[ Príspevkov: 14 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
NapísalOffline : 30.06.2009 15:06 | ulozenie cookie

som uplny zaciatocnik
a potreboval by som nieco taketo:
ze mi ulozi 3 subory cookie ak zaskrtnem checkbox.
ale setcookie musi byt uplne na zaciatku a s tym mam problem, totiz ja pisem nieco taketo:

Kód:
<form method="post" action="text.php">
zaskrtnite ak chcete ulozit toto nastavenie do buducna: <input type="checkbox" name="ulozit"><p>
<input type="submit" name="submit" value="zobrazit">
</form>


a potom php:
Kód:
<?php
if ( isset($_REQUEST['ulozit'])){
setcookie("pismo", $_POST['pismo'], time() +60);
setcookie("farba", $_POST['select'], time() +60);
setcookie("velkost", $_POST['size'], time() +60);
}
?>


ale ono to nefunguje :shock: ako sa to da spravit ?
edit// este v tom formulari su tri inputy pre pismo, farbu a text tie som tam nepisal


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
ulozenie cookie

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 30.06.2009 15:10 | ulozenie cookie

Prehodiť to naopak - najprv daj PHP kód a až potom formulár.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
Napísal autor témyOffline : 30.06.2009 18:49 | ulozenie cookie

Nie, ja podrebujem mat najprv formular.
A ulozit cookies iba ak uzivatel zaskrtne checkbox.
Proste najlepsie bude ak mi niekto napise jednoduchy priklad ako to urobit, ze cookies sa ulozi az ked to bude uzivatel chciet ( zaskrtne checkbox ).
Alebo ma nejako opravte v mojom priklade lebo ja som to len tak cital, trosku som z toho mimo :(


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
ulozenie cookie

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 30.06.2009 20:15 | ulozenie cookie

keď máš php na konci skriptu, neznamená to, že sa vykoná po zaškrtnutí prvku html. Tieto vykonávacie srandičky majú byť na začiatku, obzvlášť keď pracuješ s cookies.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
Napísal autor témyOffline : 30.06.2009 20:41 | ulozenie cookie

daj mi priklad prosim.
ze po zaskrnuti ulozi cookies


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
ulozenie cookie

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 30.06.2009 21:35 | ulozenie cookie

Kód:
<?php
if(isset($_POST['zaskrtavaciepole'])){
  setcookie("TestCookie", "hodnota");
};
?>
<form method="POST">
<input type="checkbox" name="zaskrtavaciepole" /><input type="submit" value="posli" />
</form>

pripadne
Kód:
<?php
if(isset($_POST['zaskrtavaciepole'])){
  setcookie("TestCookie", "hodnota");
  header("Location: index.php");
  exit;
};
?>
<form method="POST">
<input type="checkbox" name="zaskrtavaciepole" /><input type="submit" value="posli" />
</form>

Prosím, nevšímaj si, že tam nie sú tagy ako body a pod., ide iba o ukážku.

Aby si nastavil cookie, je dôležité, aby to bolo na začiatku, pred akýmkoľvek výstupom vrátane "bielych znakov" - medzera, nový riadok...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
Napísal autor témyOffline : 30.06.2009 21:48 | ulozenie cookie

ok skusal som si len tak pre srandu programovat nejake veci.
navsimajte si aku funkciu to ma plnit, su to blbosti len chcem vediet che je chyba.

tento kod mi funguje:
Kód:
<?php
if (isset($_REQUEST['checkbox'])){
setcookie("text", $_POST['text'], time() +60);
}
?>
<html>
<head>
<title>skuska</title>
</head>
<body>
<form method="post" action="cookie.php" >
text: <input type="text" name="text" value="<?php echo $_COOKIE['text']; ?>"><br>
click: <input type="checkbox" name="checkbox"><br>
<input type="submit" value="odoslat">
</form>
</body>
</html>


ale toto mi uz fungovat nechce :( neviete preco ? :
toto je cvicenie.php:
Kód:
<?php
if (isset($_REQUEST['ulozit'])){
setcookie("pismo", $_POST['pismo'], time() +60);
setcookie("farba", $_POST['select'], time() +60);
setcookie("velkost", $_POST['size'], time() +60);
}
?>
<html>
<head>
<title>cvicenia</title>
</head>
<body>
<form method="post" action="text.php">
<b>zadajte text:</b><input type="text" name="pismo" size="50" value="<?php echo $_COOKIE['pismo']; ?>"><br>
farba pisma (napiste anglicky nazov, naprikald :red,blue,... alebo napriklad #737373 a pod.):
<input type="text" name="select" value="<?php echo $_COOKIE['farba']; ?>">
<br>
<p>zadajte velkost pisma: <input type="text" maxlength="2" name="size" value="<?php echo $_COOKIE['velkost']; ?>"><p>
zaskrtnite ak chcete ulozit toto nastavenie do buducna: <input type="checkbox" name="ulozit"><p>
<input type="submit" name="submit">
</form>
</body>
</html>


a toto je text.php:
Kód:
<?php
$pismo = $_POST['pismo'];
$farba = $_POST['select'];
$size = $_POST['size'];
$vypis = "<font size=\"".$size."px\" color=\"".$farba."\">".$pismo."</font>";
echo $vypis;
echo "<p>";
?>


tak ono to funguje len problem je s tym cookie, ze ak zaskrnem policko malo by mi to pri buducom navstiveni cvicenie.php uz minule hodnoty automaticky zapisat.
preco to prve funguje a to druhe uz nie ? :cry:


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
ulozenie cookie

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 30.06.2009 22:01 | ulozenie cookie

action="text.php" - môže to byť táto časť? V text.php žiadnu zmienku o cookies nevidím


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
Napísal autor témyOffline : 30.06.2009 22:21 | ulozenie cookie

noa ? ved v text.php ho nepotrebujem
chcem len aby sa nacitalo do cvicenie.php do value v inputoch, dalej ho uz nepotrebujem, len aby to nemusel clovek znova zadavat, chcem vediet toto.

ale skusim tma popridavat cookies a uvidim, ianc preco byto malo vadit ? fakt uz som z toho vol


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
Napísal autor témyOffline : 30.06.2009 22:31 | ulozenie cookie

urobil som toto :
dal som cvicenie.php a text.php do jedneho suboru = cvicenie.php:

Kód:
<?php
if (isset($_REQUEST['ulozit'])){
setcookie("pismo", $_POST['pismo'], time() +60);
setcookie("farba", $_POST['select'], time() +60);
setcookie("velkost", $_POST['size'], time() +60);
}
?>
<html>
<head>
<title>cvicenia</title>
</head>
<body>
<form method="post" action="cvicenie.php">
<b>zadajte text:</b><input type="text" name="pismo" size="50" value="<?php echo $_COOKIE['pismo']; ?>"><br>
farba pisma (napiste anglicky nazov, naprikald :red,blue,... alebo napriklad #737373 a pod.):
<input type="text" name="select" value="<?php echo $_COOKIE['farba']; ?>">
<br>
<p>zadajte velkost pisma: <input type="text" maxlength="2" name="size" value="<?php echo $_COOKIE['velkost']; ?>"><p>
zaskrtnite ak chcete ulozit toto nastavenie do buducna: <input type="checkbox" name="ulozit"><p>
<input type="submit" name="submit"><p>
</form>
</body>
</html>
<?php
$pismo = $_POST['pismo'];
$farba = $_POST['select'];
$size = $_POST['size'];
$vypis = "<font size=\"".$size."px\" color=\"".$farba."\">".$pismo."</font>";
echo $vypis;
echo "<p>";
?>


preco to uz teraz funguje ???
ale ja to chcem mat v dvoch.. ako urobim aby to bolo v dvoch suboroch ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
ulozenie cookie

Registrovaný: 16.07.07
Prihlásený: 04.12.17
Príspevky: 1226
Témy: 86 | 86
NapísalOffline : 30.06.2009 23:00 | ulozenie cookie

oddelis formular a php cast od seba??? :)

s tym tam kde je formular daj nazov toho druheho suboru...


_________________
NB: MacBook Pro 13 Retina
Mobil: BlackBerry Classic
Konzola: Xbox One
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
ulozenie cookie

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 30.06.2009 23:45 | ulozenie cookie

http://www.php.net/function.include


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Čestný člen
Čestný člen
ulozenie cookie

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 01.07.2009 8:39 | ulozenie cookie

1daemon1 píše:
preco to uz teraz funguje ???
Ved sa nad tym staci zamysliet. Ked prides prvykrat na cvicenie.php, nic neodosielas a preto mas $_REQUEST prazdny. Ked formular odosles, smeruje to na text.php, tam mas svoj obsah $_REQUEST-u. Na cvicenie.php ziaden formular nesmeruje, tam je $_REQUEST prazdny a preto ti cookie neuklada. Staci, ked zapisovanie cookies presunies do suboru, kam sa odosiela formular.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
Napísal autor témyOffline : 01.07.2009 10:02 | ulozenie cookie

duri diki, nad ty msom sa nezamyslal len som pisal chybu ;) .
ale diki za vysvetlenie uz tomu ason chapem :)


 [ Príspevkov: 14 ] 


ulozenie cookie



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cookie

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

315

26.02.2010 11:57

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

tracking cookie

v Antivíry a antispywary

5

558

30.04.2009 13:08

pepinho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Bezpečnosť COOKIE

v PHP, ASP

17

798

25.10.2008 14:02

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Neudrzi cookie?

v PHP, ASP

4

239

10.08.2010 8:48

tyr

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tracking Cookie

v Antivíry a antispywary

11

3715

02.03.2010 12:43

kyrian

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

LG cookie

v Mobilné zariadenia

20

538

22.07.2010 21:19

tvojamater

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Codeigniter cookie problem

v PHP, ASP

0

208

28.10.2011 15:47

sedlák

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nemozem zmazat cookie

v PHP, ASP

6

330

26.09.2008 15:17

erkakbe

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s cookie

v PHP, ASP

0

252

17.06.2009 22:46

Blackdevil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Cookie aneb Select

v PHP, ASP

3

230

09.10.2008 15:30

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

dvojité pridelenie cookie

v PHP, ASP

0

253

23.03.2011 16:59

davider137

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

LG KP500 Cookie

v Mobilné zariadenia

0

203

30.09.2010 18:52

erik518

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

LG KP500 Cookie

v Mobilné zariadenia

6

153

08.11.2011 17:57

erik518

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

LG KP500 Cookie filmy

v Mobilné zariadenia

0

657

16.04.2011 20:30

erik518

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zistenie cookie inej stránky

v Ostatné

4

354

06.01.2011 14:51

blazej44800

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

LG KP 500 Cookie

v Mobilné zariadenia

2

249

11.01.2012 20:07

erik518



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF