['prijate_autor'] == "Baxo"){
 echo "<div style='border: 1px solid black; width: 450px; height: 80px;'>Od koho:&nbsp;<span style='color: #800000; font-weight: bold;' title='Administrator'>".$tu['prijate_autor']."</span><br>Predmet:&nbsp;<a href='msg.php?id=".$tu['id_spravy']."'>".$tu['prijate_predmet']."</a><br>Status:&nbsp;".$tu['status']."<br>Čas odoslania:&nbsp;".$tu['prijate_cas']."</div>";
 }
 else
 {
 echo "<div style='border: 1px solid black; width: 450px; height: 80px;'>Od koho:&nbsp;<span style='color: gray;'>".$tu['prijate_autor']."</span><br>Predmet:&nbsp;".$tu['prijate_predmet']."<br>Status:&nbsp;".$tu['status']."<br>Čas odoslania:&nbsp;".$tu['prijate_cas']."</div>";
 }
 }
}


tam sa aj do get ulozi to id_spravy a hodi ma to napr. na msg.php?id=1
a ten subor potom vypada takto:
Kód:
<?php

session_start();

include_once "data/functions.php";
include_once "data/connect.php";

if(!overlog($_SESSION['nick'])){
   Header("Location: logout.php");
}

if(isset($_SESSION['login']) and $_SESSION['login']==1){

echo "Prezeráte správu pod nickom:&nbsp;".$_SESSION['nick']."<br><br>";

$vytiahni = mysql_query("Select * from spravy where id_spravy='".$_GET['id_spravy']."'");

if($vytiahni < 1){
 echo "<h1>FAIL:</h1><b>FATAL ERROR: Vaše údaje z údajmi prehliadanej správy nesúhlasia!</b>";
}
else
{
while($row = mysql_fetch_array($vytiahni)){
  echo $row['id_spravy'];
}
}


}
else
{
echo "Platnosť vášho prihlásenia pravdepodobne vypršala, opakujte ho tu <a href='log.php'>Login Page</a>";
}

?>


a nechapem preco to nejde, to vypisanie tej spravy ide mi o to vypisat tu osobitnu spravu lenze mi to ten row cyklus nechce zobrat


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 26.01.2009 19:09 | zmetky s dopytom na jeden post

pockat ked chces vytiahnut jednu konkretnu spravu tak naco cez cyklus? ved si vyechuj ten select co mas


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 26.01.2009 19:09 | zmetky s dopytom na jeden post

ale ty mas odkaz na spravu takyto:
Kód:
<a href='msg.php?id=".$tu['id_spravy']."'>

takze nemozes potom volat $_GET['id_spravy'], ale $_GET['id']:
Kód:
$vytiahni = mysql_query("Select * from spravy where id_spravy='".$_GET['id']."'");

if($vytiahni < 1){
 echo "<h1>FAIL:</h1><b>FATAL ERROR: Vaše údaje z údajmi prehliadanej správy nesúhlasia!</b>";
}
else
{
while($row = mysql_fetch_array($vytiahni)){
  echo $row['id_spravy'];
}
}


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zmetky s dopytom na jeden post

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 26.01.2009 19:22 | zmetky s dopytom na jeden post

djsulo píše:
ale ty mas odkaz na spravu takyto:
Kód:
<a href='msg.php?id=".$tu['id_spravy']."'>

takze nemozes potom volat $_GET['id_spravy'], ale $_GET['id']:
Kód:
$vytiahni = mysql_query("Select * from spravy where id_spravy='".$_GET['id']."'");

if($vytiahni < 1){
 echo "<h1>FAIL:</h1><b>FATAL ERROR: Vaše údaje z údajmi prehliadanej správy nesúhlasia!</b>";
}
else
{
while($row = mysql_fetch_array($vytiahni)){
  echo $row['id_spravy'];
}
}


a fakt, zase si ma zachranil dik djsulo :D ale, nechapem preco iba id? co ak mam tych id viac alebo tak nieco? ved nemoze byt taka univerzalna definicia


Offline

Čestný člen
Čestný člen
zmetky s dopytom na jeden post

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 26.01.2009 19:23 | zmetky s dopytom na jeden post

id preto, ze si si ho tak pomenoval. konkretne tu msg.php?id=


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 26.01.2009 19:24 | zmetky s dopytom na jeden post

lebo mas id v hrefe. keby si mal
Kód:
<a href='msg.php?hocico=".$tu['id_spravy']."'>

tak by si to volal cez $_GET['hocico']


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zmetky s dopytom na jeden post

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 26.01.2009 19:27 | zmetky s dopytom na jeden post

jaj dopekla ja som lolo :lol: ja ze sa to dáva ako sucast nazvu ale nenapadlo ma ze to suvisi takto


 [ Príspevkov: 10 ] 


zmetky s dopytom na jeden post



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

post funkcia a post pole

v PHP, ASP

15

360

28.05.2014 13:21

Kamahl

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

QGIS - zadanie - Pomoc s dopytom

v Vzdelanie, štúdium, škola

0

118

21.05.2015 18:29

hanesovic

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Post Moderátora

v Správy pre vedenie fóra

6

883

18.02.2012 12:02

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Opušťam post MODA

v Správy pre vedenie fóra

10

866

12.11.2005 18:43

To[m]aS

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunguje post.sk?

v Služby a webstránky

4

2070

16.01.2009 17:29

adam230

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hide Post Buttons

v Redakčné systémy

0

360

14.10.2006 15:06

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

post.sk - kontakt

v Sieťové a internetové programy

18

9318

22.04.2011 10:38

derdis

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formular metodou POST

v PHP, ASP

19

872

24.05.2009 17:34

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Report Post Hack

v Redakčné systémy

2

691

02.08.2006 20:35

rEnEeK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

filter POST data

v PHP, ASP

1

84

29.06.2013 21:07

Pablo Montero

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

štruktúra POST-u

v Ostatné

1

600

28.01.2007 14:48

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Last post info

v Redakčné systémy

0

386

14.10.2006 14:54

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

class get/post

v PHP, ASP

0

251

06.06.2010 18:20

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

post.sk blokuje emaily

v Služby a webstránky

4

265

15.12.2014 17:44

tarezni

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

(WPI)Windows Post-Install

v Operačné systémy Microsoft

0

268

22.03.2007 7:15

hely

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ajax POST neposiela &

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

502

01.09.2009 13:17

Blackshadow



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF