Pekný deň všetkým,
Chcel by som Vás poprosiť o pomoc. Viem, že sa o tom už veľa písalo, no mám pocit, že mám trochu inší problém. Popravde som už bezradný.
mám staršie PC s touto doskou:
http://www.msi.com/product/mb/661FM2-V- ... os=XP%2032HDD: WD 320 GB, 2.5"
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6822136197Disk: WinXP Home Edition SP2
Disketa: SIS SATA RAID DRIVER for SIS 964 Chip (originál od dosky)
V skratke, toto všetko som skúšal:1. Win Vista sa nainštaluje a bootuje bez problémov (akurát naň nemám PC)
2. Pri inštalácii XP z disku som pri možnosti "F6 Third Party drivers" vložil disketu, inštalácia prešla, no pred inštalovaním sa ma nespýtalo na aký HDD sa má inštalovať, ako ho naformátovať a pod. iba to kopírovalo a počas toho vyhodilo asi 4 chyby - "nemôže skopírovať súbor" boli to presne tie z originál diskety.
Po kopírovaní sa PC reštartuje no do druhej časti sa už nedostane- pri načítavacej obrazovke XP vybehne iba deadscreen
3. Našiel som svoju dosku na stránke MSI, stiahol balíček driverov kde bol aj priečinok "FloppyImage" našiel verziu 964_180 (bez 180 nebolo) a skopíroval to na ďalšiu disketu.
Opäť som spustil inštaláciu, tentokrát s novou disketou. XP mi už dalo možnosť vybrať kde má inštalovať. Naformátoval som HDD, začalo kopírovanie, ale zas rovnaké chyby pri kopírovaní a deadscreen po reštarte.
Zo srandy som teda skúsil nakopírovať drivery na nový hdd manuálne a to do System32 a System32/Drivers. Reštartol PC a na moje prekvapenie inštalácia pokračovala ďalej (odsúhlasil som zmluvu, zatiaľ sa to inštalovalo) avšak v momente keď sa už myslím mala zapnúť plocha, zas deadscreen.
Ak ho reštartnem tak deadscreen nabehne ešte pred XP obrazovkou
4. Nainštaloval som si SW od Acronis na klonovanie HDD - vyhodilo mi to ale chybu, klonovanie ani nezačalo.
Je možné že to viazne kvôli disketovej mechanike? Disk XP by mal byť OK, nedávno som ním inštaloval jeden notebook a nebol problém.
Pomohlo by podľa vás integrovať drivery do inštalačky pomocou nLite? Keď áno, ktoré by som vlastne mal integrovať?Ďakujem všetkým za pomoc