Ciferný súčet čísla v CČaute, riešim program na ciferný súčet čísla, no mám s tým menší problém. Na výstupe musí byť jedna číslica, tzn. keď na vstupe dostanem 165, na výstupe musí byť 3 (1+2), nie 12. Môj program mi zatiaľ hádže iba 12, neviem ako ten cyklus zopakovať, viete mi s tým niekto pomôcť? Dík while (cifSucet > 10){ algoritmus na zistenie cif suctu} Miso122 - toto je ten najhorší pseudokód, aký som kedy videl alvar - najjednoduchšie to bude cez rekurzívne volaniefunction daj_ciferny_sucet(cislo){ int vysledok = ciferny_sucet(cislo); int pocet_cifier = daj_pocet_cifier(vysledok); if(pocet_cifier < 2) return vysledok; return daj_ciferny_sucet(vysledok);}Takže kým nedosiahnem len jedno číslo, volám rovnakú funkciu. tak algoritmus na zistenie cif.suctu uz ma a predpokladam ze funguje (ako sa spomina v prvom prispevku). tak som v tom, ze ten while cyklus je jedina vec co mu chyba a nevie nanho prist Hej, ale ten pseudokód nemá žiadnu výpovednú hodnotu. Ak by chcel mať, mal by vyzerať aspoň taktocifSucet = dajCifernySucet(cislo);while (cifSucet > 10){ cifSucet = dajCifernySucet(cifSucet);} ...
Ciferný súčet čísla v C |