Pred tým, ako zvolám pátraciu akciu po nejakom zdroji od známych, aby som mohol identifikovať chybní diel, skúsim napísať sem (nie každý má voľný zdroj len tak v šuplíku).
Budem stručný, začalo sa to tak možno pol roka do zadu, zapol som počítač, dlhšie rozmýšľal a napokon ma hodil do biosu, stačilo ho reštartovať a všetko išlo po starom. Stávalo sa to tak raz za dva týždne, možno mesiac. Takže som to ignoroval, mal som iné problémy na starosti. To že sem tam blbne som dával za príčinu SSD disku (SSD disk Intel 535 120GB). Pretože ten som v BIOSe vždy musel potom nastaviť ako primárny disk pri bootovaní.
Takto to šlo nejakú dobu, až jedného dňa sa problém stupňoval, zapol sa, kontrolka DVD ramky a čítačky sa rozsvietila a zrazu zhasol, stále dookola par krát a potom nabehol. Tu som už spozornel, vymenil som kábel na SSD disku a zabojil som ho do vedľajšieho konektora, predpokladal som, že problém môže byť aj v kabeláži alebo u konektora. Za nejaký čas bolo všetko v pohode. (týždeň dva - nie každý deň bol zapnutý). Bohužiaľ problémy nastali zas, teraz som odpojil disk, vyskúšal, stále sa len zapne rozsvieti na chvíľu a zhasne, dookola furt. Odpojil som dvdromku, hdd, čítačku kariet a dokonca aj ramky. Minimálne bios by mal nabehnúť alebo by sa mal speaker ozvať. Čo sa aj stalo, tu prichádza zápletka. S tých opakovaní, zapne vypne sa sa raz zapol na dlhšiu dobu a speaker ma varoval, aha nemáš ramky čo chceš, no lenže zase zhasol. Takže ja osobne sa prikláňam k zdroju, avšak je to kvalitnejší zdroj, preto sa mi nechce veriť že by bol na chybe práve on, čo si myslíte vy?
DOSKA: ASUS H170M-PLUS
CPU: Procesor Intel Core i5-6500
ZDROJ: Počítačový zdroj Seasonic G Series 450W
Prikladám video:
https://www.youtube.com/watch?v=-LNy_LwSkhYMimochodom: zvykol ma varovať Asus pred spustením biosu touto hláškou: System shut down because Power supply surges detected during the previous power on. ASUS Anti-Surge was triggered to protect system from unstable power supply Z toho vyplíva, že by to mal byť ozaj zdroj, ale stále sa mi tomu nechce veriť :/
Ďakujem za odpovede
Edit: Vidím že podobné problémy má viacero ľudí: zresetoval som bios, stále nič :/