[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 19.11.17
Príspevky: 363
Témy: 178 | 178
Bydlisko: BB
NapísalOffline : 01.05.2010 9:27 | strpos problem

Kód:
if (strpos($_GET['file'], 'png') === false)
{
   die("nic"); //nic nevypisuj
}


ak dam index.php?file=blablabla.gif tak to vypise nic ale ak dam index.php?file=blablabla.png tak to ide ... nedalo by sa to nejako upravit ze aby islo aj gif ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.06.09
Prihlásený: 16.06.15
Príspevky: 154
Témy: 19 | 19
Bydlisko: Levice, Slo...
NapísalOffline : 01.05.2010 9:40 | strpos problem

Kód:
if (strpos($_GET['file'], 'png') === false || strpos($_GET['file'], 'gif') === false)
{
   die("nic"); //nic nevypisuj
}


aj keď netuším, na čo to je dobré


Offline

Správca fóra
Správca fóra
strpos problem

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 01.05.2010 9:52 | strpos problem

nevadi ti, ze ti tym prejde aj akoze_png_subor.php?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 19.11.17
Príspevky: 363
Témy: 178 | 178
Bydlisko: BB
Napísal autor témyOffline : 01.05.2010 10:18 | strpos problem

ale ten akoze_png_subor.php musi ekzistovat :)

metóda neXor nefunguje :(

je to dobre na to ze ta pripona .png alebo .gif musi byt v ?file= teda nikto nemoze zadat ?file=index.php dufam ...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
strpos problem

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 01.05.2010 10:23 | strpos problem

vies ako pracuje strpos? subor nemusi mat na konci danu priponu, aby ti to cez tvoju podmienku preslo, to som ti chcel ukazat na akoze_png_subor.php

kontrolu nazvu by som riesil asi takto:
Kód:
if(!preg_match("/\.(gif|png)$/i", $_GET['file'])) {
   die("nic"); //nic nevypisuj
}


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.09
Prihlásený: 03.08.10
Príspevky: 229
Témy: 43 | 43
NapísalOffline : 01.05.2010 10:25 | strpos problem

Co keby si napisal na co je ten skript vlastne dobry... Urcite sa to da vyriesit aj nejako "normalne"


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 19.11.17
Príspevky: 363
Témy: 178 | 178
Bydlisko: BB
Napísal autor témyOffline : 01.05.2010 10:31 | strpos problem

stenley-ho metoda funguje dakujem :)

@DARSON - je to normalny script ktory stahuje subory pomocou force-header tak zato tato ochrana :)

Kód:
if (strpos($_GET['file'], 'img') === false)
{
   die("nic"); //nic nevypisuj
}


pre istotu tam mam aj ze v nazve musi byt zlozka ?file=./img/blablabla.gif

teda nikto nemoze stiahnut index.php


 [ Príspevkov: 7 ] 


strpos problem



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

M Firefox problém so sťahovaním a GCH problém s updatom

v Sieťové a internetové programy

0

172

23.01.2015 16:06

Stary

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém so zobrazovaním www stránok, problém užívateľa

v Operačné systémy Microsoft

17

761

23.03.2009 10:41

FERDA23

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Záhadný problém s PC... problém procesora?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v AMD - Advanced Micro Devices

45

2215

26.04.2012 11:14

netpeter77

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Battlefield 3 SKIDROW problem + win7 problem

v Počítačové hry

1

370

22.09.2012 23:51

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s MB ASUS P5K - problém s Realtek

v Ovládače

4

969

14.06.2008 10:36

$ph!nX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s HDD / Problém s bootovaním

v Pevné disky a radiče

4

315

22.02.2013 14:08

lucifer666x

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém?

v Pamäte

17

959

05.01.2009 20:21

KingTommy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem

v Antivíry a antispywary

4

510

31.07.2008 19:10

dedko45

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém?

v Ostatné

5

283

02.11.2010 20:51

jtbs

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem !

v Operačné systémy Microsoft

1

427

07.08.2008 14:49

zmija31

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem?

v Ostatné

2

416

26.03.2009 19:27

Ominous

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem

v Počítačové hry

9

534

12.09.2009 9:28

Dicktafon

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Problem

v Operačné systémy Microsoft

11

1772

17.11.2008 8:20

driver144

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem???

v Intel - Integrated Electronics

4

435

12.12.2008 14:27

Atrix24

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem

v Ostatné grafické karty

4

213

30.10.2013 14:12

PanMod

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém

v Intel čipové sady

5

803

23.07.2007 20:23

Gigabyte-M



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF