[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
NapísalOffline : 07.05.2009 16:22 | Stromový select

Ahojte chcel by som poradit ake je podla vas najlepsie riesenie na stromový select ... moj pripad, skusam takuto vec. Mam v databaze ulozenych 10 nejakych produktov napr. ked na indexe kliknem na ikonu produkty z databazy mi ich vypise vsetky ... ale chcem mat na indexe este dalsie odkazy ktore budu produkty selektovat kedze z tych 10tich su napriklad 5 procesorov a 5 maticnych dosiek ... kliknem na odkaz procaky databaza vypise len 5 procakov atd. Aky je najlepsi sposob vypisu takehoto niecoho? DAKUJEM


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 07.05.2009 18:16 | Stromový select

ID_Kategory -> Kategóriam priradzovať ID, na ktoré budú produkty naviazané ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 07.05.2009 18:42 | Stromový select

To znie dobre ... ak mas chvilu casu a zlutujes sa nadomnou napises mi to trochu polopate ? :-) DAKUJEM


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 07.05.2009 19:04 | Stromový select

Ono v princípe to funguje takto. Máš dve tabuľky - produkty, kategória.

Tabuľka kategória obsahuje napr. tieto polia a uvádzam aj ukážkové hodnoty:
ID | Name | Datum
1 | Operačné systémy | 3.5.2009
2 | Procesory | 8.5.2009

Tabuľka produkty má napr. takúto štruktúru (samozrejme vždy sa to odvýja od potreby ukazujem princíp) + uvádzam aj ukažkové hodnoty:
ID | ID_Kategory | Name | Cena | Datum
1 | 1 | Windows Vista | 30 | 28.3.2009
2 | 1 | Windows XP | 10 | 12.4.2009
3 | 1 | Windows Seven | 50 | 15.4.2009
4 | 2 | AMD Turion | 50 | 17.4.2009
5 | 2 | Intel Dual Core | 45 | 19.4.2009

Teraz pointa:
Tabuľka kategória má ID ako auto_increment a PRIMARY. Tabuľka produkty má tiež ID ako auto_increment a PRIMARY, ale ID_Kategory sa už vzťahuje na hodnotu v tabuľke kategórie. Dúfam, že rozumieš. Preto ako som na príklade uviedol, pod OS patria 3, pod Procesory 2 produkty.

A teraz SQL dopyty:
Môžeš použť napr. takýto dopyt:
Kód:
SELECT * FROM produkty, kategoria, WHERE kategoria.ID = 1 AND kategoria.ID = ID_Kategory

Samozrejme keby si chcel už lepšiu prácu s týmto dopytom tak miesto hviezdičky mu dáš konkrétne polia. Ale myslím, že základné veci tu uvádzať nemusím :)

Dúfam, že príspevok splnil účel.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 07.05.2009 19:06 | Stromový select

Prispevok je uplne skvely, pochopil som ... DAKUJEM


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 07.05.2009 19:08 | Stromový select

Rado sa stalo, aj nabudúce.


 [ Príspevkov: 6 ] 


Stromový select



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Stromový výpis

v Sieťové a internetové programy

0

227

19.02.2008 15:29

dsljohn

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formular: presun <option> zo <select> do <select>

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

464

28.09.2009 15:27

tomast7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SELECT

v Databázy

6

1139

31.08.2006 13:50

tRizzO

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Select

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

175

13.09.2012 21:49

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

select

v PHP, ASP

7

432

02.05.2008 13:53

mondzo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

select

v Databázy

8

263

16.03.2012 14:09

zdeniatqo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Multi select

v Databázy

1

108

30.05.2013 11:12

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

select datetime

v Databázy

11

520

03.10.2010 11:06

KViki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Select script

v JavaScript, VBScript, Ajax

14

378

06.08.2012 23:51

Vojko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zly select

v Databázy

2

258

07.07.2012 19:59

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Komplikovany select

v Databázy

2

317

23.03.2012 16:52

general667

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prepojeny select

v Databázy

2

448

18.05.2009 18:05

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SELECT OPTION

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

374

06.03.2009 14:34

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SELECT DISTINCT

v Databázy

1

795

04.01.2009 19:24

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php select

v PHP, ASP

9

397

14.10.2008 9:24

B.A.X.O

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Select option

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

188

06.06.2017 10:12

hatto13



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF