[ Príspevkov: 16 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zistenie statu odkial je uzivatel

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
NapísalOffline : 13.10.2008 14:39 | zistenie statu odkial je uzivatel

zdravim.

robim web a ma byt tam funkcia, ktora zisti odkial je uzivatel a na zaklade toho ho presmeruje na jazykovu mutaciu webu.

jedna sa o cz, sk, en, ger a pl verzie.

ako na to?

bude tam index.php .. ktory ma bude odkazovat na

cz/index.php
sk/index.php
en/index.php
ger/index.php
pl/index.php


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
zistenie statu odkial je uzivatel

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36
NapísalOffline : 13.10.2008 15:05 | zistenie statu odkial je uzivatel

stat mozes zistit tka mozno podla IP, ale to nie je najlepsia cesta
skus pouzit $_SERVER["HTTP_ACCEPT_LANGUAGE"]
tam by mohol byt jazyk ktory preferuje uzivatel. neviem ale ci tuto informaciu korektne pozsielaju vsetky browseri a neviem ako sa to bude spravat ked mas OS a browser inych jazykovych verziach. napri anglicky windows, cesky browser, ale si slovak :)


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zistenie statu odkial je uzivatel

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 13.10.2008 15:12 | zistenie statu odkial je uzivatel

dik, napadlo ma este $jazyk = $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];

tam vidim vo vystupe sk ... v tom tvojom vystupe mam toho viac ... mne vyhodilo: sk,cs;q=0.8,en-us;q=0.5,en;q=0.3
takze to nemozem pouzit


este vie mi niekto povedat, ake skratky presne vyhodi vysledok prikazu $jazyk = $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];
ak je to v krajine cz, pl, nemecku a anglicku?

zatial to mam takto:
Kód:
<?php 
   session_start();
   
if ( strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'cz') )
{
$_SESSION['lang']='cz';

}
if ( strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'sk') )
{
$_SESSION['lang']='sk';
}
if ( strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'en') )
{
$_SESSION['lang']='en';
}
if ( strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'de') )
{
$_SESSION['lang']='de';
}
if ( strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'pl') )
{
$_SESSION['lang']='pl';
}
elseif ( empty($_SESSION['lang']) )
{
$_SESSION['lang']='cz';
}

header("Location: " . $_SESSION['lang'] ."/index.php");



?>


//nabuduce edit, inak to rovno mazem. suchy


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
zistenie statu odkial je uzivatel

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36
NapísalOffline : 13.10.2008 16:02 | zistenie statu odkial je uzivatel

namiesto else if empty by stacilo else


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zistenie statu odkial je uzivatel

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 13.10.2008 16:03 | zistenie statu odkial je uzivatel

GoodWill píše:
namiesto else if empty by stacilo else

dik, ale myslim ze aj takto je to OK ;)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
zistenie statu odkial je uzivatel

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36
NapísalOffline : 13.10.2008 16:47 | zistenie statu odkial je uzivatel

nie je, pretoze ak tam bude mat niekto napriklad fr, tak mu zobrazis co?
404, page /fr/index.php not found? :)


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.08
Príspevky: 197
Témy: 40 | 40
Bydlisko: BA
NapísalOffline : 13.10.2008 17:11 | zistenie statu odkial je uzivatel

a myslis ze je to najlepsie riesenie? ... bo napr. v $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'] v google chrome naslo aj pl (apple) a ako jazyk je tam nastaveny en (sk ani cz tam neni ani spomenuty, a pritom mam cesky win a slovensky browser)... no a asi by som zo stranky odisiel keby bola v polcine...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zistenie statu odkial je uzivatel

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 13.10.2008 17:56 | zistenie statu odkial je uzivatel

GoodWill píše:
nie je, pretoze ak tam bude mat niekto napriklad fr, tak mu zobrazis co?
404, page /fr/index.php not found? :)

ale ak tam bude mat fr, tak premenna session nebude naplnena, teda bude splnena posledna podmienka elseif ( empty($_SESSION['lang']) ) a hodi ho na predvolenu cz verziu ...


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
zistenie statu odkial je uzivatel

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36
NapísalOffline : 14.10.2008 7:56 | zistenie statu odkial je uzivatel

ah, ano, prehliadol som ze tam miesas session a server :)
aspon sa v tom vyznas ty


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Správca fóra
Správca fóra
zistenie statu odkial je uzivatel

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 14.10.2008 12:40 | zistenie statu odkial je uzivatel

myslim, ze je uplne postacujuce, ked budes kontrolovat len hodnotu $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'], lebo user_agent nemusi obsahovat ziadnu hodnotu popisujucu jazyk, alebo inu ako je preferovany jazyk, takisto moze nastat aj problem, ktory nacrtol m4r14n...

Tiez nechapem, preco ukladas jazyk do session, je to zbytocne, mozes si to predsa zistit z url...

Kód:
<?php
if(!empty($_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'])) {
   $lang = substr($_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'],0,2);
}
if(!isset($lang) || (!empty($lang) && !eregi("[cz|sk|en|de|pl]",$lang))) {
   $lang = "cz";
}

header("Location: " . strtolower($lang) ."/index.php");
?>


Naposledy upravil stenley dňa 14.10.2008 12:47, celkovo upravené 1

_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zistenie statu odkial je uzivatel

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 14.10.2008 12:46 | zistenie statu odkial je uzivatel

ahoj stenley ... vdaka za lepsi navod ...

inak nic nie je zbytocne :)
ja potrebujem v dalsich strankach tu premennu lang, preto ju ukladam do session.

na zaklade tej premennej sa nastavuju obrazky v menu v roznych jazykovych verziach a podobne.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
zistenie statu odkial je uzivatel

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 14.10.2008 12:50 | zistenie statu odkial je uzivatel

podla mna to je zbytocne :) jazyk si predsa mozes zistit z url... na co to davat este aj do session? to by si tam mohol rovno ukladat aj hodnoty z GET a pod... navyse, tak ci tak budes musiet kontrolovat, ci je v session spravna hodnota, takze na tvojom mieste by som siel cestou ziskavania jazyka z url :)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zistenie statu odkial je uzivatel

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 14.10.2008 12:53 | zistenie statu odkial je uzivatel

stenley píše:
podla mna to je zbytocne :) jazyk si predsa mozes zistit z url... na co to davat este aj do session? to by si tam mohol rovno ukladat aj hodnoty z GET a pod... navyse, tak ci tak budes musiet kontrolovat, ci je v session spravna hodnota, takze na tvojom mieste by som siel cestou ziskavania jazyka z url :)

strasne vela zbytocnych veci je na svete, ja viem :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.02.11
Prihlásený: 12.04.14
Príspevky: 6
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 07.02.2011 10:34 | zistenie statu odkial je uzivatel

Dobrý deň,
viem že táto diskusia už nie je dávno aktuálna, no v Googli som hľadal niečo o automatickom presmerovaní podľa jazyka prehliadača a medzi prvými príspevkami bol aj tento... Skúšal som ho a chcem len povedať, že nie je veľmi presný. Napr. ak máte v Mozille nastavený NL jazyk a ďalší za ním je nastavený SK jazyk, tak sa nepresmeruje na CZ, ale na SK!!! Len toľko...

stenley píše:
myslim, ze je uplne postacujuce, ked budes kontrolovat len hodnotu $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'], lebo user_agent nemusi obsahovat ziadnu hodnotu popisujucu jazyk, alebo inu ako je preferovany jazyk, takisto moze nastat aj problem, ktory nacrtol m4r14n...

Tiez nechapem, preco ukladas jazyk do session, je to zbytocne, mozes si to predsa zistit z url...

Kód:
<?php
if(!empty($_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'])) {
   $lang = substr($_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'],0,2);
}
if(!isset($lang) || (!empty($lang) && !eregi("[cz|sk|en|de|pl]",$lang))) {
   $lang = "cz";
}

header("Location: " . strtolower($lang) ."/index.php");
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zistenie statu odkial je uzivatel

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 07.02.2011 11:19 | zistenie statu odkial je uzivatel

http://php.net/manual/en/ref.geoip.php
http://geolite.maxmind.com/download/geoip/api/php/


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.02.11
Prihlásený: 12.04.14
Príspevky: 6
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 07.02.2011 12:05 | zistenie statu odkial je uzivatel

staci len za cz vymenit za cs a tieto zatvorky [] vamazat :

<?php
if(!empty($_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'])) {
$lang = substr($_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'],0,2);
}
if(!isset($lang) || (!empty($lang) && !eregi("[cz|sk|en|de|pl]",$lang))) {
$lang = "cz";
}

header("Location: " . strtolower($lang) ."/index.php");
?>


 [ Príspevkov: 16 ] 


zistenie statu odkial je uzivatel



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zistenie IP adresy, alebo ako mam zistit ci je FAKE uzivatel

v Bezpečnosť a firewally

1

2805

22.11.2010 0:58

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Peniaze v rukach statu (Bruselu)

v Spoločnosť, politika, psychológia, filozofia, náboženstvo

12

962

08.08.2006 22:41

aaggii

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

uživatel

v Operačné systémy Microsoft

2

84

09.06.2013 16:48

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Obmedzeny uzivatel...

v Operačné systémy Microsoft

4

570

03.10.2005 21:32

p2p

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spamer? uzivatel Kratko

v Správy pre vedenie fóra

1

871

26.09.2007 22:03

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odkial prisiel?

v Redakčné systémy

2

674

19.01.2008 19:45

Numline1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odkial notebook ?

v Notebooky a netbooky

9

256

11.11.2013 14:37

nescafe

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Internet odkial?

v Poskytovatelia internetu

0

400

03.01.2008 1:47

cubb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Lubuntu - zabudnuty uzivatel a heslo

v Operačné systémy Unix a Linux

2

152

24.09.2016 12:10

subino

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prosim help nejde iny uživateľ

v Operačné systémy Microsoft

5

99

03.02.2013 12:02

WeXo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

oznámenie že uživateľ pridal príspevok...

v Správy pre vedenie fóra

6

982

05.10.2007 14:55

eXistenZ

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php fusion- prihlaseny uzivatel=premenna

v Redakčné systémy

2

558

25.02.2009 11:09

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odkial objednat HP LP2275w?

v Monitory, televízory a projektory

6

522

12.12.2008 22:22

tommy1104

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Neviem odkiaľ stiahnuť ovládač.

v Ovládače

1

159

30.09.2015 18:48

tatko Tom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odkiaľ pochádzate / kde bývate?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Krčma

43

1941

15.11.2009 11:18

M.Valasek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odkial to mam kupit?

v Pamäte

2

570

16.02.2009 17:47

ac.milan



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF