[ Príspevkov: 24 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
snake´ove PHP problemy :)

Registrovaný: 22.10.05
Prihlásený: 13.12.17
Príspevky: 430
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 27.10.2008 19:39 | snake´ove PHP problemy :)

zdravim, takze nastal cas kedy sa zacinam ucit pre mna nieco nove a zakladam tuto temu, lebo tych problemov bude urcite viac ...
na PC mam nainstalovany EASYPHP v.2 a ked spustim v prehliadaci moju prvu stranku , tak mi vypise toto
Kód:
Notice: Undefined variable: uzivatel in C:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\index.php on line 9

kod stranky je :
Kód:
<form> 
Zadaj meno:<br> 
<input name="uzivatel" type="text"><br><br>   
<input value="posli" type="submit"> 
</form> 
<br><br> 
Napisal si: 
<?php   
echo $uzivatel; 
?> 
ak to uploadnem na moje FTPko, tak mi ale vsecko ide v pohode. Predpokladam vsak, ze mam zle nakonfigurovany apache. Popripade vie mi niekto poradit lepsi PHP/MySQL server ? dik


_________________
kdo si hraje nezlobi
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 27.10.2008 19:51 | snake´ove PHP problemy :)

áno tu na stránke sa stretneš s mnohými riešeniami či už XAMP, XAML alebo mnou ospevovanou manuálnou inštaláciou ...

samozrejme použi google ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
snake´ove PHP problemy :)

Registrovaný: 22.10.05
Prihlásený: 13.12.17
Príspevky: 430
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Trnava
Napísal autor témyOffline : 27.10.2008 20:16 | snake´ove PHP problemy :)

ok vyriesil som , register_globals = On v php.ini :)


_________________
kdo si hraje nezlobi
Offline

Správca fóra
Správca fóra
snake´ove PHP problemy :)

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 27.10.2008 20:23 | snake´ove PHP problemy :)

radsej si to vypni a pouzivaj $_GET, $_POST a pod...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
NapísalOffline : 27.10.2008 20:54 | snake´ove PHP problemy :)

pocuj skusal si WAMP ? podla mna je z tychto "hotovych aplikaci" najlepsi ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
snake´ove PHP problemy :)

Registrovaný: 22.10.05
Prihlásený: 13.12.17
Príspevky: 430
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Trnava
Napísal autor témyOffline : 24.01.2009 19:36 | snake´ove PHP problemy :)

zdar,
no o5 sem narazil na problem s PHP
mam stranku ( index.php ) , kde pomocou GET includujem podstranku do div-u ( index.php?odkaz=odkaz )
problem mam v kodovani stranky. stranka, ktoru includujem je kodovana spatne. taktiez neobsahuje tagy ako html, head, body
preto prosim o radu ako to spravit .
dik


_________________
kdo si hraje nezlobi
Offline

Čestný člen
Čestný člen
snake´ove PHP problemy :)

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 24.01.2009 19:39 | snake´ove PHP problemy :)

Musis subory ukladat v takom kodovani, ake mas v <meta>.
Vo vacsine textovych editorov pre Windows (odporucam Notepad++, PSPad) sa to nastavuje v menu Format.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
snake´ove PHP problemy :)

Registrovaný: 22.10.05
Prihlásený: 13.12.17
Príspevky: 430
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Trnava
Napísal autor témyOffline : 24.01.2009 19:42 | snake´ove PHP problemy :)

srry, ale tvoju odpoved nechapem... ja v includovanom subore nenastavujem nikde kodovanie


_________________
kdo si hraje nezlobi
Offline

Čestný člen
Čestný člen
snake´ove PHP problemy :)

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 24.01.2009 19:49 | snake´ove PHP problemy :)

Musis subor ulozit vo zvolenom kodovani. Obrazok z Notepad++:
snake´ove PHP problemy :)
Kliknem na Prekonvertovat do UTF-8 a ide to :D

Pripadne, ak ukladas subory s priponou php, mozes skusit nastavit kodovanie este pomocou fcie header:
Kód:
<?php
header('Content-Type: text/html;charset=UTF-8');
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
snake´ove PHP problemy :)

Registrovaný: 22.10.05
Prihlásený: 13.12.17
Príspevky: 430
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Trnava
Napísal autor témyOffline : 24.01.2009 20:33 | snake´ove PHP problemy :)

no prekonvertovalo to aj mne , ale vsecky pismena s makcenmi mi to posahalo , nasledne som to prepisal a ide


_________________
kdo si hraje nezlobi
Offline

Užívateľ
Užívateľ
snake´ove PHP problemy :)

Registrovaný: 22.10.05
Prihlásený: 13.12.17
Príspevky: 430
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Trnava
Napísal autor témyOffline : 24.01.2009 21:30 | snake´ove PHP problemy :)

dalsia vec:
obrazok headera sa kliknutim na odkazy v menu meni.
priklad:
Kód:
<li><a href="?odkaz=odkaz1&logo=3">bla</a></li>
<li><a href="?odkaz=odkaz2">bla2</a></li>
a chcem aby pri prejdeni na stranku "bla" bolo nastavene logo3, na stranke "bla2" zas defaultne logo1..

nacitavanie mam (ne)vyrieesene takto:
Kód:
<img src="img/header-image-<?php $log="1";
                                                         if   (isset($_GET['logo']))
                                                                {$log=$logo;}
                                                          echo "$log";
                                                         ?>.jpg" alt="" />

funguje mi len logo3, ostatne vsak nie


_________________
kdo si hraje nezlobi
Offline

Čestný člen
Čestný člen
snake´ove PHP problemy :)

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 24.01.2009 21:52 | snake´ove PHP problemy :)

Toto mi funguje:
Kód:
<img src="img/header-image-<?php echo (isset($_GET['logo']) and preg_match('/^[1-3]$/D',$_GET['logo'])) ? $_GET['logo'] : 1; ?>.jpg" alt="" />


Je to pomocou regularneho vyrazu osetrene, aby sa $_GET['logo'] vypisovalo, len ak je 1, 2 alebo 3 (preg_match). Inak sa vypise 1.
Pouzil som tzv.ternarny operator, je to uspornejsi zapis, ako sa babrat s IF, vid napr. http://php.codenewbie.com/articles/php/ ... age_1.html


Offline

Užívateľ
Užívateľ
snake´ove PHP problemy :)

Registrovaný: 22.10.05
Prihlásený: 13.12.17
Príspevky: 430
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Trnava
Napísal autor témyOffline : 24.01.2009 22:16 | snake´ove PHP problemy :)

dik , fici to :)


_________________
kdo si hraje nezlobi
Offline

Užívateľ
Užívateľ
snake´ove PHP problemy :)

Registrovaný: 22.10.05
Prihlásený: 13.12.17
Príspevky: 430
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Trnava
Napísal autor témyOffline : 26.01.2009 21:03 | snake´ove PHP problemy :)

uno problemo > chcem s adresara vypisat subory urciteho typu ( napr. ".jpg" )
na nete som nasel neco ako
Kód:
<?php
foreach (glob("*.*") as $filename) {
    if (ereg('.+\.php',$filename))
    echo "$filename<br>\n";
}
?>
avsak ja to chcem upravit tak , aby som tam mohol zadat aj cestu k tej zlozke , z ktorej to ma vypisovat ..
dik


_________________
kdo si hraje nezlobi
Offline

Správca fóra
Správca fóra
snake´ove PHP problemy :)

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 26.01.2009 21:12 | snake´ove PHP problemy :)

Kód:
<?php
$dir = "adresar/";
foreach (glob($dir."*.jpg") as $filename) {
    echo "$filename<br>\n";
}
?>


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
snake´ove PHP problemy :)

Registrovaný: 22.10.05
Prihlásený: 13.12.17
Príspevky: 430
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Trnava
Napísal autor témyOffline : 26.01.2009 21:21 | snake´ove PHP problemy :)

ano ale to mi vypise tie subory ako "adresar/nieco.jpg" a ja chcem len cisto nazov subora


_________________
kdo si hraje nezlobi
Offline

Správca fóra
Správca fóra
snake´ove PHP problemy :)

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 26.01.2009 21:27 | snake´ove PHP problemy :)

basename


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
snake´ove PHP problemy :)

Registrovaný: 22.10.05
Prihlásený: 13.12.17
Príspevky: 430
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Trnava
Napísal autor témyOffline : 28.01.2009 23:15 | snake´ove PHP problemy :)

next :
mam subor nieco.php, ktory v sebe obsahuje nieco ako :
Kód:
<?php
$file = "ftp://meno:heslo@host.xxx/nieco.php";
 
if ($_GET['zmena'] != "" ) {
      file_put_contents($file,$zmena);  }   
?>

toz FTP mam asi vyriesene ale pise mi:
Citácia:
failed to open stream: Remote file already exists and overwrite context option not specified<br /> FTP server reports 213 218 in

avsak podla manualu nevim co tam do file_put_contents($file,$zmena,...) mam vpisat, obsah potrebujem prepisat
dik

// zmena ... prip. nema niekto skusenosti s TinyMCE ? ( fulltext, ImageManager, FileManager ) ?


_________________
kdo si hraje nezlobi
Offline

Užívateľ
Užívateľ
snake´ove PHP problemy :)

Registrovaný: 22.10.05
Prihlásený: 13.12.17
Príspevky: 430
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Trnava
Napísal autor témyOffline : 03.02.2009 18:38 | snake´ove PHP problemy :)

zdar, ako sa da vyriesit problem s includovanim php subora v UTF8 na stranku s win1250 ? SURNE !!
dik


_________________
kdo si hraje nezlobi
Offline

Čestný člen
Čestný člen
snake´ove PHP problemy :)

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 03.02.2009 19:28 | snake´ove PHP problemy :)

Nerozumiem presne, co chces. Ak das na vrch PHP suboru toto:
Kód:
<?php
header('content-type: text/html;charset=windows-1250');
?>
Malo by ti to zmenit vysledne kodovanie na Win1250.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
snake´ove PHP problemy :)

Registrovaný: 22.10.05
Prihlásený: 13.12.17
Príspevky: 430
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Trnava
Napísal autor témyOffline : 03.02.2009 19:35 | snake´ove PHP problemy :)

nno mam stranku ( forum ) v UTF8 .. tuto potom includujem do divu , ktory je na strakne s kodovanim win 1250


_________________
kdo si hraje nezlobi
Offline

Užívateľ
Užívateľ
snake´ove PHP problemy :)

Registrovaný: 22.10.05
Prihlásený: 13.12.17
Príspevky: 430
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Trnava
Napísal autor témyOffline : 04.02.2009 11:20 | snake´ove PHP problemy :)

takze takto :
Problem s kodovanim uz je zazehnany, ale problem s includovanim stale zostava. Ide o to, ze neviem ako by sa to dalo najefektivnejsie prisposobit. Potrebujem jednoducho dostat na sajtu forum ( to sa nemoze otvarat v novom okne ) .
vid : TU je web


_________________
kdo si hraje nezlobi
Offline

Užívateľ
Užívateľ
snake´ove PHP problemy :)

Registrovaný: 13.11.06
Prihlásený: 23.08.14
Príspevky: 169
Témy: 54 | 54
NapísalOffline : 04.02.2009 12:23 | snake´ove PHP problemy :)

snake2 píše:
takze takto :
Problem s kodovanim uz je zazehnany, ale problem s includovanim stale zostava. Ide o to, ze neviem ako by sa to dalo najefektivnejsie prisposobit. Potrebujem jednoducho dostat na sajtu forum ( to sa nemoze otvarat v novom okne ) .
vid : TU je web

prisposob sirku fora na danu širku aku potrebujes ..... ak to nepojde nijako ale ozaj stav nudze pouzi iframe .... to vzdy pomoze .... nemas ani problem s kodovanim (ozaj stav nudze).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
snake´ove PHP problemy :)

Registrovaný: 22.10.05
Prihlásený: 13.12.17
Príspevky: 430
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Trnava
Napísal autor témyOffline : 04.02.2009 12:40 | snake´ove PHP problemy :)

no jako tvoja rada mi strasne pomohla :rolleyes:
iframe tam mam pouzity a nemam problem zo sirkou ( tu mam pevne danu ), ale s vyskou, ktora sa meni v zavislosti na obsahu forumstranky


_________________
kdo si hraje nezlobi
 [ Príspevkov: 24 ] 


snake´ove PHP problemy :)



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

snake'ove MySQL problemy

v Databázy

9

607

30.11.2008 12:03

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

OOP PHP problémy začiatočníka

v PHP, ASP

11

224

13.11.2014 13:29

Mego

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

multiplayer-ove hry

v Počítačové hry

4

213

31.10.2011 11:56

xkeiko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vymazanie index.php a následné problémy(wordpress)

v Redakčné systémy

3

210

29.04.2014 21:55

Mego

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hra Snake v Pascale

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

21

2722

18.04.2006 16:58

ScorpionSX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hardware-ove tlacidla Fujitsu Siemens

v Ostatné

16

224

04.04.2015 13:34

mikysko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Gaming PC pre SNAKE-a

v PC zostavy

22

651

25.07.2012 9:32

DwEjtSvK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Samsung Galaxy Mini- Problémy, problémy, problémy

v Smartfóny a tablety

1

962

20.02.2012 9:28

erikoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problémy.problémy a stále to isté..

v Ovládače

6

634

30.05.2007 19:32

jefo250

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP programátor - PHP, MySQL, jQuery,X)Html/CSS

v Ponuka práce

0

815

02.05.2011 12:08

magicmedia

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie suboru php a vlozenie php scriptu

v PHP, ASP

4

927

07.05.2010 14:02

DeiForm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP nevie precitat .PHP

v PHP, ASP

8

463

18.03.2011 19:21

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php ->mysql ->php Help.zoradit

v PHP, ASP

4

322

20.06.2009 12:44

KViki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problemy

v Počítačové hry

6

618

05.04.2007 11:27

peters

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Overwatch problemy

v Počítačové hry

0

73

09.05.2017 12:32

sailer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Notebook problémy

v Notebooky a netbooky

3

112

04.08.2017 10:01

cinematik



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF