[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.09
Prihlásený: 11.02.10
Príspevky: 726
Témy: 81 | 81
NapísalOffline : 06.08.2009 9:16 | session save

chcem sa spytat ako mozem ulozit napr. do db ci suboru vsetky premenne session (aj polia)
EDIT
a nasledne nacitam
dakujem


Offline

Užívateľ
Užívateľ
session save

Registrovaný: 22.12.07
Prihlásený: 24.02.13
Príspevky: 227
Témy: 30 | 30
NapísalOffline : 06.08.2009 9:34 | session save

Existuje len jedna premenna $_SESSION a je to pole obsahujúce kľúče s príslušnímy hodnotamy napr. $_SESSION["userID"]="125";

Ukladať to môžeš pomocou cyklu foreach:

foreach ($_SESSION as $key => $value) {
//príkaz MySQL kde vkladáš hodnoty takto:
mysql_query = (" INSERT INTO nazov_tabulky($key) VALUES ($value)");

}

Toto ti postupuje ku každému kľúču s príslušnou hodnotou a vloží túto hodnotu do tabuľky "nazov_tabulky" do stĺpca s názvom kľúča.
//tuším :D :D


_________________
... no tak tu preistotu nenapíšem nič ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
session save

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 06.08.2009 9:44 | session save

antivir, máš k tomu blbý prístup. Namiesto jedného prístupu k DB by si ich vytvoril zbytočné množstvo a ešte by to nefungovalo podľa poťiadavky. Jednak by ti takýto skript vyplnil v každom riadku len jeden zo stlpcov a jednak toto pilná lama glama zrejme aj tak nechcel.

pilná lama glama, môžeš si uložiť SESSION ID do databázy a potom údaje ako meno užívateľa, ID užívateľa, možno čas prihlásenia atp. To si uložíš rovnaké hodnoty ako by si ukladal do session, neviem ale, či je to najlepší spôsob.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
session save

Registrovaný: 22.12.07
Prihlásený: 24.02.13
Príspevky: 227
Témy: 30 | 30
NapísalOffline : 06.08.2009 9:51 | session save

Záleží na tom, že načo tú DB potrebuje... :D
Administrácia je iná vec ako ukladať nejaké info do DB ...


_________________
... no tak tu preistotu nenapíšem nič ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.09
Prihlásený: 11.02.10
Príspevky: 726
Témy: 81 | 81
Napísal autor témyOffline : 06.08.2009 9:57 | session save

tak to doplnim, robim web s hrou kariet a dve kopy,rozdane karty/4x5,info kto ma kolko kariet a podobne ukladam do session kedze prechadzaju mnohymi cyklami.
ked niekto hru prerusi potrebujem aby pri dalsej navsteve mohl pokracovat


Offline

Užívateľ
Užívateľ
session save

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 06.08.2009 10:00 | session save

No tak to si môžeš tie informácie ukladať aj do databázy


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.09
Prihlásený: 11.02.10
Príspevky: 726
Témy: 81 | 81
Napísal autor témyOffline : 06.08.2009 10:06 | session save

rozmyslal som nadtym ale ked bude na stranke viac ludi nebude neustale natahovanie db prilis zatazovat serv?alebo myslis session ako napisal antivir?
pripadne je daka moznost zadefinovat premennu ako "superglobalnu" inak ako session?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
session save

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 06.08.2009 10:14 | session save

Myslím, že db aj tak potrebuješ nakoľko sa niekto iný k údajom z tvojej session nedostane. Ale môžeš to skúsiť cez súbory.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.09
Prihlásený: 11.02.10
Príspevky: 726
Témy: 81 | 81
Napísal autor témyOffline : 06.08.2009 10:17 | session save

idem skusit db a 4 zapisi na jedno kolo snad nebude velka zataz dik moc


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
session save

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36
NapísalOffline : 06.08.2009 10:32 | session save

urcine nebude. co myslis kolko dotazov na databazu je pri zobrazeni tohoto fora? :)
a uzivatelov je tu relativne dost v jednom case.

databazy boli vytvorene prave nato, aby sa dalo efektivne pracovat s datami. neboj sa ich trochu zatazit ;)


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
session save

Registrovaný: 22.12.07
Prihlásený: 24.02.13
Príspevky: 227
Témy: 30 | 30
NapísalOffline : 06.08.2009 13:38 | session save

Tak v tvojom prípade je to vpoho :D
Nemáš tam množstvo prístupov k db prebiehajúcich súčastne takže sa nemusíš báť :D


_________________
... no tak tu preistotu nenapíšem nič ...
 [ Príspevkov: 11 ] 


session save



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Save dát

v Delphi, Visual Basic

14

812

13.11.2008 22:25

Patkoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mafia Save

v Počítačové hry

4

18269

30.12.2006 14:55

johny128

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

NFS U2 save ?

v Počítačové hry

4

1275

01.05.2006 15:42

kolovratok

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

save as .XML

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

168

05.01.2013 10:02

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problemik so save

v Počítačové hry

3

347

17.05.2009 22:39

johnny7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Save NFS U2

v Počítačové hry

2

664

07.12.2008 11:06

uniqat

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

save v knoppixe

v Operačné systémy Unix a Linux

2

496

30.08.2006 8:02

Wolf

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

NHL 09 save data

v Počítačové hry

1

188

12.03.2013 12:26

Daron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Saints row 3 save

v Počítačové hry

0

115

07.04.2012 9:12

kemperik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Save do Far Cry

v Počítačové hry

1

1010

04.10.2006 22:00

Rasputin

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Assassins Creed 3 Save

v Počítačové hry

3

104

14.11.2013 9:59

brmbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Java - save to txt file

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

107

07.12.2012 9:58

Mike7400

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s power save mode

v Monitory, televízory a projektory

3

599

28.11.2011 21:22

Humwee

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Titan Quest problem zo SAVE

v Počítačové hry

5

1315

13.12.2006 14:27

Numline1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ets 2 save mapa je preč

v Počítačové hry

5

146

12.02.2013 21:59

thegato515

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[delphi] listview load/save to file

v Delphi, Visual Basic

3

938

18.04.2010 23:13

ha2



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF