Dobry den, uz dlhsiu dobu mam stolny pc HP Pavilion a6140.cs ktory mal predinstalovany system Windows Vista, no este pred kupou som si kupil XP a nechal v predajni nainstalovat na dany pc Windows XP.
Ubehli 2roky a planujem preinstalovat Windows no mam dve otazky ohladom SATA disku. Pozeral som nastavenia biosu kde je sata disk nastaveny nasledovne:
SATA1 Controller [Enabled]
SATA1 Controller Mode [IDE] ....(dalsie dve moznosti su: RAID a AHCI)
1, otazka: V pripade ze budem znovu instalovat Windows XP je potrebne tieto nastavenia menit? Vsade citam o problemoch so SATA diskami pri XP-ckach, tieto nastavenia zvolili predajcovia ked mi instalovali XP, tak by ma zaujimalo ci mozem rovno instalovat XP bez zmeny tychto nastaveni, ci sa nevyskytnu problemy?
2, otazka: V pripade ze budem instalovat Windows Vista cez zabudovany Recovery Manazer ktory vlastne povodny system Vista aj s ovladacmi nainstaluje sam, je potrebne zmenit predtym nez spustim samotny Recovery Manazer nastavenie disku na AHCI ? Alebo si tieto nastavenia v biose spravi pocitac automaticky?
S tymito SATA diskami nemam ziadne skusenosti, so samotnym biosom tiez nie, takze dakujem za vsetky rady a navrhy.
|