Nezapamätá, lebo ho nemusel vymyslieť. Našou úlohou nie je ľudí naučiť veci, to je robota učiteľa v škole. My by sme mali človeka len nasmerovať a prípadne vysvetliť, ak sa o niečo snaží a nefunguje mu to. Tu je ale očividné, že chalan prišiel s postojom "neviem to, dajte mi kód, som len prvák". Stačí si prečítať pár viet a je to očividné.... Problém je totiž v tom, že akonáhle niekomu takto vyriešiš úlohu na internete, o týždeň je späť zasa s ďalším problémom ukazujúc, že sa vlastne nič nenaučil. Príklady by sa dali ukázať nie len na tomto fóre, ale napr aj na SO. Ja chápem že to myslíš v dobrom, ale efektívne si mu vlastne vyriešil problém, na ktorého riešenie mal prísť sám. Vymyslenie algoritmu bolo podstatnou súčasťou domácej úlohy. Keby si sa ty snažil niekoho naučiť a dal by si mu úlohu na precvičenie, asi by si nebol nadšený, keby mu algoritmus dal niekto druhý a on by to len prepísal, či áno?
Ďalšia vec, keď som sa učil ja programovať, internet bol u nás len v plienkach, takže boli možnosti buď kniha, kamarát alebo učiteľ. Dnes nie je problém nájsť veci na google v priebehu minúty, hlavne keď ide o takéto banálne problémy. Naozaj nikoho dnes neospravedlní veta "hľadám asi špatne". Používanie vyhľadávača je ďalšia veľmi dôležitá schopnosť hocikoho v dnešnej dobe, neplatí to už len pre programátorov.
_________________ C#, PHP, ... |