[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.12.10
Prihlásený: 06.10.15
Príspevky: 331
Témy: 130 | 130
Bydlisko: 054 01 Levoča
Vek: 20

Ahojte. Mám klasickú textareu do ktorej užívateľ niečo píše. Ale potrebujem zabezpečiť to, že ak on stlačí ENTER (posunie sa do nového riadku) aby sa to odzrkadlilo i v tej odoslanej hodnote. Teraz to spraví to, že všetko dá na jeden riadok. Chcel som použiť str_replace aby nahradilo nový riadok kódom <BR> ale neviem ako tam naznačiť ten nový riadok. Skúšal som to takto:

Kód:
$text = str_replace("
", "<BR>", $text)


Ale nefunguje to.
Ďakujem za každý nápad


Offline

Čestný člen
Čestný člen
str_replace - nahradenie nového riadku kódom <br>

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno

Kedze rozne prehliadace rozne interpretuju znak noveho riadku, pouzil by som regularny vyraz /\r?\n/ (samozrejme s fciou preg_replace). Inak sa ale na taketo ucely pouziva fcia nl2br().


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.12.10
Prihlásený: 06.10.15
Príspevky: 331
Témy: 130 | 130
Bydlisko: 054 01 Levoča
Vek: 20
Napísal autor témyOffline : 30.12.2010 10:19 | str_replace - nahradenie nového riadku kódom <br>

A ako presne sa používa ta funkcia nl2br()?


_________________
ASUS EeePc 1002HA 1GB RAM 120GB HDD Intel Atom N270 1,60GHz
Offline

Správca fóra
Správca fóra
str_replace - nahradenie nového riadku kódom <br>

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

Kód:
$text = nl2br($text, FALSE);

http://sk2.php.net/manual/en/function.nl2br.php


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.12.10
Prihlásený: 06.10.15
Príspevky: 331
Témy: 130 | 130
Bydlisko: 054 01 Levoča
Vek: 20
Napísal autor témyOffline : 30.12.2010 10:24 | str_replace - nahradenie nového riadku kódom <br>

Nefunguje mi to akosi. Môže byť problém v tom, že odosielam formulár cez ajax?


_________________
ASUS EeePc 1002HA 1GB RAM 120GB HDD Intel Atom N270 1,60GHz
Offline

Správca fóra
Správca fóra
str_replace - nahradenie nového riadku kódom <br>

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

ak ti vypisuje tuto chybu, zrejme pouzivas starsiu verziu php, takze v tvojom pripade musis 2. parameter odstranit:
Kód:
$text = nl2br($text);


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Čestný člen
Čestný člen
str_replace - nahradenie nového riadku kódom <br>

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno

No co by to asi znamenalo? Zoberiem slovnik, aha, zly pocet parametrov. Otvorim manual, porozmyslam. Zadal som prilis malo parametrov? Nie, lebo o viac parametroch dokumentacia nic nehovori. Zadal som prilis vela parametrov? Asi ano. Tak citam dalej, vidim, ze druhy parameter je mozne pouzit az od PHP 5.3, zrejme mam starsiu verziu PHP, vsak. Citam pozornejsie, aby som sa dozvedel, naco je ten druhy parameter. Aha, vlastne na nic, len meni <br /> na <br>. To lomitko nicomu nevadi, moze tam ostat, teda riesenie je odstranit druhy parameter. Zapojim hlavu, preboha. Toto nie je o tom, ze "som tu novy, mozem sa pytat kazdu somarinu"; s takymto pristupom nikdy nic normalne nenaprogramujes.

// pridané po 2 minútach od posledného príspevku

blazej44800 píše:
Nefunguje mi to akosi. Môže byť problém v tom, že odosielam formulár cez ajax?
Aha, zmena. Teraz to pre istotu nehadze chybu, ale skratka to nefunguje. Mas to pokazene.
Si si isty, ze to nefunguje? Nemoze byt problem proste v tom, ze ono sa to normalne prevedie na <br>, ale ty to vypises, prehliadac prevedie <br> na zalomenie riadkov a ty HTML kod nevidis, tak si myslis, ze je nieco zle?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.12.10
Prihlásený: 06.10.15
Príspevky: 331
Témy: 130 | 130
Bydlisko: 054 01 Levoča
Vek: 20
Napísal autor témyOffline : 30.12.2010 10:37 | str_replace - nahradenie nového riadku kódom <br>

Ospravedlňujem sa. Bol som roztržitý. Už to funguje.


_________________
ASUS EeePc 1002HA 1GB RAM 120GB HDD Intel Atom N270 1,60GHz
 [ Príspevkov: 8 ] 


str_replace - nahradenie nového riadku kódom <br>



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nahradenie tagu <hr>

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

387

06.06.2008 14:38

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odstránenie <br />

v PHP, ASP

12

349

26.08.2011 20:55

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

<br> v javascripte addrow

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

228

10.10.2011 19:39

ONLINE_SVET

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hrúbka <frame> a <rules> v <table>

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

362

25.01.2009 22:10

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formular: presun <option> zo <select> do <select>

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

464

28.09.2009 15:27

tomast7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

>>> Java - connection problem ! <<<

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

437

22.07.2009 8:38

johny3212

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

HTML, CSS - skombinovat <DIV> a <p>

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

244

28.04.2016 18:08

doubleR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Interpunkcia v elementoch <textarea> a <select>

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

149

30.10.2016 12:01

alvar

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

<tr> riadok tabulky ako odkaz <a>

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

345

15.03.2010 15:32

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nazdielanie netu, LAN<-->PC<--wifi-->Notebook

v Siete

1

843

15.04.2006 23:44

Spirit

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chladiče procesorov >>Všetky problémy sem<<

v Chladiče a všetky druhy chladenia

3

172

30.01.2013 22:08

DropaDred

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

>>>Schvalenie zostavy<<<

v PC zostavy

10

311

16.12.2010 21:55

abcdefgh

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

<a href> around <div>

v HTML, XHTML, XML, CSS

9

620

17.01.2007 22:43

exot

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

tagy <em> a <strong>

v Internetový marketing, SEO, reklama

24

1019

01.12.2009 0:27

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

<ul> <li> nemam odrazky

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

334

09.04.2010 18:26

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie udajov z databazy do <input> a <textarea&

v PHP, ASP

5

445

03.11.2007 21:46

Matho



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF