[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.12.06
Prihlásený: 28.10.14
Príspevky: 215
Témy: 25 | 25
Bydlisko: Douglas, IOM
NapísalOffline : 04.03.2008 11:06 | tabulky

Vedel by mi niekto poradit ako najefektivnejsie spravit nejaku databazu tabuliek?

napr. robim prezentacie dovoleniek a na kazdej stranke mam tabulku

Odkial | kedy | cena

Uz sa to zacina hromadit a pri spatnom kontrolovani cien a dostupnosti to bude brat dost vela casu a nervov. Rozmyslal som ze ci sa da vytvorit subor alebo databaza kde by som ukladal udaje podla nejakeho kluca a potom na stranku vytiahol len tu cast tabulky ktoru potrebujem.

len absolutne tapam v tme a neviem si to predstavit ani ako zacat


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 04.03.2008 12:45 | tabulky

cez mysql databázu polia -> ID, odkial, kam, cena
graficky v phpMyAdmin
výhody:
- zoraďovanie
- triedenie
- lepšia správa
- dá sa vytvoriť administrácia


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.12.06
Prihlásený: 28.10.14
Príspevky: 215
Témy: 25 | 25
Bydlisko: Douglas, IOM
Napísal autor témyOffline : 04.03.2008 13:19 | tabulky

myslel som ze cez polia

tak skusim daco poriesit. s mojimi php vedomostami to hadam do tyzdna zvladnem aspon ten zaklad.

kolko poli by si odporucil vytvorit aby to malo ziadany efekt? ja ratam 5 zatial

ID | odkial | kam | kedy | cena - mozno este jedno pole na identifikaciu celku?
lebo moze byt napr. s jedneho letiska viac odletov. (mam to spravene v html tak mozem poslat linku kde to je)

este ma zaujima ta administracia. cize musim si vytvorit administracne rozhranie a tam budem mat len formular do ktoreho pridam udaje a potom niekde na stranke len zavolam ktoru cast tabulky chcem vypisat?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 04.03.2008 13:36 | tabulky

takto neviem čo všetko ti treba ale tie 4 stačia pričom ID je auto increment, zvláštny, typu INT

a už administráciu si urobíš akú chceš, budeš pridávať, mazať i meniť. Len to treba vedieť naprogramovať.

Vskutku z príkazu Mysql_fetch_array() dostaneš pole


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.12.06
Prihlásený: 28.10.14
Príspevky: 215
Témy: 25 | 25
Bydlisko: Douglas, IOM
Napísal autor témyOffline : 05.03.2008 13:26 | tabulky

toto my vypise iba nadpis a nic viac a neprida do databazy nic. nevyhodi ani chybu tak neviem kde som sa pomylil alebo ci tam daco chyba

Kód:
<h1>Results</h1>

<?php

$fromairport    = $_POST['fromairport'];
$toairport       = $_POST['toairport'];
$departing       = $_POST['departing'];
$price         = $_POST['price'];

if (!$fromairport || !$toairport || !$departing || !$price)
{
   echo 'not enought information, Go back and fill all fields';
   exit;
}

if (!get_magic_quotes_gpc())
{
   $fromairport    = addslashes($fromairport);
   $toairport       = addslashes($toairport);
   $departing      = addslashes($departing);
   $price          = doubleval($price);
}

@ $db = new mysqli('localhost', 'root', '', 'tables');

if (mysqli_connect_errno())
{
   echo 'Error: cannot connect to database, try again later';
   exit;
}

$query    = "insert into holidays values
      ('".$fromairport."', '".$toairport."', '".$departing."', '".$price."')";
$result = $db->query($query);
if ($result)
   echo 'Inserted into database: '.$db->affected_rows;
   
   $db->close();
   
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 05.03.2008 13:28 | tabulky

chybu nevyhadzuje ak nevkladas spravne pomocou INSERT, napr. si tam nedal spravny pocet stlpcov, alebo tak nejak.


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.12.06
Prihlásený: 28.10.14
Príspevky: 215
Témy: 25 | 25
Bydlisko: Douglas, IOM
Napísal autor témyOffline : 05.03.2008 13:45 | tabulky

aha. diky.

som to nejako domrvyl. mal som 5 stlpcov - prvy bol len id a mal sa automaticky pridavat po 1 a som na nho nejako zabudol

diky


 [ Príspevkov: 7 ] 


tabulky



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tabuľky

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

128

16.02.2016 17:29

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

tabulky

v HTML, XHTML, XML, CSS

8

625

22.08.2007 11:38

tommy70777

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

tabulky

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

691

30.01.2007 20:31

javo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

tabuľky

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

543

22.09.2009 10:12

Patkoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

wordpress tabulky

v Redakčné systémy

8

206

20.09.2013 10:03

webkvalitne

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

oble tabulky

v HTML, XHTML, XML, CSS

19

1265

18.02.2008 13:40

jablko05

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Farba tabulky

v Redakčné systémy

4

366

10.02.2007 12:05

koudy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Štruktúra tabuľky

v Databázy

6

225

11.10.2011 15:50

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zabavne tabulky

v Ostatné

0

348

13.01.2009 21:49

KatjushaMan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Excel tabulky

v Operačné systémy Microsoft

0

378

16.03.2008 16:01

Domki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

HTML- tabulky

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

528

02.03.2008 16:42

Fortune

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Podfarbenie tabulky

v HTML, XHTML, XML, CSS

11

658

09.12.2008 17:37

capricorn7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena tabulky

v Databázy

1

382

27.05.2009 7:49

Svolo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mysql - dve tabulky

v Databázy

6

576

15.01.2009 9:07

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tvorba kopii tabulky

v Delphi, Visual Basic

0

255

23.08.2011 11:28

jasug

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CSS pozadie tabulky

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

618

31.12.2008 21:29

mokus



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF