[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
NapísalOffline : 01.12.2009 14:14 | Sucet jednotiek z DB

vypisem cisla z DB ... a chcem ich spocitat poradite aky je naj sposob

Kód:
.
.
.
while ($r = MySQL_Fetch_Array($spoj)) {
echo "".$r['cislo']."<br />";
}
echo "$sucet";


Ale nemyslim sucet ako SELECT SUM(cislo) FROM db ...

rozpisem co chcem presne ...

mam v DB ulozene hodnoty a ku nim datumy v tvare 01.12.2009

a potrebujem vypisat sucet hodnot z DB podla mesiacov ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.09
Prihlásený: 11.02.10
Príspevky: 726
Témy: 81 | 81
NapísalOffline : 01.12.2009 14:26 | Sucet jednotiek z DB

ORDER BY
blizsie pozri tu
http://www.phpbuilder.com/board/archive ... 12955.html


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Sucet jednotiek z DB

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 01.12.2009 14:27 | Sucet jednotiek z DB

Kód:
SELECT SUM(cislo), datum FROM tabulka GROUP BY datum

Nerozumiem, prečo máš v db dátum v takomto tvare, ale to je tvoja vec.

// sorry, až teraz som si lepšie prečítal pôvodnú otázku. Potrebuješ si prekopať tie svoje dátumy do normálneho formátu (typ DATE alebo DATETIME).
Kód:
SELECT SUM(cislo), datum FROM tabulka GROUP BY YEAR(datum), MONTH(datum)


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Sucet jednotiek z DB

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36
NapísalOffline : 01.12.2009 14:35 | Sucet jednotiek z DB

pripadne takto (aby to aj fungovalo)

Kód:
SELECT YEAR(datum), MONTH(datum), SUM(cislo)FROM tabulka GROUP BY YEAR(datum), MONTH(datum) ORDER BY 1, 2


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 01.12.2009 14:47 | Sucet jednotiek z DB

Presne toto ... dakujem vsetkym ... funguje


 [ Príspevkov: 5 ] 


Sucet jednotiek z DB



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

premena jednotiek

v Vzdelanie, štúdium, škola

16

13951

10.10.2007 21:04

dsljohn

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmiznutie jednotiek

v Ostatné zariadenia

0

271

02.02.2011 21:54

Wipe

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Písmenká jednotiek - DOS

v Operačné systémy Microsoft

6

151

17.08.2014 20:22

tatko Tom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zlúčenie jednotiek pevného disku

v Pevné disky a radiče

2

665

27.02.2011 10:06

Icehammer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Súčet inputov

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

213

25.02.2012 12:30

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spojenie logických jednotiek/ovplyvnenie priestoru na nich

v Pevné disky a radiče

12

872

12.04.2006 21:16

p55p

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Excel - sucet s podmienkou

v Ostatné programy

1

92

08.01.2014 16:44

Peeppo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Sucet viac ako 32 buniek

v Ostatné programy

0

80

02.08.2013 13:17

freem1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

sucet za sebou nasledujucich cisel

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

10

730

08.06.2008 19:44

petos

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rozklad na súčet Fibonacciho čísel

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

856

15.11.2009 19:47

joebaxx

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Sucet cien tovaru vo formulary

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

563

09.02.2008 19:30

eiger33

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pascal - sucet 2 kladnych binarnych cisel

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

0

479

15.04.2010 21:51

arzenop

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Co znamena logicky sucet a logicky sucin

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

9

359

21.03.2015 8:46

Venco



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF