[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.06.11
Prihlásený: 19.12.13
Príspevky: 11
Témy: 5 | 5
NapísalOffline : 25.04.2012 19:03 | syntax error

Dobrý deň , učím sa PHP , a prišiel som k príkladu kde skúšam while . len mám problém mám napísaný príklad a neviem nájsť chybu prečo mi to nejde píše mi

Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/free/ic.cz/n/necrotest/root/www/film.php on line 57

ale ako hladám , hladám neviem si nič nájsť :/
Chcem vás poprosiť nájsť mi tú chybu :)

film.php
Kód:
?php
session_start();
    //overí ci je užívatel prihlásený pomocou platného hesla.
if ( $_SESSION['authuser'] != 1 ) {
   echo "Bohužial nemáte dostatocné oprávenie k prezeraní tejto stránky!";
   exit();
}
?>
<html>
<head>
<title>Filmový web </title>
</head>
<body>
<?php include "zahlavi.php"; ?>
<?php
$oblfilmy = array( "Život Briana",
                   "Matrix",
               "Matrix 2",
               "Matrix 3",
               "Transformers",
               "Transformers 2",
               "Transformers 3",
               "the social network",
               "Tron",
               "Pianista", );


if( isset($_REQUEST['oblfilm'])){

echo "Vitaj na  mojom webe."; 
echo "prihlásený uživatel: " . $_SESSION[ 'username' ];
echo "</br>";
echo "Mojim oblúbeným filmom je ";
echo $_REQUEST[ 'oblfilm'];                   // premenná zo stránky film1.php
echo ".<br>";
$hodnotenie = 5;                              // zadal som premennú
echo "Tento film hodnotím známkou: ";
echo $hodnotenie;
} else {
echo "Mojich" .$_POST[ 'pocet']. "najoblúbenejších filmov:<br>";

if( isset($_REQUEST['zoradene'])){
  sort($oblfilmy );
  }
$početpoložiek = 1;
while ($početpoložiek <= $_POST["pocet"]) {
echo $početpoložiek;
echo ".";
echo pos($oblfilmy);
next($oblfilmy);
echo "<br>\n";
$početpoložiek = $početpoložiek +1;
}

?>
</body>
</html>             


film1.php
Kód:
<?php

session_start();
$_SESSION['username'] = $_POST['user'];      //meno
$_SESSION['userpass'] = $_POST['pass'];      //heslo
$_SESSION['authuser'] = 0;
// overí užívatelské meno a heslo
if( ( $_SESSION['username'] == 'Lukas')and          //:lukas
    ( $_SESSION['userpass'] == '123456'))           //:123456

{ $_SESSION['authuser'] = 1;
} else {
   echo "Bohužial nemáte dostatocné oprávenie k prezeraní tejto stránky!";
   exit();
}   
?>
<html>
<head>
<title>Najsť oblúbený film!</title>
</head>
<body>
<?php include "zahlavi.php"; ?>
<?php

 $oblúbenýfilm = urlencode('Život Briana');                // Špeciálna funkcia urlencode ktoré prenese názov filmu z medzerou .
 
 echo "<a href='film.php?oblfilm=$oblúbenýfilm'>";        // Zadal som url , s oblúbením filmom . prehodí premennú na stránku film.php
 echo "Další informácie o mojom oblúbenom filme!";
 echo "</a>";

 echo "<br>";
 
 echo "Alebo vyberte, počet filmov ktoré chcete vidieť:";
 echo "<br>"
 ?>
 <form method="post" action="film.php">
   <p> Zadajte počet filmov (maximálne 10):
       <input type="text" name="pocet">
      <br>
      Zoradené
       <input type="checkbox" name="zoradene">

   </p>
   <input type="submit" name="Submit" value="Odoslať">
   </form>
 </body>
 </html>


Ďakujem za pomoc , s pozdravom Necro.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
syntax error

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12516
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 25.04.2012 19:09 | syntax error

film.php: v podmienke
Kód:
if( isset($_REQUEST['oblfilm'])){

nemáš ukončenú else vetvu
Kód:
} else {


_________________
always is always wrong
Offline

Užívateľ
Užívateľ
syntax error

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 25.04.2012 19:10 | syntax error

typujem ze ti tam chyba jedna zlozena zatvorka ukoncovacia podla chyby ( } )

pouzvias zvyraznovac syntaxe? ak ano tak nerozumiem peeco to nevidis ak nie tak zacni pouzivat


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.06.11
Prihlásený: 19.12.13
Príspevky: 11
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 25.04.2012 19:18 | syntax error

ďakujem moc , neviem prečo som si toho nevšimol , hladal som hlavne chybu v
Kód:
$početpoložiek = 1;
while ($početpoložiek <= $_POST["pocet"]) {
echo $početpoložiek;
echo ".";
echo pos($oblfilmy);
next($oblfilmy);
echo "<br>\n";
$početpoložiek = $početpoložiek +1;
}


ďakujem moc , ešte jedna otázka k $_POST["pocet"]
vždy všade mám
$_REQUEST['oblfilm']
$_SESSION[ 'username' ]
$_POST[ 'pocet']

len z jednou úvodzovkou a teraz pri while mám $_POST["pocet"] a aj tak to funguje .Je jedno či to napíšem s jednou alebo dvoma úvodzovkami ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
syntax error

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 25.04.2012 19:27 | syntax error

vpodstate je to jedno, rozdiel je vsak v niektorych veciach, o ktorych sa docitas na php.net

Kód:
echo "ah\noj";
echo 'ah\noj';

$var = 'ahoj';
echo '$var svet';
echo "$var svet';


a apostrofy su vo vseobecnosti rychlejsie, kvoli tymto veciam ale to ta zatial trapit nemusi


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.06.11
Prihlásený: 19.12.13
Príspevky: 11
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 25.04.2012 19:39 | syntax error

ďakujem moc , no :/ to je moja nevýhoda neviem anglicky , začínam ako samouk ale až od ďalšieho mesiaca . Takže na php.net sa nedočítam ničoho , čo mi preloží prekladač je dosť zlé .


Offline

Čestný člen
Čestný člen
syntax error

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 25.04.2012 19:46 | syntax error

Necro - nabudúce sem so syntaktickými chybami ani nechoď. Okrem toho, že to máš napísané priamo v chybovej hláške, tak sú to veci, ktoré ti pomôže odhaliť akýkoľvek lepší editor.
A ak chceš programovať, po anglicky sa musíš naučiť, inak to budeš mať ťažké.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
 [ Príspevkov: 7 ] 


syntax error



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error: syntax error, unexpected '}' in /usr/export/www

v Redakčné systémy

9

325

11.01.2007 18:32

then

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error: syntax error, unexpected '"' in

v PHP, ASP

1

312

10.12.2009 15:40

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in ..

v PHP, ASP

7

721

08.08.2007 8:03

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error: syntax error, unexpected $end

v PHP, ASP

6

584

29.08.2011 22:26

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_ST

v PHP, ASP

1

362

05.10.2010 12:08

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error: syntax error, unexpected ')'

v PHP, ASP

25

3325

16.05.2009 14:37

pkrajnak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

syntax error PHP

v PHP, ASP

5

441

03.06.2010 14:14

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Syntax error + formatovanie kodu

v PHP, ASP

19

438

15.09.2008 13:39

dadmtb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

error in your SQL syntax

v Databázy

6

152

20.01.2014 15:16

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

error in your SQL syntax

v Databázy

8

550

25.02.2011 11:08

davider137

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

sass - error pri kompilacii (syntax)

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

91

29.08.2017 21:18

17mark

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

syntax error T_ECHO neviem si rady :(

v PHP, ASP

9

415

28.12.2009 22:06

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

jQuery: Syntax error, unrecognized expression: [href$=.pdf]

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

315

28.12.2011 12:45

tomco3131

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SATA DVD vypalovačka (error DMA, error CRC)

v Optické zariadenia

2

700

13.11.2007 21:11

Mulan3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Syntax SV400

v AMD čipové sady

9

616

04.09.2010 12:51

Milanese

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pascal syntax

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

8

520

11.10.2010 21:35

Mego



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF