[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 16.11.10
Prihlásený: 09.07.11
Príspevky: 18
Témy: 4 | 4
NapísalOffline : 09.07.2011 15:07 | ?site=blasdad

Potreboval by som zistiť ako spraviť index.php?site=news myslím tým ako spravím to za indexom ?site=news ? ďakujem vopred za odpovede.


Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
?site=blasdad

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12422
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 09.07.2011 16:14 | ?site=blasdad

Kód:
if (isset($_GET[site])==news) {
....news....
}
..else {
....ostatne....
}


asi takto ak sa nemylim... :)


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
?site=blasdad

Registrovaný: 14.11.10
Prihlásený: 22.09.17
Príspevky: 129
Témy: 27 | 27
NapísalOffline : 09.07.2011 20:03 | ?site=blasdad

JanoF píše:
asi takto ak sa nemylim... :)

tymto len testuje ci premenna site v URL ma hodnotu news, ale takto tu URL neupravi


ja som to robil tak ze som zmenil cielovy odkaz suboru:
Kód:
<a href="index.php?site=news">novinky</a>

ale toto URL zmeni az po kliknuti na html odkaz, hned po otvoreni stranky tam bude len index.php. Ale tiez by som rad vedel ako tu URL zmenit hned :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 16.11.10
Prihlásený: 09.07.11
Príspevky: 18
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 09.07.2011 21:19 | ?site=blasdad

venom2 je to takto:
Kód:
               <?php
               if(!isset($site)) $site="news";
               $invalide = array('\\','/','/\/',':','.');
               $site = str_replace($invalide,' ',$site);
               if(!file_exists($site.".php")) $site = "news";
               include($site.".php");
               ?>

hodíš do indexu pričom sa vytvorí index.php?site=news a číta to z news.php


Offline

Užívateľ
Užívateľ
?site=blasdad

Registrovaný: 01.12.09
Prihlásený: 16.03.17
Príspevky: 864
Témy: 26 | 26
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 10.07.2011 8:27 | ?site=blasdad

Kód:
<?php
$stranka = $_GET['site'];
if($stranka = 'news') include('news.php');
else include('404.php');
?>


shaggy: tento kód je nefunkčný a zle napísaný, jeho používaním si môžete uškodiť.


_________________
PC :ASUSTeK M2A-VM, AMD Phenom X3 8650 AM2 @ 2,3 Ghz, 4 GB RAM DDR2 1800 MHz, SAPPHIRE HD 6770 VAPOR-X 1GB DDR5, 400W Zdroj, 500 GB HDD, Windows Vista 64 bit
Notebook : Asus EEEPC 1201NL, intel Atom N270 512 KB L2 Cache 533 MHz FSB @ 1,6 Ghz, 1 GB DDR2 RAM, nVidia ION, 320 GB HDD, Windows XP 32 bit
Iná technika : LG P500 (806 Mhz, Android 2.3.3 Gingerbread, root, JIT), Koss Pathfinder, kedysi iPhone =(
Offline

Čestný člen
Čestný člen
?site=blasdad

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 10.07.2011 9:12 | ?site=blasdad

Bajzik, vies, ze tvoj kod vyhodi chybu E_NOTICE, ak v query stringu nebude parameter site? A co je horsie, ze tvoj kod stale includne news.php, bez ohladu na hodnotu premennych? ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
?site=blasdad

Registrovaný: 14.11.10
Prihlásený: 22.09.17
Príspevky: 129
Témy: 27 | 27
NapísalOffline : 10.07.2011 14:19 | ?site=blasdad

shaggy píše:
shaggy: tento kód je nefunkčný a zle napísaný, jeho používaním si môžete uškodiť.
Kód:
<?php
$stranka = $_GET['site'];
if($stranka = 'news') include('news.php');
else include('404.php');
?>



shaggy prosim ta preco tento kod moze byt skodlivy? kvoli dovodom o ktorych pisal duri o prispevok nizsie alebo je to cele principialne zle? lebo ja som to riesil podobne:
Kód:
         if(isset($_GET['p']))
         {
            $stranka=(string)$_GET['p'];
            if($stranka=="2" or
               $stranka=="3" or
               $stranka=="4" or
               $stranka=="5" )
            {
               include ($stranka.".php");
            }
            else include ("1.php");
         }
         else include ("1.php");

viem aj o moznosti if(file_exists()), ale kedze mam malo suborov, riesil som to takto


Offline

Čestný člen
Čestný člen
?site=blasdad

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 10.07.2011 14:29 | ?site=blasdad

venom2, robis dobre, ze kontrolujes $stranka na pripustne hodnoty. Najjednoduchsie by to bolo mozno nejako takto:
Kód:
$povolene = array('uvod', 'jedna', 'dva', 'tri', 'styri');
$stranka = (isset($_GET['p']) and in_array($_GET['p'], $povolene)) ? $_GET['p'] : 'uvod';
include $stranka.'.php';


Offline

Užívateľ
Užívateľ
?site=blasdad

Registrovaný: 20.10.08
Prihlásený: 18.01.14
Príspevky: 2626
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 10.07.2011 14:32 | ?site=blasdad

venom2 pretoze, on v podmienke neporovnava (==), ale priraduje hodnotu do premennej (=).

ja by som to principialne riesil takto:

Kód:
<?php

$site = htmlspecialchars($_GET['site']); // pripadne este lepsie vlastny filter, ktory tam ponechava len a-z_

$include = '';

switch($site)
{
   case 'news':
      $include = $site;
      break;
   case 'articles':
      $include = $site;
      break;
   default:
      $include = 'default';
      break;
}

if( file_exists("/priecinok/file_$include.php") )
   include("/priecinok/file_$include.php");
else
   die('error');

?>


S vlastnym filtrom je to uplne bezpecne, kedze tam nenatlacis nic co tam nema co hladat..


_________________
Desktop: iMac 21" CPU: i5 2.7GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: AMD Radeon HD 6770M 512MB RAM HDD: 1TB 7200 rpm OS: Mac OS X Lion Desktop: CPU: AMD Phenom II x4 BE 955 3.2@3.6GHz 1.35@1.30V CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 880GM-UD2H RAM: 2x2 GB Kingston 1333MHz GPU: MSI HD 6850 Cyclone 1GB PSU: Seasonic S12II-620 620W HDD: Seagate Barracuda 7200.12 1TB Case: CoolerMaster Elite 333 LCD: 22" LG flatron W2261VP Keyboard: Microsoft Comfort Curve 2000 Mouse: Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000 OS: Windows 8 Notebook: Macbook Pro 13" CPU: i5 2.4GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: Intel HD Graphics 3000 384MB RAM HDD: 500GB 5400 rpm OS: Mac OS X Lion Tablet: iPad 2 64GB 3G Phone: HTC Desire S Phone: iPhone 8GB
Offline

Čestný člen
Čestný člen
?site=blasdad

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 10.07.2011 15:46 | ?site=blasdad

venom2 - ja som nenapísal, že je škodlivý, ale že si môžete uškodiť = proste s tým môžete mať viac problémov, ako osohu. Bajzik proste opäť raz poradil niečo, čo je iba z časti funkčné.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
?site=blasdad

Registrovaný: 14.11.10
Prihlásený: 22.09.17
Príspevky: 129
Témy: 27 | 27
NapísalOffline : 12.07.2011 4:12 | ?site=blasdad

oki dakujem za odpovede a duri velmi dobre riesenie ;)


 [ Príspevkov: 11 ] 


?site=blasdad



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

retun site

v PHP, ASP

9

384

12.11.2007 14:21

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Site Core

v Ponuka práce

0

206

11.08.2016 16:23

onlineonline

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zapojenie site

v Siete

24

1051

15.05.2008 13:05

mikolo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

sitemap na google site

v Internetový marketing, SEO, reklama

4

195

13.05.2014 9:48

artfm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

HELP!!! mp3 x-site

v Ovládače

10

1452

18.11.2007 21:17

dsljohn

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hľadám Free Image Hosting Site

v PHP, ASP

10

1118

18.11.2007 17:30

jukel

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CoD Clan site [crazyb.mestecko.org]

v Webdesign

5

1015

25.09.2005 1:45

johny128

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Sociální sítě získávají převahu nad emaily

v Novinky

1

218

12.11.2010 18:08

Jeffo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prehladávanie v rámci site s diakritikou

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

311

04.02.2009 12:08

reli

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Moj novy design na PERSONAL SITE

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Webdesign

51

1940

22.07.2008 12:18

Ivan11114

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

McAfee Total Protection 2008 + Site Advisor Plus

v Antivíry a antispywary

2

331

13.06.2008 18:53

tinozv

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

P: X-SITE XS DVB-T 55R

v Predám

0

344

20.10.2012 17:48

tommy1104

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vaše pripojenie nie je súkromné / This site is blocked due to content filtering.

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Sieťové a internetové programy

30

505

07.10.2017 21:31

Adia48

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

P2P sítě - kdo jsou čeští "piráti" ?

v Novinky

2

1000

17.07.2006 19:51

quatermain

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Navod na zapojeni malé "domácí" sitě

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3, 4 ]

v Siete

116

40419

14.08.2013 9:10

Daevid

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s baterkou..."Napájen ze síte, nenabíji se"

v Notebooky a netbooky

5

1472

16.10.2010 12:24

walther



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF