Zdravím páni, mám taký problém : pred týždňom mi začal pískať staručký zdroj be Quiet L8 630W ked som hral hry a grafika išla na 99%. V OCCT som kontroloval napätia a neboli práve najstabilnejšie (celkom silné zvlenenie 12V vety - cca 70-220mV). Zdroj som teda vymenil za Seasonic Prime GX-650 Gold (je to náhrada verzie Prime Ultra), skontroloval napätia na vetvách v idle, v hrách aj v loade a všetko vyzeralo byť vyriešené. Avšak predvčerom sa mi počas hrania kompletne vypol PC bez nejakého náznaku vypnutia, len tak z ničoho nič sa celý vypol. Výpadok elektriny ani kolísanie napätia u mna nebolo nakoľko mám na to veľmi citlivé osvetlenie a to bolo v poriadku. V programe OCCT som zaznamenal šialené hodnoty ampérov pri teste pamätí grafiky (v loade iba grafy 42A max, pri teste grafiky aj pamätí cca 65-80A). Samozrejme môže sa jednať o chybu a neviem ako dôveryhodné tie informácie sú avšak dnes som zaznamenal náhodný pokles 12V napätia na cca 9,36V pri pozeraní videa na YT. Som zúfalý z toho že neviem či mám ten zdroj vrátiť lebo je zlý alebo mám dať vyreklamovať grafiku. Máte niekto nápad čo by to mohlo spôsobovať?
PSU : Seasonic Prime GX-650 Gold (premenovaná verzia Prime Ultra) - kupovaný 10.11.2020 GPU: SAPPHIRE PULSE Radeon RX 5600 XT 6G - kupovaná v marci 2020 CPU: i7 6700 MB : Gigabyte H170 D3H
Robiť to môže aj základná doska a ak jej odišli nejaké senzory tak to môže blbnúť ale nechcem robiť závery skôr ako si nechám poradiť.
Ďakujem.
|