[ Príspevkov: 20 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
NapísalOffline : 14.09.2008 13:09 | Syntax error + formatovanie kodu

ja by soms achcel spytat ze mam script na zaheslovanie stranky a chcel som script aj na meno a ze by sa mo ukazalo aj na ostatnych stranach len ked som dal tento script:
Kód:

<?php
$_SESSION['username'] = '$_GET['dessert'];
?>


tak mi to vypisalo chybu
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/free/clanweb.cz/t/toayen-to/root/www/index.php on line 21


ak by ste mi mohli pomoct vlozit ten script do tohto:
Kód:

<?php
$show = $_POST['show'];
$pass = $_POST['pass'];

$password = "gggg"; //tajné heslo


if ($show != "1"): ?>
<?php
$_SESSION['username'] = '$_GET['dessert'];
?>
   <form action="" method="post">
 
  <input type="hidden" value="1" name="show">
   <label>Heslo: <label><input type="password" name="pass" />
   <input type="submit" value="Vstúp" />

   </form>
<?php endif; ?>

<?php if ($show == "1"): ?>

   <?php if ($pass == $password): ?>
      
<html>
<meta http-equiv="refresh" content="2;URL=hl-str.php">
    <body>
  <h1>  Načítavam....</h1>
    </body>
 </html>   
 
   <?php endif; ?>
<?php if ($pass != $password) echo "<p>Špatné heslo. Zkuste ho zadat znovu, nebo mě kontaktujte.</p>"; ?>
<?php endif; ?>


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Syntax error + formatovanie kodu

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 14.09.2008 13:27 | Syntax error + formatovanie kodu

no chybu mas uz len v tomto :
$_SESSION['username'] = '$_GET['dessert'];
poriadne si to precitaj ci tam neni nic navyse... zvysok som este nepozeral, ale najskor oprav toto


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 14.09.2008 13:34 | Syntax error + formatovanie kodu

srry ale php sa este len ucim takze newiem kde je chyba


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Syntax error + formatovanie kodu

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 14.09.2008 14:20 | Syntax error + formatovanie kodu

$_SESSION['username'] = $_GET['dessert'];

mal si tam uvodzovku navyse pred $_GET... takyto malinky rozdiel ti sposobi chybu ktoru si uvadzal... to nie je o programovani, ale o pozornom divani sa :)

okrem toho, co som si v rychlosti vsimol..
NIKDY neprogramuj v style :
Kód:
<?php naky moj kod ?>
<?php dalsi moj kod ?>
<?php aby nebolo malo pichnem sem dalsi riadok ?>

nie je jednoduchsie napisat:
Kód:
<?php
  naky moj kod
  dalsi moj kod
  aby nebolo malo pichnem sem dalsi riadok
?>

?


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Syntax error + formatovanie kodu

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 14.09.2008 14:52 | Syntax error + formatovanie kodu

a pre novsie standardy php by som zahodil formu
if (nejaka hlupost):
nejake spracuvanie;
endif;

ale pouzil modernejsi zapis
if (nejaka hlupost) {
nejake spracuvanie;
}


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.07.08
Príspevky: 17
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 14.09.2008 17:23 | Syntax error + formatovanie kodu

a ked chcem napisat nieco taketo

Kód:
<?php if(heslo==$heslo) : ?>
<html>
<body>.....
<?php endif; ?>


tak to mam pisat takto?
Kód:
<?php if(heslo==$heslo){
echo "<html><body>.....";
}

???? Bo ja som to robil tiez tak...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 14.09.2008 17:27 | Syntax error + formatovanie kodu

alebo mozes aj takato
Kód:
<?php
if(heslo==$heslo)
{
 $htmlKod="sem napises html kod";
}
echo $htmlKod;
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.07.08
Príspevky: 17
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 14.09.2008 17:36 | Syntax error + formatovanie kodu

Sa mi zdal pohodlnejsi ten prvy sposob
Kód:
<?php if(heslo==$heslo) : ?>
html kod...
<?php endif; ?>

bo takto budem muset asi kazdu uvodzovku pisat takto \"... napr.
Kód:
<span style=\"styl\">text</span>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
NapísalOffline : 14.09.2008 18:49 | Syntax error + formatovanie kodu

jj presne tak ukonci to .....:?>
HTML
<?php endif; ?>
;)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Syntax error + formatovanie kodu

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 14.09.2008 19:19 | Syntax error + formatovanie kodu

1.) ZABUDNI rovno na "endif", je to zbytocnost a zastarala vec. nie je pre to ziaden realny dovod aby si to pouzival. pri tychto zdrojakoch ti to mozno pripada ako hlupost, ale pokial budes mat niekolko tisic-riadkove zdrojaky, tak si vypocitaj kolko slov napises zbytocne
2.) preco by si mal kazdu uvodzovku pisat \" ?? poznas nieco take ako pouzivat rozne uvodzovky ? nie je predsa problem spravit napr :
Kód:
echo '<div id="moj_div">moj div je naaadherny</div>';

3.) neprogramuj v style
Kód:
<?php if(heslo==$heslo) : ?>
<html>
<body>.....
<?php endif; ?>


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.07.08
Príspevky: 17
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 14.09.2008 19:38 | Syntax error + formatovanie kodu

Dakujem el mariachi.... s tymi uvodzovkami som to ani nevedel, zacnem to teda robit cez to echo ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Syntax error + formatovanie kodu

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 14.09.2008 21:12 | Syntax error + formatovanie kodu

proimm píše:
a ked chcem napisat nieco taketo

Kód:
<?php if(heslo==$heslo) : ?>
<html>
<body>.....
<?php endif; ?>


tak to mam pisat takto?
Kód:
<?php if(heslo==$heslo){
echo "<html><body>.....";
}

???? Bo ja som to robil tiez tak...

a co tak
Kód:
<?php if(heslo==$heslo) { ?>
html kod...
<?php } ?>


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.09.08
Prihlásený: 23.01.13
Príspevky: 81
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 14.09.2008 21:46 | Syntax error + formatovanie kodu

ja to robim takto:

Kód:
<?php

   if(heslo==$heslo)
      {
      ?>

         HTML kod

      <?php
      }
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Syntax error + formatovanie kodu

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 14.09.2008 23:41 | Syntax error + formatovanie kodu

by ma zaujimalo, co je zle na:
<?php
$volac="blaaa";
?>
<div> blaaaasdasdasd</div>
<?php
$vv = "sadsad";
?>

Comu to vadi, ze je to tak???
alebo ze by to bolo takto:
<?php
// kod
?>
<?php
// koddd
?>

koli comu je to "zle" ?


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Syntax error + formatovanie kodu

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 15.09.2008 2:52 | Syntax error + formatovanie kodu

BS -> co je na tom zle ? no minimalne neprehladnost kodu :) samozrejme su pripady ked na tom zle nic nie je a taketo oddelovanie php od html pomoze vtedy k prehladnosti. zalezi od konkretneho pripadu


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Syntax error + formatovanie kodu

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 15.09.2008 8:29 | Syntax error + formatovanie kodu

el mariachi je jedno pravidlo
mudri clovek sa vyzna v poriadku ale inteligentny sa vizna aj v neporiadku //preformulovane..neviem presnu citaciu


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Syntax error + formatovanie kodu

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 15.09.2008 10:41 | Syntax error + formatovanie kodu

nielenze nevies presnu citaciu, ale ani gramatika ti moc nevravi ze ne ? :) (na toto prosim nereagovat ;) )
pozri, ano, kym to programujes DNES tak sa v tom dokazes relativne dobre vyznat povedzme aj rok... a co potom ?? povedzme ze po roku sa nevyznas vo vlastnom kode a musis ho cely prerabat. poznas nieco take ako "znovupouzitelnost" kodu ? alebo "moderny typ programovania" ? ked pozeram daktore stranky na internete tak mi je jasne, ze mnohi "programatori" nevideli ani zdaleka stranku w3c, nieto aby si este prestudovali standardy :) este aj dnes nie je problem najst stranky, na ktorych mas design z 90-tych rokov... nie je problem najst stranku, kde je pouzity marquee ci dokonca cela stranka vo framoch. vysvetlovat preco to je zle tu teraz nebudem, ked to dakoho zaujima a do dneska sa to nebol schopny naucit, tak je ujo google
co tym chcem povedat je asi to, ze ked pride na forum niekto, kto sa pyta co ma v zle v kode a podobne, tak sa mu snazim poradit tak, aby spravil stranku co najefektivnejsie, najlepsie a tak, aby sa za nu hanbit nemusel... poznam x ludi ktori si takto snazili spravit stranku, avsak bez vacsej pomoci, a o rok na to si museli platit profesionalov aby im spravili normalnu stranku co sa ti zobrazi vsade rovnako.
co sa tyka toho striedania a zaclenovania php do html a naopak... ako som povedal, su rozne pripady kedy to je fajn a naopak, kedy je to na pritaz. v prvom rade pri programovani webstranky si treba uvedomit iste logicke celky, oddelit staticke casti od dynamickych a podobne. pokial clovek pise klasicky html kod a "kde-tu" do neho vlozi <?php ?> , tak nerobi nic ine, ako robi html stranku, ktora sa dokaze ako tak spravat, ale vacsinou je to len nahradenie framov a cize vyuzitie includu na stranke. niekedy je to fajn (pri velmi lacnych strankach), niekedy to fajn nie je (pri serioznejsich projektoch). pokial clovek zas naopak pise php stranku a html elementy len echuje, tak sa tym zas mysli fakt, ze to bude velmi dynamicka stranka ktora sa bude prisposobovat uzivatelovi atd.. da sa vsak medzi tymto najst isty stred vhodny relativne pre kazdeho s tym, ze sa urcia pevne body (ako napriklad hlavicka stranky, layout atd) a tie mozu byt kludne cisto html bez toho, aby sa do toho zapojilo php. co sa tyka zvysneho kodu tak tam je to podla toho, aby boli oddelene funkcne celky. pokial mame napriklad stranku s loginom, nie je zle, ked je na prvom mieste php skript, ktory spracuva prihlasovacie udaje, ktory je nasledne ukonceny a nasleduje formular. co vsak chcem zdoraznit je to, ze urcite nerobit nic v style :
Kód:
<a href="index.php?p= <?php echo $_SESSION['stranka']; ?>&amp;d= <?php echo $_SESSION['step']; ?>">Odkaz</a>

je to prehladne? no urcite nie. namiesto toho v tomto konkretnom pripade pouzit cisto php, cize
Kód:
<?php
  echo '<a href="index.php?'.$SESSION[\'stranka\'].&amp;d='.$_SESSION[\'step\']">Odkaz</a>';
?>


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Syntax error + formatovanie kodu

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 15.09.2008 12:09 | Syntax error + formatovanie kodu

el mariachi typujem ze ta mierne dlha reakcia bola ciastocne na mna a ciastocne na tvorcu temi

moj osobny nazor v tejto veci je ze kazdy nech si pise kody ako chce ale v kolektivnom kode by mal dodrziavat dohodnute pravidla

nie kazdemu vyhovuje priklad
Kód:
<?php
  echo '<a href="index.php?'.$SESSION[\'stranka\'].&amp;d='.$_SESSION[\'step\']">Odkaz</a>';
?>


mne osobne je to jedno kedze ja sa viznam takmer vo vsetko co clovek dokaze vo svojej mudrosti zkomolit :D

el mariachi -> dakujem vela ludi mi vravi aby som sa ucil slovencinu :D (sry ale neodpustil som si odpoved)


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Syntax error + formatovanie kodu

Registrovaný: 17.07.08
Prihlásený: 24.01.13
Príspevky: 143
Témy: 37 | 37
NapísalOffline : 15.09.2008 12:23 | Syntax error + formatovanie kodu

ehm.. hmm ked ja robim script v php a HTML robim cez echo tak mi potom blbne farbenie textu v programe co to pisem..


_________________
PC: Procesor: INTEL Core i7-860, grafika: MSI R4890 Cyclone OC, 1GB DDR5, doska: Gigabyte GA-P55-UD3R, zdroj: Fortron 700W Everest 700 80+, RAM: 2x2GB Corsair XMS3 DHX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
NapísalOffline : 15.09.2008 13:39 | Syntax error + formatovanie kodu

:-D tak to pis v notepade a nic ti urcite nebude blbnut :lol:


 [ Príspevkov: 20 ] 


Syntax error + formatovanie kodu



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error: syntax error, unexpected '}' in /usr/export/www

v Redakčné systémy

9

325

11.01.2007 18:32

then

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error: syntax error, unexpected '"' in

v PHP, ASP

1

312

10.12.2009 15:40

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in ..

v PHP, ASP

7

721

08.08.2007 8:03

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error: syntax error, unexpected $end

v PHP, ASP

6

584

29.08.2011 22:26

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_ST

v PHP, ASP

1

362

05.10.2010 12:08

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error: syntax error, unexpected ')'

v PHP, ASP

25

3325

16.05.2009 14:37

pkrajnak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

syntax error

v PHP, ASP

6

253

25.04.2012 19:46

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

syntax error PHP

v PHP, ASP

5

441

03.06.2010 14:14

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formátovanie zdrojového kódu v browsery

v PHP, ASP

2

220

25.08.2010 13:35

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

sass - error pri kompilacii (syntax)

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

91

29.08.2017 21:18

17mark

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

error in your SQL syntax

v Databázy

8

550

25.02.2011 11:08

davider137

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

error in your SQL syntax

v Databázy

6

152

20.01.2014 15:16

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

syntax error T_ECHO neviem si rady :(

v PHP, ASP

9

415

28.12.2009 22:06

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

jQuery: Syntax error, unrecognized expression: [href$=.pdf]

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

315

28.12.2011 12:45

tomco3131

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formátovanie HDD v LCD TV - nevidím ho v PC, nejde formátovanie nanovo.

v Pevné disky a radiče

6

174

23.09.2017 22:59

kllr007

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SATA DVD vypalovačka (error DMA, error CRC)

v Optické zariadenia

2

700

13.11.2007 21:11

Mulan3



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF