No odpoveď od DHL:
Kód:
Dobry den.
Dakujem za informaciu.
V pripade, ze si chcete zasielku preclit sam, je potrebne sa zastavit na colnom urade – letisko Kosice. Budete potrebovat OP, doklad o platbe a hotovost na vyplatenie colnych poplatkov / neda sa platit kartou /. Ak je hodnota zasielky vyssia ako 150 Eur, poprosime Vas prichystat si colne zatriedenie tovaru podla colneho sadzobnika .Mozte sa tam zastavit v podstate kedykolvek bez vyzvania / nedoporucujem medzi 17.30-18.00, pretoze si menia smenu a museli by ste dlhsie cakat/.
Po precleni Vam daju rozhodnutie v colnom konani, s ktorym si mozte zasielku vyzdvihnut u nas na pobocke DHL / Juzna trieda 119 , Kosice / alebo mi zaslat na mail a my zasielku uvolnime na dorucenie uz bez dalsich poplatkov.
V pripade otazok ma prosim kontaktujte.
Tak tam zabehnem a potom napíšem, ako to dopadlo.
// Spojený príspevok Štv 21.04.16 17:03Tak bol som na colnici na letisku v KE. Dal som im potvrdenie z banky a screan zo stránky. Spísal som ziadost o oslobodenie od cla kedze to bolo do 150€ pockal som 15 min. zaplatil dan a mal som v ruke papier pre dhl. Nakoniec som to dhl neposlal oskenovane, ale zabehol som tam a nemali problem balik mi hned dali. Nevie, za co si uctuju 12€, ked som stravil na colnici 15min ale asi pri drahsich/vacsich zasielkach je to horsie.