Upgrade staré PC - ProblemZdravim mám problém pri upgrade starého PCMB p7p55dCpu I5-6503x1g KingstonCpu som dostal i7-870a 2x4g Kingston DDR3Nahodil som to začala sa nacitavat inštalácia win7 a vždy bsod s hladkou Bad pool headeUpdatol som BIOS a stále dookola.Potom som dal späť tie 3 jednogólové ramky a normálne to funguje.Otázka sú tie novšie nekomparibilne alebo poškodené? Ako to zistím (BIOS ich normálne našiel) ? Ako zistím ktoré sú kompatibilné s danou doskou? Chcem tam dať aspoň 8gbDakujem jednogólové ramky Podporu RAM (velkost modulov, frekvenciu atd.) zistis na webe vyrobcu dosky. Bezne je tam ku kazdej doske aj jej QVL na RAMky, kde su vylistovane, ake RAM vyrobca dosky testoval.Ci su RAM vadne zistis spustenim memtestu vo windows (skus nabootovat v nudzovom rezime, ked to nejde normalne), alebo cez programy Memtest ci Goldmemory (musis vytvorit boot cd/usb a nabootovat pre otestovanie). Spravil som bottovacie cd memtest a hneď pri zapnutí pri tich 4g ramkach nacital test 14% a zamrzol mrzne to aj jednotlivo. Chyby nevipisal žiadne lebo nestihol kým zamrzol na ani jednej z tých dvoch dokončiť prvý test Skúsil si iba jednu zapojenú v A1? Aké je označenie ram? Skúsil som jednu a aj obidve označenie napíšem neskor// Spojený príspevok Pon 04.01.21 17:53Toto je model tých nešťastných pamäti kvr13n9s8/4 A môžeš sem dať aj tie 1GB ? Kvr1333d3n9/1g tie idú v pohode aj mem test aj samotné Pc a Windows idú všetky tri spolu a aj samostatne v akom kolvek slote na RAM bez problemov Tak to máš iba smolu na ram,pretože nemal by byť problém.Akurát ,čo môžeš skúsiť je ich osadiť do A1-B1 a po zapnutí použiť tlačidlo MemOK, či si s nimi doska neporadí. Ok ďakujem za vaše rady. Pravdepodobne sú KO lebo to isté robia aj na ďalších doskách čo som našiel doma a to H81M-R a H61M-F// Spojený príspevok Uto 05.01.21 13:00Ok zohnal som 4g modul Kingston ktorý normálne funguje takže zoženiem ešte 3 také isté. Nechcem zakladať novú tému. Ale chcem ešte poradiť grafiku namiesto HD5670 ktorá tam je// Spojený príspevok Uto 05.01.21 13:26Nečakám zázraky samotné Pc mám kvôli fireware portu ale potešilo by keby šli na ňom aj nejaké strasie hry stalker fallout new Vegas, skirym .... Na Full poprípade fallout 4 aspoň na nejakých hratelnych detajloch ...
Upgrade staré PC - Problem |