[ Príspevkov: 16 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
uvodzovky a viac podmienok + zatvorky

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
NapísalOffline : 26.02.2008 15:54 | uvodzovky a viac podmienok + zatvorky

zdravim v php uz co-to viem :) a brutalne ma to bavi...doteraz som pracoval iba s JS html css atd. a tak sa xcem priucit nieco nove. pls vysvetli mi niekto ze preco ak mam echo "<font color="red">lolofon</font>";

mi to neberie normalne uvodzovky?? ale ked dam:

echo "<font color='red'>lolofon</font>";

tak zoberie mi to. preco?

ak mam viacero elementov a vyzadujem viac akcii tak asi treba aj viac podmienok. ale ako urobit viac podmienok? vzdy mi to hodi parse error alebo daco podobne.

a mam obrovske problemy s davanim zatvoriek. { }
:cry: neviem ze kam to presne dat...

naucil som sa jednoduchu zostavu:

<?php
if(premenna == "hodnota")
}
echo "lol";
{
else
}
echo "ee"
}
?>

skratka ma tie zlozene zatvroky dost pletu...prosim nevysvetli mi to dakto? na nete som nasiel examples iba z jednou podmienkov, o uvdzovkach tam tiez nie je nic, a marne som haldal 10 minut aby som si zistil daco o zatvorkach :) asi ma odkazete na google ale tam som uz bol nemajte strach


Offline

Užívateľ
Užívateľ
uvodzovky a viac podmienok + zatvorky

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 26.02.2008 16:16 | uvodzovky a viac podmienok + zatvorky

odkazeme ta najskor na http://php.net :)
a aby som nespamoval tak sa pokusim ti poradit. ak davas prikaz echo "text" a dovnutra davas dalsie uvodzovky tak to automaticky berie akoze string uzatvaras cize
Kód:
echo "text "text v uvodzovkach" a zase obycajny text"
. z toho vypliva ze ti bude brat iba text cize az po dalsi vyskyt uvodzoviek. to iste plati keby si dal
Kód:
echo 'text 'text v uvodzovkach' a zase obycajny text'
ked chces takemu niecomu predist tak daj pred znak uvodzoviek alebo apostrofu spetne lomitko \ cize to bude vyzerat takto
Kód:
 echo "text \"text v uvodzovkach\" a zase obycajny text"
dufam ze chapes :) a teraz k zlozenym zatvorkam. tie sa mouzivaju na blok kodu. ak sa jedna o if tak vsetko co je v tych zatvorkach je iba blok ktory sa vykona vtedy ak je if vyhodnoteny ako true. to iste plati u while, for, class, function, foreach, etc... cize tym sa udava blok kodu :)


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 26.02.2008 16:22 | uvodzovky a viac podmienok + zatvorky

este doplnim, ze ak das
Kód:
echo "text 'text v uvodzovkach' a zase obycajny text";

alebo
Kód:
echo 'text "text v uvodzovkach" a zase obycajny text';

tak nemusis davat lomitko, pretoze ak v php uzavries string do ("), tak vovnutri mozes kludne pouzivat (') a to iste plati aj naopak, cize akym typom otvoris string, tym ho aj uzatvaras.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 26.02.2008 16:27 | uvodzovky a viac podmienok + zatvorky

a k tym zatvorkam, do tychto zatvoriek sa uzatvara kod, ktory sa vykona, ak plati podmienka:
Kód:
 if (a==1)
{
  echo("a je 1");
}
else
{
  echo("a nie je 1");
}


a ak chces viac podmienok, tak kazdu musis uzavriet do zatvoriek a este vsetky do spolocnej:
Kód:
if((a==1) and (b==2) and (c==3)) echo ("a je 1, b je 2 a c je 3");

ked chces urobit len jednu vec po vykonani podmienky, tak nemusis ju dat do { }.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
uvodzovky a viac podmienok + zatvorky

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 26.02.2008 16:53 | uvodzovky a viac podmienok + zatvorky

cez php nemusis
Kód:
if($a==1and$b==2and$c==3) echo ("a je 1, b je 2 a c je 3");
if($a==1&&$b==2&&$c==3) echo ("a je 1, b je 2 a c je 3");
if($a==1and$b==2&&$c==3) echo ("a je 1, b je 2 a c je 3");
if($a==1&&$b==2and$c==3) echo ("a je 1, b je 2 a c je 3");
pascalista


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
uvodzovky a viac podmienok + zatvorky

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 26.02.2008 16:55 | uvodzovky a viac podmienok + zatvorky

djsulo píše:
ked chces urobit len jednu vec po vykonani podmienky, tak nemusis ju dat do { }.
nemusi ju uzatvart ani tak ved moze pouzit
Kód:
if($var == $value):
        //nejaka cast kodu
endif;


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 26.02.2008 17:23 | uvodzovky a viac podmienok + zatvorky

dobre, ja mu pisem zaklady a nie vsetky moznosti... a pascal nemam vobec rad


Offline

Užívateľ
Užívateľ
uvodzovky a viac podmienok + zatvorky

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 26.02.2008 18:21 | uvodzovky a viac podmienok + zatvorky

A k tym uvodzovkam, keby silou-mocou chcem pouzit zatvorky v nutri zatvoriek, neda sa to nejak vyriesit zdvojenim uvodzoviek?

echo ""MOJ TEXT "UVODZOVKY" MOJ TEXT"";


_________________
He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht

medicine student
Offline

Užívateľ
Užívateľ
uvodzovky a viac podmienok + zatvorky

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 26.02.2008 18:22 | uvodzovky a viac podmienok + zatvorky

djsulo píše:
dobre, ja mu pisem zaklady a nie vsetky moznosti... a pascal nemam vobec rad
no ved hej :) to ja len tak. a ani ja paskal moc nemusim :D zlozene zatvorky rula


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
uvodzovky a viac podmienok + zatvorky

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 26.02.2008 18:22 | uvodzovky a viac podmienok + zatvorky

jaji píše:
A k tym uvodzovkam, keby silou-mocou chcem pouzit zatvorky v nutri zatvoriek, neda sa to nejak vyriesit zdvojenim uvodzoviek?

echo ""MOJ TEXT "UVODZOVKY" MOJ TEXT"";
nie neda


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 26.02.2008 18:34 | uvodzovky a viac podmienok + zatvorky

da sa to iba tak, ako uz pisal vl4kn0, ked chces pouzit uvodzovky vnutri, tak k nim prihodis backslash (\").


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
uvodzovky a viac podmienok + zatvorky

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 26.02.2008 20:02 | uvodzovky a viac podmienok + zatvorky

nevie niekto ao urobit rozsirenu podmienku? prosim. lebo aha mam toto

Kód:
<?php
if (empty($lol))
{
echo '<font color="red">Nic nebolo zadané do pola!<font>';
}
else
{
echo "super. zadal si <b>$lol</b>!";
}
?>


ale aby aj ked zadas do inputu slovo jej hodilo chybne echo.

ale skusal som to takto:

<?php
if ($lol =="jej")
{
echo "tento nick je zly, nedovolim ti ho";
}
?>

ALE to mi ovlivnuje prve echo, lebo sa mi zobrazi super. zadal si jej! a hned za tym tento nick je zly, nedovolim ti ho

pomoze dakto?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 26.02.2008 21:45 | uvodzovky a viac podmienok + zatvorky

Kód:
if ($lol != "jej")
{
  if (empty($lol))
  {
    echo '<font color="red">Nic nebolo zadané do pola!<font>';
  }
  else
  {
    echo "super. zadal si <b>$lol</b>!";
  }
}
else
{
  echo "tento nick je zly, nedovolim ti ho";
}


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
uvodzovky a viac podmienok + zatvorky

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 26.02.2008 22:47 | uvodzovky a viac podmienok + zatvorky

djsulo píše:
Kód:
if ($lol != "jej")
{
  if (empty($lol))
  {
    echo '<font color="red">Nic nebolo zadané do pola!<font>';
  }
  else
  {
    echo "super. zadal si <b>$lol</b>!";
  }
}
else
{
  echo "tento nick je zly, nedovolim ti ho";
}


nehovorim ze je to zle. ale nemal by najskor overovat ci je inicializovana premenna lol az potom ci sa nerovna jej ? pride mi to praktickejsie.


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 27.02.2008 8:35 | uvodzovky a viac podmienok + zatvorky

ved jasne, slo to aj tak, ale na rychlosti to neprida :D


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96

'jej' to je nejaky blud ne?


 [ Príspevkov: 16 ] 


uvodzovky a viac podmienok + zatvorky



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem: uvodzovky

v PHP, ASP

19

1294

29.12.2008 22:55

max-m

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

\n a uvodzovky

v PHP, ASP

5

364

05.07.2008 16:03

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Porušenie podmienok

v Obchody, reklamácie a právo

4

380

25.10.2010 20:35

Lukky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Porusenie licencnych podmienok

v Kôš

0

33

28.09.2017 8:55

guess.whoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

text podmienok pri registracii

v Redakčné systémy

4

383

22.07.2007 14:06

Globusko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

F1 Challenge (Viac verzii/viac problemov)

v Počítačové hry

3

630

19.08.2009 21:03

f4r0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

10" a viac s FHD a viac do 250€

v Mobilné zariadenia

11

288

15.12.2014 17:09

SKiLEX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Viac monitorov

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v nVidia grafické karty

30

1175

23.07.2008 21:59

Daron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Viac reklam ?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3 ]

v Kultúra, umenie, filmy, hudba, história, média

82

2177

02.01.2014 15:44

DJ46

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Viac vystupov

v Rozširujúce karty

5

923

03.05.2007 21:51

danoon

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Viac SWF

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

544

29.06.2008 15:28

Disstrict

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Viac monitorov

v ATI/AMD grafické karty

0

351

19.10.2009 17:24

Adanriel

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

viac monitorov

v Rozširujúce karty

1

1117

02.11.2007 16:28

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Co viac?

v PC zostavy

18

729

03.10.2007 20:59

xentoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

JS viac premennych

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

472

07.08.2008 19:08

neutronmind

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapis viac poloziek

v Databázy

18

1046

30.12.2009 11:17

djsulo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF